Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem 18 tt a chtěla bych se zeptat, jestli některá máte zkušenosti s tím, že vás začalo píchat v těhotenství v podbřišku. Třeba když delší dobu sedím a vstanu, začne mě tam jakoby píchat, mám strach, snad to není nic hrozného
A semtam i někdy takový tlak, nevím jak to přesně popsat, ale to bude asi tím, jak se to tam všechno zvětšuje, ne? ![]()
Berusko, jsem v 16. týdnu a když se prudce zvednu nebo v nocišpatně otočím, či kýchnu, bodne mě v bříšku aje to nepříjemný. Tlak v bříšku je v pohodě, děloha roste.
Beruško, taktéž jsem v 16tt a chápu tvůj strach, sama jsem s tím v pátek v noci jela na pohotovost, protože to bylo intenzivní a měla jsem velký strach. Pan doktor udělal ultrazvuk i vyšetření a ujistil mě, že vše je oka. A poradil, že je to normální. Pokud máš obavy, skuč si na gyndu, ale mě se potvrdilo, že je to běžný jev ![]()
Beruško, dříve jsem taky pociťovala píchání, je to přirozené a běžné
A máš pravdu, že se tím všechno roztahuje a napíná, ale bude to OK, neboj.
Ahoj beruško,taky jsem měla píchání asi až kolem 20tt,trvalo to jen pár dní,natahujou se vazy,roste bříško ![]()
Tak jsem trochu klidnější, děkuju všem
A jsem taková, že mě nebaví jen sedět a nic nedělat, tak pořád něco tahám a tak, ale samozřejmě s mírou, tak snad je všechno ok ![]()
jj o tom mi něco povídej. Dneska jsem byla venku (cca 2hodiny) s 15-ti měsíčním bráchou a toho jsem tahala, dělala mu hopsačku a vše možné. A moje záda to těžce odnesly ![]()
Já jsem ve 20tt a dneska jsem měla pocit, že asi prasknu
. BOlelo mě břicho dole - takové tlaky s popícháváním až ke tříslům. Pak to tam přešlo a přestěhovalo se to do oblasti žaludku. Měla jsem stav, jako když mi je zle ale nebylo, tlačilo mi to na žaludek a bylo mi jaksi divně blbě, to se snad ani nedá popsat
. Teď už mám cca hodinku klid, snad to přešlo. Taky si říkám, že je to tím roztahováním dělohy a utiskováním orgánů a povolováním vazů…Připadám si jako velryba, sotva se koulím. A kdybych měla chodit s každým píchnutím k doktorovi, tak bych u něj mohla bydlet
. Tak se snažím nevyšilovat i když mi to občas nejde a přeju si, aby byl brzy prosinec - na ten jsem se naposledy těšila jako dítě. Zdejší diskuze mě aspoň uklidňuje, že je to opravdu normální a netrpím sama. Tak si holky plnými doušky užívejme těhotenství - NEJKRÁSNĚJŠÍHO OBDOBÍ V ŽIVOTĚ ŽENY
.
Madelen - mluvíš mi z duše. Nějak nemusím leden, protože doba, kdy se chodí do školy, do práce po delší době a nikomu se nechce - no a teď mám termín v lednu! Snad poprvé se na to moc moc moc těším ![]()
Ahojte, musím říct, že tento dotaz přesně vystihuje i moji situaci. Jsem 14tt a cítím tlak a jakoby píchání v podbřišku. Mírně z toho panikařím, jestli se něco neděje
Nejradši bych se pořád chodila ujišťovat, že je vše ok, ale to by mě asi zavřeli do blázince
tak čekám na kontrolu, ale přijde mi, že se čas strašně vleče ![]()
Ahoj holky, jako by jste mi mluvily z duše. U mě je to to samé. Je fakt, že u mě to začalo asi před měsícem (cca 14. týden), třeba týden to bylo fakt hodně - několikrát jsem byla u doktora a na nic nepřišel a teď už je to jen sem tam píchnutí. Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Ahojky, četla jsem si vaše příspěvky a koukám, že jsme na tom s tou hysterií všichni stejně ![]()
Já jsem 16t a za tu dobu jsem už pochopila, že se píchání v podbřišku nemusím děsit, ale včera, abych se náhodou nenudila, mě začalo píchat v pravidelných inetrvalech v pupíku (je to teda dooost nepříjemný) a nevím, jestli mám otravovat svojí doktorku, a nebo je to normální.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Lin, mě takové pravidelné píchání taky potkalo, už teda nevím, v kterém tt to bylo ale taky jsem se děsila a viděla vše " černě ". Trvalo to cca 2 hod a pak se to občas na chvíli objevilo. Ale asi to taky nebude nic hroznýho
. Pokud Ti ovšem netvrdne břicho. Prostě se napínáme roztahujeme a zvětšujeme do všech stran
.
Díky Madelen za odpověď. Doufám, že tvrdnutí břicha bych poznala, ještě se mi to nestalo, ale řekla bych, že se mi to neděje. Tak snad to bude v pohodě, snad mě to do zítra přejde.
ahoj holky, ja takove pichani snad uz mam taky od nejakeho 14tt. Nekdy je to horsi nekdy lepsi. Ted se mi stava treba ze kdyz se v noci chci prevalit na druhy bok tak mam co delat, protoze me tam picha dost. Doktorce sem to rikala, a vysetreni bylo v poradku, proste vsechno mam ok, jen mi dala magnesium. Uz sem si na to pichani a pobolivani zvykla, ale stejne mi to prijde divne a mam trochu strach asi jako kazdy proc to tak je.