Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
no ja nevim - v roce az roce a neco mi malej spaval od cca 19 do 5:30-6, pres den pak hodku dopo a hodku odpo. ale v pulroce mi spal takhle taky, zatimco 8mes neter spi nejen celou noc, ale asi 3 hodky dopo a 4 hodky odpo. takze se mi to divne nezda. pokud se budi dite odpocate, tak je podle me vsechno v poradku.
Ahoj, mám ročního syna a ten spí podobně jako tvoje malá. Ráno vstane v 6hod, v půl 8 jde spát, spí do cca půl 10 a pak jde kolem 3/4 na 12 znova a spí cca 2hoďky. Myslím, že u takhle malých dětí je to normální spánkový režim. A noc prospí taky v kuse.
Dorka spí od mala hodně, teď spí večer tak od 19.30 do 6.30, přes den spí jednou, ale klidně i přes tři hodiny…myslím, že je to hodně individuální, pokud není výrazně spavější ze dne na den, tak myslím, že je to normální… ![]()
Ahoj. Statisticky potrebuje rocni dite udajne 13,75 hodin spanku denne
, pricemz je normalni odchylka 1-2 hodin. Takze jste v norme
Muj prcek (13m) spi podobne, od pul osme do sedmi a pak jeste tak 3 hodiny pres poledne.
ahojky tak naše malá byla taky spavec
v roce spala ještetřikrát denne po 1 hod..v 15 mes..spala dopol i odpol po 1,5hod..tedve dvou spí kolem poledne 2-3 hod..a v noci od pul sedmé do 6-6,30..nekdy i dřív a nekdy trochu dýl..záleží jak kdy, a noci taky jak kdy nekdy se zbudí..a řádí a jindy spí celeé noci
taky sem šla k dr stou její spavostí..a řekla mi jen zlaté díte
štastná maminka..
Nechci strašit, ale to, že dítě hodně spí, nemusí být úplně nevinné. Sousedka měla velmi spavou holčičku (všechny jsme jí záviděly), ale pak se z toho vyklubala velmi vážná genetická porucha. Předpokládám, že na 99% u vás o nic podobného nepůjde, ale pro klid duše bych k doktorce šla. Moji kluci spali v roce cca 9 hodin v noci a 2× po hodině přes den.
U nás se spí téměř stejně, někdy i víc a jsem ráda a neřeším to. Vždycky spala hodně. A i okolo znám děti co spí podobně.
Vy se máte. Úpřimně závidím. ![]()
Nám se spaní naopak měsíc před rokem pokazilo. Dřív spal celou noc, teď se budí dvakrát na mlíčko, přes den si dá hodinu až hodinu a půl kolem poledne a navečer bývá na zabití, ale prostě už neusne dřív jak v osm. ![]()
Naše malá v roce spala večer od osmi do rána do osmi, po obědě 3 hodinky. Dneska jí je 2,5 a spí úplně stejně. Teď zrovna chrní ![]()
Ahoj..Tak mě malej spinká tak hoďku ráno a odpoledne,večer usne kolem půl osmý a spí do sedmi…Je to jak kdy,ně
kdy vynechá odpolední spaní a k večeru je fakt děsnej…
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jak často spí Vaše dětičky. Mám roční dceru, je to alergik a zdá se mi, že se rychle unaví. Spí celou noc tak od 19 do 6.30, a to bez pití, pak dopoledne 1,5 - 2 hod. a odpoledne také ty 2 hoďky. Díky za odpovědi. Chystám se kvůli té únavě k doktorce, takže chci mít jen nějaké srovnání. Míša