Monitor dechu do kdy u ročního?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1295
28.12.14 10:49

@Bemula fuj…to je strašný! :,( ani si nepředstavovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
28.12.14 10:53

.

Příspěvek upraven 13.03.16 v 21:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 11:00

Pokud se nejedná o předčasně narozené dítko nebo dítko se zdravotmími problémy, monitor dechu není potřeba, ale proč ho pro svůj vlastní klid a jistotu nemít, když je dnes možnost si ho zapůjčit téměř v každé porodnici?

My jsme ho používali cca 6 měsíců..

Taky se nám stala nepříjemná věc. S manželem jsme právě usínali a najednou jsme slyšeli dávivé zvuky z postýlky, tak rozsvítíme a malá byla v opistotonu a modrá kolem pusinky. Monitor houkat nezačal, protože jsme malou hned vytáhli a jednali. Kdyby se to však stalo v noci za našeho hlubokého spánku bez monitoru, tak na to nechci ani pomyslet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
28.12.14 11:11

@Luluu2 my ho ještě máme, malá má 9,5 nměsíce. oddělám ho jakmile se dostane na čtyři. zatím se jen plazí. Myslím, že když je dítě už pohyblivé, riziko SIDS je minimální.

• Citovat
  • Upravit
Billi
28.12.14 11:41

U nás v ulici zemřelo dítě na SIDS a bylo mu 8 měsíců. Naprosto zdravé a donošené.

Osobně si myslím, že monitor dechu význam má i u donošených dětí. Mně napadá po mých zkušenostech jenom „blbá“ spánková apnoe, kdy je z různých důvodů velká dechová pauza. Ty sice hrozí nejvíc u nedonošenců, ale i u kojenců, kteří mají třeba reflux :nevim: To jsou ty „falešné poplachy“, kdy rodiče přijdou k dítěti, když houká monitor, a dítě dýchá.

• Citovat
  • Upravit
18259
28.12.14 12:06
@SabinaG píše:
@Aries6
U nás v rodině SIDS máme a stalo se to v noci v postýlce.
Spolužačce miminko umřelo v kočárku při procházce, též SIDS.

To je hrozny :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
28.12.14 16:07

@Billi já jsem u malé monitor nakonec měla, jelikož spánkové apnoe máme v rodině - měla jsem je na střední a mamka párkrát i jako dospělá :think: ale jakmile bude pohyblivější, půjde monitor pryč :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Billi
28.12.14 18:49

@verulicek my je mame taky v rodine, monitor predpokladam, ze necham tak do roka, pak uz cekam, ze se nadechne v pripade potreby sam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure