Spaní a jesle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1099
23.9.09 12:31

Spaní a jesle

Ahojky, zrovna sem se vrátila z jesliček, kde byl dneska Vítek poprvé. Bude chodit na 5 dní a já se vracím na částečný úvazek do práce. Při vyzvedávání mi sestřička zdělila, že nebrečel - ale zlobil..... :roll: nevím jestli je to lepší než kdyby to tam probrečel.......každopádně to není to hlavní co mně trápí. Bavily jsme se co Vítek umí (nočník, jezení.....) no a došlo na odpolední spaní. Vítek už od vánoc (takže cca 9měs) odpoledne nespí. Zprvu to vydržel třeba 3dny a 4tý den odpoledne odpadl a spal. Ale to už je dávno a teďka vydrží v pohodě do 20hod, není mrzutý. Když nám náhodou usne (cestujeme autem) tak nám pak skáče klidně do půlnoci po hlavách.
Když sem to dneska řekla sestře v jeslích, byla úplně zděšená........že jako co s ním budou dělat 8O , a blábolila něco jako ve smyslu, že si ho budu muset vyzvedávat po obědě.......TO NEMŮŽU, BUDU V PRÁCI!!!!!
Sem z toho špatná - přece od toho tam sou aby ty děti zvládly, aby ho nějak zabavily - když teda spát nebude (knížky, pohádky)
Nevím, prosím napište mi co si o tom myslíte......... :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
23.9.09 12:41

to je jako se školkou, jneže tam jsou ty děti už starší relativně se jim dá vysvětlit.

Kdesi na BC se to probíralo. Oni je nutit ležet nemůžou. Naopak, nespící děti maj povinnost nějak zabavit (ony, ne, že se děti budou zabavovat samy). Někde to snad řešili i přes nějakou inspekci či co.

Protože nespící dítě prostě nedonutíš a aby ležely dvě hodiny i víc v klidu na místě…to nevydrží ani Bára, sama mi práší, že zlobí. Jen když jim pustěj telku (no a co je horší - televize, nebo aby tam řádila)

V tomhle nerovnym boji ti držim palce, ale to dítě nikdo nedonutí spát a tebe k tomu taky nemůžou nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
23.9.09 12:49

Mám zkušenost, že pod vlivem kolektivu klidně může dítko začít po obědě zase spávat. Ale pak doma řádí do 11, rodiče vyřízení, dítko stále čerstvé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
23.9.09 12:50

když dcera chodila do jeslí, tak tam byla jedna holčička, co taky nespala po obědě, ale bylo to v pohodě díky tomu, že měli oddělenou místnost pro spaní a hernu a bylo to na domluvě s učitelkama, že jí tedy nechají vzhůru, ať si hraje, ale v okamžiku, kdy bude zlobit a bude budit děti, že to budou řešit tak, že si jí maminka bude muset vyzvedávat po obědě. Moc často jsme se s tou maminkou nepotkávaly, tak ani nevím, jak to nakonec dopadlo

Dcerka doma nespala po obědě od roku a něco, ale v jesličká i školce po obědě usne, ikdyž obvykle mezi posledními

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
23.9.09 13:44

Ahoj,

třeba časem spát začne. Matyáš přestal spát přes den ve 2 letech a začal zase až ve školce skoro ve 4 (ale taky neusne vždycky). Přes víkendy nebo o dovolený přes den nespal vůbec. Takže tam hraje dost roli kolektivní spaní :-)
Každopádně pokud ti dítě nespí, tak by to podle mě neměla být překážka v tom, aby bylo v jesličkách. Ty vychovatelky jsou tam přece od toho, aby se o děti postaraly i v případě, že neusnou, ne? A když neví, co s ním budou dělat v době spánku, tak co s ním dělají zbytek dne?

Držím palce, ať se vám to nějak vyřeší.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
23.9.09 13:46

Pokud dítě přijmou do jeslí, tak se o ně musí umět postarat, i když po obědě nespí. Já mám opačnou zkušenost, doma syn spával, v jeslích málokdy. Protože byla herna spojená s místností, kde se spalo, tak si hrát nemohl, navíc byl a je velmi hlučný. Takže býval v cestovní postýlce v koupelně nebo v šatně, kde řádil. Jedna teta ho tam vždycky hlídala. Ale to byly soukromé jesličky, takže tam problém neřešily přes rodiče, ale snažily se s ním vypořádat samy.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.9.09 13:49

no nevim. Bára sem tam usnula - v tomhle je tam pruděj a kdo nespí, tak i když je hodnej, tak nedostane bonbon (mi nejde o ten bonbon, ale o princip, že i když je hodná a leží, ale nespí, tak ho nedostane). A když tam usne, opravdu je to večer masakr. Tohle je fakt blbej přežitek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11325
23.9.09 13:53

Často se stává, že dítě, které doma nikdy po obědě nespí, ve školce, kde je unavené po nabitém programu a vidí spát i ostatní děti, tak usne taky.

My teď nespaní ve školce řešíme taky, učitelky si trochu stěžují, že Honzík v klidu nevydrží, že má tendence si sám se sebou v postýlce povídat, že mu musí vždy dát postýlku úplně na kraj, atd. , ale já na tyto připomínky nereaguju, jen soustrasně pokývu hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
23.9.09 14:00

Asi nezbývá počkat jak se to vyvrbí........teda ale sebralo mně to hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
23.9.09 14:28

Možná sem jen nezvládla takovou spoustu kritiky na mojeho broučka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.9.09 14:36

Dcera chodila do jesli, zrizeny prazskou mestkou casti, kde se platilo tak ctyrnasobne skolne jako ve stejne prazske casti za skolku. Brali nas tam jako klienty, takze deti spat nenutily, navic loznice s postylkama byla oddelena a jedna teta je tam pri spani hlidala. Jelikoz se prizbusobovali rodicum a nekteri vyzvedavali deti v rozmeri od obed do dvou hodin, tak prave tyto deti spat nesly a deti, ktere naopak neusly, tak byly v herne s nespicima detma, aby ty spici nerusily. Snad jsem to napsala srozumitelne.
Nenech se vykolejit a zatim to moc neres, ono si to casem sedne…treba tam mladoch si na chvilku zdrimne nebo ho holt zabavi jinak, od toho tam jsou…

• Citovat
  • Upravit
15674
23.9.09 15:21

Taky napíšu, jak to bylo u nás. Anežka je nespavec od malička. Teď už chodí do školky, ale před rokem začala chodit do jeslí a než jsem nastoupila do práce, chtěla jsem se přesvědčit, že to půjde i s tím spaním/nespaním. První den mě tety hned překvapily, když mi řekly, že Anežka usnula jako první (doma vydržela vzhůru celý den, vstávala v 7-8h a večer chodila spát v deset, mezitím žádné spaní, žádné náznaky únavy). Sice takhle hezky nespala pokaždé, ale celou tu dobu (cca 2hodiny) tam vydržela ležet v klidu, takže problém nebyl. Hrát si nemohla, protože by tam s ní nikdo nemohl být a mohla by ostatní rušit. Takhle mi to tety vysvětlovaly, a stejné je to i teď ve školce (tam taky spí, a to celé léto byla doma a přes den nespala). Zkus se toho nebát, jednak v jeslích mají dost pravidelný režim, možná se tam děti víc unaví nebo je to prostě jen tím, že když to vidí u ostatních, tak je nenapadne protestovat. A taky je pravda, že do jeslí vstávala o trochu dřív, ale to u Anežky nikdy nebyl moc důvod k tomu, aby šla potom dřív spát. Ovšem já jsem před tetami hned první den vyjádřila obavy právě z toho spaní a tety mě naopak uklidňovaly, že v jeslích to často bývá jinak než doma. Tak ať tohle platí i u vás :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
23.9.09 15:30

Holky dík za uklidňující slova. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
23.9.09 19:56

spaní a jesle

Ahoj!

Prosím tě, můžeš mi říct, do kterých jeslí chodíte ( teda jestli jste z Brna)?

Petit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
23.9.09 20:12

Sme z Brna - sou to ty v Černých polích. Ale nenech se odradit, ostatní pančitelky co sem tam potkala byly super, a velesuper je paní ředitelka. I ta paní co si ráno přebírala Vítka byla příjemná - no a potom mystrině světa odpoledne mi to celé pokazila. Ale konzultovala sem to - vybrečela sem se - ségře do telefonu, a ta mně potěšila - že TAKOVÁ se vždycky někde najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí