Píchání v podbřišku v těhotenství

33
28.7.10 22:06

Píchání v podbřišku

Jsem 18 tt a chtěla bych se zeptat, jestli některá máte zkušenosti s tím, že vás začalo píchat v těhotenství v podbřišku. Třeba když delší dobu sedím a vstanu, začne mě tam jakoby píchat, mám strach, snad to není nic hrozného :-( A semtam i někdy takový tlak, nevím jak to přesně popsat, ale to bude asi tím, jak se to tam všechno zvětšuje, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.7.10 22:18

Berusko, jsem v 16. týdnu a když se prudce zvednu nebo v nocišpatně otočím, či kýchnu, bodne mě v bříšku aje to nepříjemný. Tlak v bříšku je v pohodě, děloha roste.

• Citovat
  • Upravit
13335
28.7.10 22:38

Beruško, taktéž jsem v 16tt a chápu tvůj strach, sama jsem s tím v pátek v noci jela na pohotovost, protože to bylo intenzivní a měla jsem velký strach. Pan doktor udělal ultrazvuk i vyšetření a ujistil mě, že vše je oka. A poradil, že je to normální. Pokud máš obavy, skuč si na gyndu, ale mě se potvrdilo, že je to běžný jev :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.7.10 23:56

Beruško, dříve jsem taky pociťovala píchání, je to přirozené a běžné :-) A máš pravdu, že se tím všechno roztahuje a napíná, ale bude to OK, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
29.7.10 17:16

Ahoj beruško,taky jsem měla píchání asi až kolem 20tt,trvalo to jen pár dní,natahujou se vazy,roste bříško :mavam:

• Citovat
  • Upravit
33
29.7.10 19:57

:-)

Tak jsem trochu klidnější, děkuju všem :srdce: A jsem taková, že mě nebaví jen sedět a nic nedělat, tak pořád něco tahám a tak, ale samozřejmě s mírou, tak snad je všechno ok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.7.10 20:10

jj o tom mi něco povídej. Dneska jsem byla venku (cca 2hodiny) s 15-ti měsíčním bráchou a toho jsem tahala, dělala mu hopsačku a vše možné. A moje záda to těžce odnesly :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
29.7.10 21:04

Já jsem ve 20tt a dneska jsem měla pocit, že asi prasknu :-( . BOlelo mě břicho dole - takové tlaky s popícháváním až ke tříslům. Pak to tam přešlo a přestěhovalo se to do oblasti žaludku. Měla jsem stav, jako když mi je zle ale nebylo, tlačilo mi to na žaludek a bylo mi jaksi divně blbě, to se snad ani nedá popsat :-? . Teď už mám cca hodinku klid, snad to přešlo. Taky si říkám, že je to tím roztahováním dělohy a utiskováním orgánů a povolováním vazů…Připadám si jako velryba, sotva se koulím. A kdybych měla chodit s každým píchnutím k doktorovi, tak bych u něj mohla bydlet :mrgreen: . Tak se snažím nevyšilovat i když mi to občas nejde a přeju si, aby byl brzy prosinec - na ten jsem se naposledy těšila jako dítě. Zdejší diskuze mě aspoň uklidňuje, že je to opravdu normální a netrpím sama. Tak si holky plnými doušky užívejme těhotenství - NEJKRÁSNĚJŠÍHO OBDOBÍ V ŽIVOTĚ ŽENY :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
29.7.10 21:26

Madelen - mluvíš mi z duše. Nějak nemusím leden, protože doba, kdy se chodí do školy, do práce po delší době a nikomu se nechce - no a teď mám termín v lednu! Snad poprvé se na to moc moc moc těším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3174
3.8.10 20:02

Ahojte, musím říct, že tento dotaz přesně vystihuje i moji situaci. Jsem 14tt a cítím tlak a jakoby píchání v podbřišku. Mírně z toho panikařím, jestli se něco neděje :think: Nejradši bych se pořád chodila ujišťovat, že je vše ok, ale to by mě asi zavřeli do blázince :roll: tak čekám na kontrolu, ale přijde mi, že se čas strašně vleče :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
4.8.10 09:38

Ahoj holky, jako by jste mi mluvily z duše. U mě je to to samé. Je fakt, že u mě to začalo asi před měsícem (cca 14. týden), třeba týden to bylo fakt hodně - několikrát jsem byla u doktora a na nic nepřišel a teď už je to jen sem tam píchnutí. Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
4.8.10 10:00

Ahojky, četla jsem si vaše příspěvky a koukám, že jsme na tom s tou hysterií všichni stejně :wink:
Já jsem 16t a za tu dobu jsem už pochopila, že se píchání v podbřišku nemusím děsit, ale včera, abych se náhodou nenudila, mě začalo píchat v pravidelných inetrvalech v pupíku (je to teda dooost nepříjemný) a nevím, jestli mám otravovat svojí doktorku, a nebo je to normální.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
4.8.10 10:37

Lin, mě takové pravidelné píchání taky potkalo, už teda nevím, v kterém tt to bylo ale taky jsem se děsila a viděla vše " černě ". Trvalo to cca 2 hod a pak se to občas na chvíli objevilo. Ale asi to taky nebude nic hroznýho :lol: . Pokud Ti ovšem netvrdne břicho. Prostě se napínáme roztahujeme a zvětšujeme do všech stran :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
4.8.10 12:47

Díky Madelen za odpověď. Doufám, že tvrdnutí břicha bych poznala, ještě se mi to nestalo, ale řekla bych, že se mi to neděje. Tak snad to bude v pohodě, snad mě to do zítra přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwi
3379
4.8.10 14:18

ahoj holky, ja takove pichani snad uz mam taky od nejakeho 14tt. Nekdy je to horsi nekdy lepsi. Ted se mi stava treba ze kdyz se v noci chci prevalit na druhy bok tak mam co delat, protoze me tam picha dost. Doktorce sem to rikala, a vysetreni bylo v poradku, proste vsechno mam ok, jen mi dala magnesium. Uz sem si na to pichani a pobolivani zvykla, ale stejne mi to prijde divne a mam trochu strach asi jako kazdy proc to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky