Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Anette píše:Já jsem měla vedle postýlky vytištěný postup resuscitace v případě spuštění alarmu a následném zjištění, že dítě nedýchá
Tý jo, to je fakt dobrý nápad. Ale nevím, jak by toto rozdýchával přítel. Už takhle měl o malého pořád příšerný strach (zvlášť po té příhodě) a takhle by měl asi pocit, že to přivolávám
Ale u druhého bych to mohla zavést. Však nemusí viset na postýlce, ale může být šikovně shován tak, aby byl okamžitě při ruce ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
tak já podstoupila kurz.Musim si to ale zvopaknout.Už vubec nevim nic.
Malej taky už monitor nemá,ale kdyby bylo na mě tak ho zavřu jen doma alespon do 18 a taky by do 18 musel spát jen na monitoru.To ale nejde
Kamča.dalmatinka píše:
Malej taky už monitor nemá,ale kdyby bylo na mě tak ho zavřu jen doma alespon do 18 a taky by do 18 musel spát jen na monitoru.To ale nejde
Přímo zaměřený na oživování dětí? To je, jak kdyby jsi to čula, že se něco může přihodit. Tak to se ti získané informace sakra vyplatili
Kakika píše:Anette píše:Já jsem měla vedle postýlky vytištěný postup resuscitace v případě spuštění alarmu a následném zjištění, že dítě nedýcháTý jo, to je fakt dobrý nápad. Ale nevím, jak by toto rozdýchával přítel. Už takhle měl o malého pořád příšerný strach (zvlášť po té příhodě) a takhle by měl asi pocit, že to přivolávámAle u druhého bych to mohla zavést. Však nemusí viset na postýlce, ale může být šikovně shován tak, aby byl okamžitě při ruce
měla jsem ho vedle postýlky - v šuplíku nočního stolku ![]()
Kakika píše:Kamča.dalmatinka píše:Přímo zaměřený na oživování dětí? To je, jak kdyby jsi to čula, že se něco může přihodit. Tak to se ti získané informace sakra vyplatili
jako vystrašená těhule jsem absolvovala v porodnici předporodní kurzy
.Tam jsme oživovali panenku Honzíka a taky koupali atd..Když se to stalo tak sem ale jen s malim třásla.V té době jsem byla u maminky a ta je dětská zdravotní sestra takže ta se o vše postarala,ale dalo by se říci že malej se rozdýchal už tim šíleným klepáním a křičením MÁMO MÁMO ON NEDÝCHÁ DĚLEJ NĚCO MÁMO MÁMO.no konec mé histerie ![]()
Kamča.dalmatinka píše:Anonymní píše:a proč anonym když se konečně objevil případ o kterém nikdo neví?Anette píše:SIDS už je nevratné, je to prostě smrt…Která přijde zničeho nic, a ze smrti se těžko probírá.. Kamarádky holčičku ani včasný poplach holčičku nezachránil a doktor říkal, že SIDS se zabránit nedá, ale zapomenutí dýchání monitor pomůže ale to není SIDS!
Já si myslím, že právě SIDS je díky monitoru možný zabránit. Pokud miminko „zapomene“ dýchat a během několika vteřin se spustí alarm, pak často stačí k jeho nadechnutí mechanický podnět - třeba zvednutí z postýlky nebo poklepání po tělíčku. A když ne, tak je ještě šance začít včas s oživovánímtu bych bez monitoru určitě neměla, takže za mě monitor ano a klidně dlouho. Dcera ho měla do 1,5 roku
Dítě se narodilo předčasně v 29tt. V nemocnici byla pře 3 měsíce po 2 měsících co byla doma se rozhoukal monitor a holčičku už se zachránit nepodařilo, i když se zkusilo vše možné. Doktor řekl, že to je SIDS, a že bohužel tomu žádný monitor ani včasný lékařský zásah nepomůže. Kamarádka se z toho nikdy nedostala skončila na psychiatrii i když se teď znovu snaží žít normálním životem nemůže zapomenout, což je pochopitelné, bohužel už nemůže mít další dítě. Proto anonym, nechci aby si ji se mnou kdokoliv spojoval, náhoda je blbec.
bedru píše:
SIDS je pro mě konečná diagnoza, když už se za příčinu smrti nedá považovat nic jiného, ale pokud mám v postýlce dítě bez dechu se řvoucím alarmem, je to pro mě prvně zástava dechu, kterou řeším já , potom lékař a monitor je ten, kdo mě na to zavčas upozornízajímala by mě diagnostika počtu SIDS u nás v republice za rok a taky věřím, že klesla se zavedením monitoru
Napsala jsi to přesně SIDS klesla, jelikož mnoho úmrtí, které byly způsobeny něčím jiným byly klasifikovány jako SIDS…
Ježiši, tohle mě vždycky dokáže rozškrtnout.. Na tý Nově to tenkrát dost blbě vyznělo.. Řekli, že to není prevence. Ovšem myšleno, že to není prevence zástavy dechu!, prevence SIDS to nepochybně je.. To dítě je jinak zdravé, tak proč by nemělo dýchat dál, když se po ALARMU probere a znovu naskočí. Náhlé se myslí neočekávané, nikoli ihned nevratně mrtvé!! Pokud je řeč o nemocném miminku, může tam všechno fungovat hůř, tady bych s tou diagnózou SIDS byla teda opatrnější a nedávala takové dítě za příklad ZBYTEČNOSTI monitoru. Za mě jednoznačně ANO, moje dítě není zdravé a taky nám houkalo a když jsem k postýlce přilítla, alarm ječel, už se trochu mlela a ještě jsem s ní klepala a byla pak dobrá. Teď nám ještě houká taky v noci (9 měs.), protože ve spaní cestuje a ještě jsme se nedokopali ke koupi druhého, ale jednou bych to vypla, že nechci, aby houkal zbytečně a on by třeba zrovna nehoukal, když by to bylo třeba?? Nevím, jak se budu s monitorem jednou loučit, ale zatím je to v nedohlednu. Ještě ale musím říci, že i v nemocnici na JIPce se najdou sestry, co vám řeknou, že monitor je zbytečný… on je zbytečný, dokud se něco nestane. Ale myslím, že za ten klid to stojí, i když se nestane vůbec nic. Takže zbytečný vlastně není nikdy. SIDS se týká všech dětí, zdravých i nemocných.. neznamená, že když máte 3,5kg a 50cm při porodu, netýká se vás ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
emocuc krásně napsané .Přesně tak sem tu reportáž pochopila
díky
![]()
mám kamarádku, co řekla, že její malá je zdravá, takže jich se to netýká. Po mé významné pauze řekla, že teda může na SIDS umřít i zdravé dítě, ale že si to nepřipouští!! Tak ona si to nepřipouští a tudíž se to nestane??
Pokud tomu lze zabránit a ta možnost tu je, tak proč ji nevyužít?? Peníze snad vem čert, ne?
Na naši nemoc je daleko menší pravděpodobnost a stejně ji máme, čili každá pravděpodobnost se může týkat právě vás ![]()
No, nic, mám to nějaký moc smutný, tak jen hlavu vzhůru, prostě prevence je základ ![]()
U obou dětí mi alarm spustil několikrát (cca 10 zkušeností). Někdy mimi spalo hlubokým spánkem a jak jsem s ním zatřásla, protáhlo se jak kotě a spalo dál. Jindy se mimi leklo houkání, cuklo s sebou a probudilo se.
Monitor dechu má obrovský význam, když dojde k zástavě dechu z jakékoliv příčiny (apnoe, zvratky, cokoliv), vždy to znmená přijít na to včas a mít šanci zlé zvrátit.
Pokud jde o SIDS, četla jsem hodně a odpověď nezná nikdo. Nicméně veřejně známy jsou případy nalazení mrtvých dětí, jejichž pitevní protokol nesl příčinu úmrtí SIDS, neboť jinak byly zcela zdravé.
Jak už tu zaznělo, o případě, kdy by u zdravého miminka došlo k alarmu, rodiče obratem přiběhly, pomohly a dítě přesto zemřelo, o takovém případu není známo nic.
Na otázku, zda by včasná resuscitace pomohla těm miminkám, jež rodiče našly už mrtvé (bohužel znám), odpověď neexistuje a nikdy existovat nebude.
Ahoj,
Píšu anonymně protože si asi i tak připadám jako blázen
Malej s námi spí v posteli od narození, néé proto, že by byl závislí, ale protože jsme závislí my na něm jenže už má 2 roky pryč a bude mít brzy vlastní pokojíček rozdělený pouze příčkou takže bude s námi v místnosti noo k dotazu:
Uvažuju že koupím monitor dechu bojím se že ho prostě neuslyším dýchat vedle sebe a mam strach aby se mu něco nestalo myslíte že ve 2 letech je to učinné?
@Anonymní píše:
Ahoj,
Píšu anonymně protože si asi i tak připadám jako blázenMalej s námi spí v posteli od narození, néé proto, že by byl závislí, ale protože jsme závislí my na něm jenže už má 2 roky pryč a bude mít brzy vlastní pokojíček rozdělený pouze příčkou takže bude s námi v místnosti noo k dotazu:
Uvažuju že koupím monitor dechu bojím se že ho prostě neuslyším dýchat vedle sebe a mam strach aby se mu něco nestalo myslíte že ve 2 letech je to učinné?
to ses měla bát, když spal s vámi v posteli
, teď bych ho urcite nekupovala, SIDS snad už ve 2 letech nehrozí a už se pohybuje, stěhuje po postýlce, bude ti to pořad řvát
@Anonymní píše:
Ahoj,
Píšu anonymně protože si asi i tak připadám jako blázenMalej s námi spí v posteli od narození, néé proto, že by byl závislí, ale protože jsme závislí my na něm jenže už má 2 roky pryč a bude mít brzy vlastní pokojíček rozdělený pouze příčkou takže bude s námi v místnosti noo k dotazu:
No podle mě je to dost zbytečné, za pár dní si zvykneš a bude to ok. Nevím, zda se dělají monitory i pro tak velké děti, ta váha a pohyb po postýlce ![]()
Já mam právě strach že bude ležet jinde než vedle nás mam pocit, že ho koupit mam :/ jsem hrozná ale nějak nemůžu unést že nebude vedle mě..