Monitor dechu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
4.10.10 21:24
rybkabezvody píše:
bedru píše:
pokud mi spustí alarm a dítě nedýchá, tak dělám vše proto, abych mu pomohla a je mi jedno jestli se jedná nebo nejedná o SIDS, to v tu chvíli těžko poznám
souhlas, je jedno kde je příčina, stejně budeš bojovat!

Jasně .Nějak si nedokážu představit že stojim nad postýlkou.Monitor houká.Vidim modrou nehybnou hubičku a řeknu si -kašlu na to to je sids,nic neudělám :nevim:
Zní to bizardně.Přesto dokud nenajdu jeden případ kdy dítě někdo nerozdýchal hned po houkání(monitor houká asi do 2 minut a bez následku muže dítě nedýchat alespon 5 minut) tak tomu neuvěřim a dám na lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.10.10 21:25
rybkabezvody píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Monitor bych mohla zapujčit Plzeň.Budu ho ale za 8 měsícu potřebovat :wink:
velká gratulace :potlesk: :kytka: :mavam:

nene já né!!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.10.10 21:26

a omlouvám se uplně to tak vyznělo :oops: .Mě to ale nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.10.10 21:28

Houká myslím dřív. Asi po 20 sekundách při úplném znehybnění nebo pokud dechy klesnou pod 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.10.10 21:29
momi33 píše:
Přidám jen poslední poznámku,máme na tento problém všechny jiný pohled:Dítě může přestat dýchat z mnoha příčin-vdechnutí zvratků,zakuckání,SIDS.U prvních dvou je naděje,že se při včasném zásahu dítě zachrání.K tomu je monitor dobrý.SIDS je Syndrom náhlého úmrtí dítěte,a doktoři přesně neví,proč vzniká.Jsou jen známy možné příčiny-velká teplota v místnosti,kouření,plyšáci v postýlce.Jasné jen je,že se vše odehraje v mozku dítěte.Ano,říkali to v reportáži na bulvární Nově,ale asi by mohli těžko v tak závažném problému mít vymyšlené informace.Navíc jsem četla na toto téma spousty článků v časopisech jako je Betynka,Máma a já.
Pokud nastane takováto situace,je to tragédie,kterou si ani nedokážu představit,ale stává se,stejně tak,jako se stalo dceři mé známé,že se ráno probudila vedle svého mladého mrtvého přítele-praskla mu ve spánku cévka v mozku.Taky by tomu nikdo nezabránil…
Respektuji názor těch,co nesouhlasí,až se to jednou snad podaří vysvětlit,jak to vlastně je,tak snad bude i existovat účinná prevence.

ano výduť v mozku je známá.Bohužel mám s ní vlastní zkušenost.U mě tomu naštěstí zabránit šlo(dnes už je víc spusobu jak zjistit dřív než praskne a předejít tomu a nebo operativně vystužit).Mamince praskla (po roce se zázrakem zotavila) a díky tomu se na to přišlo i u mě.To jen tak mimo téma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
4.10.10 21:31
Kamča.dalmatinka píše:
rybkabezvody píše:
bedru píše:
pokud mi spustí alarm a dítě nedýchá, tak dělám vše proto, abych mu pomohla a je mi jedno jestli se jedná nebo nejedná o SIDS, to v tu chvíli těžko poznám
Jasně .Nějak si nedokážu představit že stojim nad postýlkou.Monitor houká.Vidim modrou nehybnou hubičku a řeknu si -kašlu na to to je sids,nic neudělám :nevim:
Zní to bizardně.Přesto dokud nenajdu jeden případ kdy dítě někdo nerozdýchal hned po houkání(monitor houká asi do 2 minut a bez následku muže dítě nedýchat alespon 5 minut) tak tomu neuvěřim a dám na lékaře

Opravdu poslední poznámka:Já bych tedy ani nepomyslela na to,co jsi napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
4.10.10 21:32
Kamča.dalmatinka píše:
rybkabezvody píše:
bedru píše:
Zní to bizardně.Přesto dokud nenajdu jeden případ kdy dítě někdo nerozdýchal hned po houkání(monitor houká asi do 2 minut a bez následku muže dítě nedýchat alespon 5 minut) tak tomu neuvěřim a dám na lékaře

myslím, že ještě dřív, když jsem ho občas zapoměla vypnout, tak než jsem přešla z ložnice do obýváku, tak se spustil, řekla bych do 20-30s
taky neznám takový případ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.10.10 21:32
Terrad píše:
Houká myslím dřív. Asi po 20 sekundách při úplném znehybnění nebo pokud dechy klesnou pod 10.

je to možné.Už alespon rok nepoužívám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.10.10 21:34
momi33 píše:
Kamča.dalmatinka píše:
rybkabezvody píše:
bedru píše:
Opravdu poslední poznámka:Já bych tedy ani nepomyslela na to,co jsi napsala.

samozřejmě to byla jen nadsázka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
4.10.10 21:34

Já jen, že pak máš hodně času reagovat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
4.10.10 21:51

Já si myslím, že právě SIDS je díky monitoru možný zabránit. Pokud miminko „zapomene“ dýchat a během několika vteřin se spustí alarm, pak často stačí k jeho nadechnutí mechanický podnět - třeba zvednutí z postýlky nebo poklepání po tělíčku. A když ne, tak je ještě šance začít včas s oživováním :nevim: tu bych bez monitoru určitě neměla, takže za mě monitor ano a klidně dlouho. Dcera ho měla do 1,5 roku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.10.10 21:54

My ho máme zatím čtyři měsíce, po půl roce půjčení prodloužím asi o další tři měsíce…ještě uvidím jestli to neprotáhnem do roka. Už jsem si totiž zvykla na tu berličku, že kdyby něco-tak alarm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.10 21:55
Anette píše:
Já si myslím, že právě SIDS je díky monitoru možný zabránit. Pokud miminko „zapomene“ dýchat a během několika vteřin se spustí alarm, pak často stačí k jeho nadechnutí mechanický podnět - třeba zvednutí z postýlky nebo poklepání po tělíčku. A když ne, tak je ještě šance začít včas s oživováním :nevim: tu bych bez monitoru určitě neměla, takže za mě monitor ano a klidně dlouho. Dcera ho měla do 1,5 roku :-D

SIDS už je nevratné, je to prostě smrt…Která přijde zničeho nic, a ze smrti se těžko probírá.. Kamarádky holčičku ani včasný poplach holčičku nezachránil a doktor říkal, že SIDS se zabránit nedá, ale zapomenutí dýchání monitor pomůže ale to není SIDS!

• Citovat
  • Upravit
10459
4.10.10 22:01
Anonymní píše:
Anette píše:
Já si myslím, že právě SIDS je díky monitoru možný zabránit. Pokud miminko „zapomene“ dýchat a během několika vteřin se spustí alarm, pak často stačí k jeho nadechnutí mechanický podnět - třeba zvednutí z postýlky nebo poklepání po tělíčku. A když ne, tak je ještě šance začít včas s oživováním :nevim: tu bych bez monitoru určitě neměla, takže za mě monitor ano a klidně dlouho. Dcera ho měla do 1,5 roku :-D
SIDS už je nevratné, je to prostě smrt…Která přijde zničeho nic, a ze smrti se těžko probírá.. Kamarádky holčičku ani včasný poplach holčičku nezachránil a doktor říkal, že SIDS se zabránit nedá, ale zapomenutí dýchání monitor pomůže ale to není SIDS!

Já ale nepsala, že probrat ze SIDS, ale že lze předejít úmrtí, který by bylo jako SIDS pravděpodobně označeno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
4.10.10 22:11

SIDS je pro mě konečná diagnoza, když už se za příčinu smrti nedá považovat nic jiného, ale pokud mám v postýlce dítě bez dechu se řvoucím alarmem, je to pro mě prvně zástava dechu, kterou řeším já , potom lékař a monitor je ten, kdo mě na to zavčas upozorní

zajímala by mě diagnostika počtu SIDS u nás v republice za rok a taky věřím, že klesla se zavedením monitoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí