Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
momi33 píše:bedru píše:Nezabrání.Najdi si v archivu na Nově Střepiny,tam o tom byla reportáž…Michaelakkk píše:
SIDS monitor dechu stejně nezabrání, je to nevratné. Myslím, že už je to zbytečné já ho v půl roce dala pryč ale moc jsem ho nepoužívala…o tom bych polemizovala
já monitor používaa skoro do roku
monitor nezabrání vzniku,ale pomůže mi zavčas to odhalit a dát mi naději dítě zachránit
A nemáš jen SIDS.
Proč by se jinak používaly v nemocnicích?
momi33 píše:Jana206 píše:Monitor ani SIDS nezabrání-to se odehraje v mozku,mozek nevyšle příkaz k nadechnutí.Můžeš s mimi třást,a stejně je konec…po 1 roce se nevyskytuje,po půl roce je riziko nižší…
Souhlasím s Eemi, je to diskutabilní. Navíc, diagnoza SIDS jde stanovit až po smrti dítěte, nikdy ne u dítěte zachráněného, přivezeného do nemocnice po resuscitaci. Je hodně takových dětí, ani zevrubným vyšetřením není zjištěna příčina zástavy dechu.Kdyby to dítě zemřelo, nikdy se nedozvíš, jaká by byla stanovena diagnoza.
Je ale fakt, že po půlroce věku je toto riziko fakt malé, i když to není nemožné. Stát se může všechno.
Záleží na Tvém uvážení. Já bych v tomto věku monitor ještě pryč nedávala.
V tom případě mám zázračné dítě a dokonce znám dalších pár maličkých zázraku.
Znáte někoho kdo měl sids a monitor a už ho dr nezachránil?Já naštěstí né
já vím že tomu monitor nezabráni. Ale je mi jasné že můžu hned zakročit a pokusit se pomoct. V porodnici mi monitor na prcka dali a řikali že je to taky dobrý k tomu když mimísek prostě zapomene dýchat tak stačí do něj šťouchnout. Já vám ženský nevim, prostě jsem strašně přecitlivělá mamka a všechno strašně řešim. Ale asi ho zítra vrátim. Kdyby se to nějak podepsao na nervech tak si ho hold znova pučim.
bedru píše:momi33 píše:monitor nezabrání vzniku,ale pomůže mi zavčas to odhalit a dát mi naději dítě zachránitbedru píše:Nezabrání.Najdi si v archivu na Nově Střepiny,tam o tom byla reportáž…Michaelakkk píše:
SIDS monitor dechu stejně nezabrání, je to nevratné. Myslím, že už je to zbytečné já ho v půl roce dala pryč ale moc jsem ho nepoužívala…o tom bych polemizovala
já monitor používaa skoro do roku
Jestliže nastane sids dítě nezachráníš…
Na baby cafe chodí tatínek kterému zemřel syn asi dva dny před 1 rokem
.Těžko říci kdy je to riziko největší a kdy už žádné není.
Matyášek měl 13 dní když se monitor rozhoukal.Byl modrej ale rozdýchal se téměř hned.
Zrovna reportáži na nově bych důvěřovala úplně nejvíc
Pardon, musela jsem si rýpnout. Hele, i kdyby opravdu při SIDS nebyla naděje na záchranu, dítě přeci může přestat dýchat i z jiných příčin. Já měla monitor do 11ti měsíců, pak mi malý vždy objevil šňůrky a tahal je. Je v postýlce i teď a když jsme byli po očkování, byl zapojený. Pro můj klid. Přeci jen se snažím udělat maximum pro jeho bezpečí. Dítě může zemřít i po roce, ale pak už se prý nemluví o SIDS, protože příčina se dost často určí. Známé mojí mamky zemřela holčička (už je to víc než 10 let) v 9ti měsících. To mě utvrdilo v tom, že budu používat co nejdéle.
Znovu se zeptám.Znáte případ kdy je monitor,rychlá pomoct a přesto dítě nezachrání?Ráda bych si o tom přečetla.Takle je to pro mě jen jedna paní povídala a tomu prostě nevěřim.
Věříte tomu co vysílaj na Nově?
Když Matyášek přestal dýchat a začli jsme s ním dýchat a pak byli v nemocnici tak sem nechtěla jít z nemocnice domu.Dr mě vyhodila stím proč a čeho se bojim když mám monitor a zvládám oživování.Odešla jsem tedy domu a pořád jsem měla stavy že jsem se nehla od malého.Pak přišla na kontrolu naše praktická dr a řekla mi to samé.Řekla mi že že za svojí téměř 35 letou praxi měla spoustu umrtí sids ale od té doby co jsou monitory ani jeden.Jezdí i s rychlou a říkala že se nikdy nestalo aby dítě nerozdýchala.Dala mi další lekci v masáži,dýchání a pak už sem byla klidná
.Nikdy se to už neopakovalo
pokud mi spustí alarm a dítě nedýchá, tak dělám vše proto, abych mu pomohla a je mi jedno jestli se jedná nebo nejedná o SIDS, to v tu chvíli těžko poznám
já patřím taktéž k úzkostlivějším maminám a používat ho budu, dokud to bude jen trochu možné, asi bych bez něj neusla.
Nevím, myslím že když nikdo neví co SIDS způsobuje, tak někde by mohla být naděje a raději budu 5× za noc vstávat k planému poplachu i s cestujícím dítkem, než jednou ne…
bedru píše:
pokud mi spustí alarm a dítě nedýchá, tak dělám vše proto, abych mu pomohla a je mi jedno jestli se jedná nebo nejedná o SIDS, to v tu chvíli těžko poznám
souhlas, je jedno kde je příčina, stejně budeš bojovat!
Monitor bych mohla zapujčit Plzeň.Budu ho ale za 8 měsícu potřebovat ![]()
Přidám jen poslední poznámku,máme na tento problém všechny jiný pohled:Dítě může přestat dýchat z mnoha příčin-vdechnutí zvratků,zakuckání,SIDS.U prvních dvou je naděje,že se při včasném zásahu dítě zachrání.K tomu je monitor dobrý.SIDS je Syndrom náhlého úmrtí dítěte,a doktoři přesně neví,proč vzniká.Jsou jen známy možné příčiny-velká teplota v místnosti,kouření,plyšáci v postýlce.Jasné jen je,že se vše odehraje v mozku dítěte.Ano,říkali to v reportáži na bulvární Nově,ale asi by mohli těžko v tak závažném problému mít vymyšlené informace.Navíc jsem četla na toto téma spousty článků v časopisech jako je Betynka,Máma a já.
Pokud nastane takováto situace,je to tragédie,kterou si ani nedokážu představit,ale stává se,stejně tak,jako se stalo dceři mé známé,že se ráno probudila vedle svého mladého mrtvého přítele-praskla mu ve spánku cévka v mozku.Taky by tomu nikdo nezabránil…
Respektuji názor těch,co nesouhlasí,až se to jednou snad podaří vysvětlit,jak to vlastně je,tak snad bude i existovat účinná prevence.
Kamča.dalmatinka píše:
Monitor bych mohla zapujčit Plzeň.Budu ho ale za 8 měsícu potřebovat
velká gratulace
![]()