Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No Lenyo už vidím jak si takhle hezky uštěpačně povzdechneš někomu, komu umřelo dítě( náhlé úmrtí, zvratky apod).Jistě ocení tvůj zdravý selský rozum a řekne si: Nu co, budu mít další děti, tak jako dříve naše prabáby..
respektuji tvůj názor ale je na něm hodně vidět, že osobní zkušenost s podobnými událostmi nemáš zřejmě žádnou a proto si můžeš dovolit tvůj rádoby „nadhled“.
Také si myslím, že na 99,9% se to mého dítěte netýká, ale pokud to mohu ovlivnit nehodlám riskovat ani 0,01%.
Ps. Auto nemáme, supermarket vidím jedou za rok, chůvičky nepoužívám, nekupuji hotovky pro prcky… jo a ještě neházím všechny do jednoho pytle..
Lenyo, nečtu dopodrobna celou diskuzy, ale tvé názory
Asi jsi neviděla ani monitor používat když nevíš, že se dává pod madraci, takže na tvré desce dítě neleží.Pokud něco říkáš o vřískání desky, když spustí, tak jsi ho asi ani neslyšela. Není to nic hrozného a plyný poplach se mi spustil za těch 15 měsíců asi 5× max a to malý ležel mimo dosah. To co ty tu píšeš, to mi připadá, že ty ani nemůžeš mít dítě / opravdu jsme všechny příspěvky nečetla /. Protože takové názory by jsi mít nemohla. Mám jedno dítě, těhu bez komplikací, porod také atd. Jsem matka a jsem na to hrdá. Své dítě miluji nadevše, kdybych neměla co do huby, tak malej bude jedinej, kterej se bude mít dobře. Je to zlato a to nejlepší, co mě vždy potkalo. Ráda si život ulehčím a děkuji za ten vynález NANNY. Že jsou vzácné případy??? I kdyby byl jeden případ za rok, tak je to velice zdrcující přijít o dítě a pokud tomu dokáže Nanny zabránit, tak je to super. Já rozhodně o nic nepřicházím. Nemám čas si zajít ani ke kadeřníkovi aj. , protože nemám ani hlídání. Ale nevadí mi to. Spousta moderních vymožeností mi ulehčí život a čas a já ho věnuji malýmu. ON MI ZA TO VŠE STOJÍ. Chodíme na procházky apod. Jseš divná ![]()
Monitor dechu Nanny má náš kluk v postýlce doteď (13m), alarmů nespočítaně, NIKDY ho to nevzbudilo, i když to řve pořádně. Probrala jsem ho k dechu až já nebo manžel,když jsme s ním pohnuli, v horším případě ho zvedli a „nahodili“ zpět. Po x týdnech se zjistilo, že se náš brouček tak přepíjel ( ale nikdy nezvracel), až se mu to vracelo zpět všude možně a plíce se takto bránily samy.Laicky řečeno, než vdechnout mlíko, raději nedýchat.
Bohužel se to opakovalo i teď, když byl nemocný a silně zahleněný.
Nechce se mi na to ani myslet, co by bylo, kdyby jsme monitor neměli. U prvního kluka jsme ho pořídili právě proto, že měl silný reflux a zvracel obloukem ve dne ,v noci, no… a alarm ani 1×.