Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Medvídě30
Princip úplně netuším, ale funguje to
Ta deska prostě zaznamenává dýchání miminka ![]()
Mému malému je něco málo přes 3 měsíce, jelikož má sám už svůj pokojíček, je to pro nás nezbytný.
Máme Babysence II a naprostá spokojenost..zatím ani jeden falešný poplach a to, že opravdu funguje jsem se několikrát přesvědčila ráno, když jsem zapomněla vypnout monitor, když jsem vytáhla malýho z postýlky, začalo to pěkně houkat..dnes zrovna se to ráno povedlo manželovi ![]()
Zaznamenává i sebemenší otřes. I když kolem postýlky projdeš a trošku do ní tukneš. Neboj je to spolehlivý. Máme ho pod madračkou a ještě dekou aby byla malá ve zvýšené poloze kvůli blinkání a bez problémů. Je to hodně citlivé.
Ještě dodád že máme také Bybysence a velká spokojenost. U nanny jsem také byla spokojená, ale bybysence je lepší.
Dobře, ale tak mimčoo se taky pořád nehýbe když spí.
To jako zaznamená otřes i z toho dýchání? Vždyť to musí být utlumený tou matračkou. ![]()
V nemocnici nám říkali, že Babysence je nejspolehlivější a má minimální procento falešných detekcí. V porodnici syn moc nechtěl spát, proto sestřičky do té malé kovové postýlky nacpaly můj velký huňatý župan a nahoru položili malého. Monitor bez problémů fungoval, ač ležel tak 10 cm nad matrací. Doma jsem pak vyzkoušela, že registruje, i když se lehce dotýkám postranní části postýlky.
Cca po 14 dnech, kdy jsme byli z porodnice doma najednou začal monitor uprostřed noci řvát. Měla jsem málem infarkt. Nikdy bych neřekla jak rychle dokážeme s manželem vyskočit z postele
Malý ležel normálně uprostřed postýlky (tedy na podložce). Ten kravál ho naštěstí probral. Syn má teď 3 měsíce, a i když se sesune úplně mimo podložku, tak monitor v pořádku funguje. Už nezjistím co se tehdy stalo, ale vím jen jedno, že bez podložky bych se asi strachy zbláznila a vůbec nespala ![]()
@Medvídě30 Monitor je dělaný tak aby cítil pohyby od dýchání. Na tom stojí celý proncip-proto monitor dechu. Když necítí dýchání houká. Když dítě nedýchá je to špatně. To je logické.
Dnes jsem si koupila monitor dechu Babysense a chci se zeptat pokládáte desky na rošt postýlky? Jedná se mi o to, že v návodu je rošt s celou výplní - deska dřevěná, ale já mám postýlku klasickou s laťkama, dáváte normálně na ten latkový rošt?
@emma217 Taky v pohodě - sama to můžeš vyzkoušet. Zapni monitor bez dítěte a běž pryč. Uvidíš, co se stane. ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak moc hlasitý je případný poplach u monitoru Babysense. Jde mi o to, že miminko bude třeba spinkat samo v ložnici a já budu v obyváku či kuchyni, tak abych to okamžitě slyšela. Chůvičky nemám v plánu pořizovat.
@f-l-e-a ahoj, já nemám chůvičky, můj syn má 5 měsíců a týden, máme Babysence II. a syn spí od konce 2. měsíce sám ve svém pokojíčku..planý poplach nebyl nikdy, ale když jsme třeba vyndala prcka z postýlky a zapomněla to vypnout, tak to řve hodně…jde to slyšet přes celý byt, máme 3+1 ![]()
@f-l-e-a máme ho a hlasitý je hodně.. zkoušeli jsme ho, než se syn narodil a jde slyšet i na zavřený balkon
@Lo díky za reakci, také máme 3+1 na 100m2 a pokoj, v kterém bude večer spinkat je úplně na druhé straně než kuchyně… my ho právě dopředu zkoušet asi nebudeme, jelikož ho manžel bude vyzvedávat v krámě až společně s kočárkem až já budu v porodnici.
@f-l-e-a nám se první alarm v noci rozezněl asi v 10 m prcka, já vylítla a i manžel, kterého nevzbudí normálně nic, zareagoval a hrabal se z pelechu. Jinak - dítko již hybné vycestovalo mimo podložku.
Příspěvek upraven 22.11.14 v 21:15
Ahoj, přes jedny zavřené dveře to určitě uslyšíš. Já to slyšela v baráku všude i bez chůvičky. U malého mimina můžeš nechat stejně otevřeno, hned tak něco ho nevzbudí a sama uvidíš, chůvičku můžeš dokoupit třeba za pár týdnů.