Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
V tomhle to nikdo neporadí, rozhodnout se musíš sama - pro někoho zbytečnost, pro někoho nepostradatelná věc. Pro mě to druhé. Měli jsme ho, používali jsme ho do 9 měsíců, kdy ho malej pak začal likvidovat, takže jsme ho radši uklidili, aby nepřišel k újmě a nedám na něj dopustit. Byla jsem naprosto v klidu, nemusela jsem ho chodit kontrolovat. Párkrát zahoukal, nebudu tvrdit, že falešně, protože to nevím. Peněz za něj rozhodně nelituji. Měli jsme Nanny. Chůvičku jsme neměli, nebyla potřeba.
No já měla u toho monitoru 2desky, takže jedna klidně na terase v kočárku, nebo ve druhé postýlce. Každopádně je s tím velice jednoduchá manipulace ![]()
@malaVetrackova ale bylo, moje spolužačka ze střední měla přes sebou sourozence který na sids zemřel, měl by nějakých 36 let nyní
Tak já taky doporučuji. Je to super, bez něj si myslím že bych seděla v noci u postýlky a sledovala jestli dýchá nebo bych se pořád budila a sledovala ho. Takhle klidně spím a vím že kdyby něco tak zahouká. Já si ho nekoupila ale zapůjčila v porodnici. Půjčují je na půl roku za 150 na měsíc a je k nim doklad o funkčnosti a pokaždé zápujčce ho servisují.
Takže za mě rozhodně ano ![]()
Já jsem tady už před časem v jiné diskuzi psala jednu hodně smutnou příhodu, která se stala kolegyni mého otce. Oné paní doktorce se po X letech snažení narodila opravdu vymodlená holčička - v termínu, naprosto zdravá a po pár měsících zemřela na zástavu, v noci. Monitor neměli. Paní se samozřejmě naprosto sesypala, dostávala se z toho nějakou dobu a vyčítala si, že si ho tenkrát nepořídili, protože tomu mohla třeba zabránit a pokusit se to mimčo oživit. Pak se jim narodilo další dítě a nejenom že teda monitor byl u nich najednou nezbytná věc, ale dotáhla to tak daleko, že dítko dostalo i snímač tepu… z paní naprosto úzkostná matka a dítě chudák, protože se o něj matka naprosto nepřiměřeně bojí - což zase po tom, co si prožili, chápu. ![]()
Ahoj, někdo tady psal, že má monitor dechu na plenku. Jak přesně se to připíná? Dopředu? Mě se třeba několikrát stalo, že mi dcera plenku koplet pročůrala, tak aby se ten monitor nezničil… Jak spala na zádech nebo na břiše, tak to prostě proteklo všude možně
Já měla babysence, dvě podložky super do postýlky, ale v kočárku jsem taky pořád kontrolovala, takže teď při dalším prckovi přemýšlím o tomhle ![]()
@karolina_a_betuska šmarjá opruz? proč? to byla otázka sekundy, jako jo u miminka když si ho donesete dom tak než si člověk zvykne automaticky ten čudlík zmáčknout tak to pár dnů trvá ale pak to ani nepřijde a děláte to automaticky. já jsem ráda že jsem neposlechla rady chytrolíny švagříny které jsem nanny nabízela, protože měla o pár měsíců starší neteř a já ještě byla na začátku těhu(nanny patřil mezi první věci do výbavičky) a měla kecy o tom jaká jsem hysterka jak ona by to nechtěla. no jsem ráda že jsem nanny měla a otravovala jsem se s čudlíkem, protože mi nanny fakt malou zachránil. a to nebyla ni nedonošená ani malá prostě stalo se že jí zaskočil dech. a k tomu jak máš tady z toho srandu, hele mě začal houkat seděla jsem u telky bylo to přes den letěla jsem tam malá na zádech lapala po dechu zvedla jsem jí zatřásla a ona se rozdýchala. můj kolega měl malou několikrát fialovou a volali sanitku, ani testy nezjistili co se děje, prostě asi malá usnula tvrdě a zapomínala dýchat takže tyhle chytrácké řeči fakt miluju!! no je vidět že se ti prcek fakt nikdy nedusil
a jinak na bok jsem malou dávala ona obecně ani jinak ležet nechtěla ale kolem toho 3 měs. už se nějak začla přetáčet a skončila na zádech plakala trošku ale já že tam nejdu bylo to spíš fňukání pak ticho a pak houkal nanny nejsem blbá abych nepoznala že malá měla zaskočený dech
@gabi.design to je smutný příběh, no ono se říká že na sids nepomůže nic ale třeba mojí malé jen zaskočil dech, mimi může ublinknout cokoli a už je neštěstí, tak proč to riskovat že jo. někdy fakt stačí prckem zatřást a je zase v pořádku. v porodce je nanny nezbytnost, tam když zjistili že malá není zapnutá sjeli mě jak namydlený blesk, asi i oni ví proč
@martulkasloník Upřímně nemám z toho srandu. Možná Ty jsi ten případ, kde by to fakt dopadlo blbě. Ale jak říkám, kdyby umřely všechny děti, který monitory „zachránily“, tak zlomíme statistiku - proto tomu nevěřím. To je všechno. (Možná jsem nevolila dobře slova, za to se omlouvám.)
Já nemyslela ani tak tebe ale třeba lidi, i to že manža ti řekl že je to zbytečnost. pro mě fakt není.
@martulkasloník píše:
@gabi.design to je smutný příběh, no ono se říká že na sids nepomůže nic ale třeba mojí malé jen zaskočil dech, mimi může ublinknout cokoli a už je neštěstí, tak proč to riskovat že jo. někdy fakt stačí prckem zatřást a je zase v pořádku. v porodce je nanny nezbytnost, tam když zjistili že malá není zapnutá sjeli mě jak namydlený blesk, asi i oni ví proč
Btw. my jsme teda u Apolináře žádný monitory na pokojích neměli, a to byly děti po císaři…
Já jsem rodila krnov (okres bruntál) a tady mají kompletně do každé dětské postýlky monitor nanny. když jsme šli na vizitu nebo koupání s prckem a dali jsme děcka nazpět okamžitě sestra ječela ať to zapneme a nezapomínáme
@karolina_a_betuska tak nezlehčuj
já měla prvního syna před 20ti lety, standartní novorozenec bez obtíží, měl 2 měsíce když jednou manžel říká-koukni na něj, on už se asi chce přetáčet na bříško-do mě jak když střelí, letěla jsem a rychle malého zvedla z postýlky a co myslíš-dusil se a při tom se propínal jak lapal po dechu.Na nic se nepřišlo, ale málem jsme o něj přišli-tehdy monitory nebyly, byla to náhoda, že na něj manžel nakoukl do ztemělé ložnice.
Příspěvek upraven 16.10.12 v 21:00
Prosímvás, je to tak i jinde? S těma chůvičkama v porodnici…
Mně přijde, že je to buď reklama výrobce chůviček, kterej je rozdal a chce, aby si na ně mamky zvykly, nebo alibi nemocnice, aby se u nich dětem nic nestalo. Protože jinak o tom fakt slyším prvně…
@karolina_a_betuska píše:
Jinak jeste jednu vec, k tomu jak kupujete z bazaru. Rikala mi kamaradka, ze nekde cetla, ze to je risk, ze je treba pravidelne kontrolovat funkcnost, takze pokud koupite z druhy ruky, mozna vam to vubec nebude hlidat… (jsem ted lina to resersovat). A ona sama si pronajala z porodnice: sice drazsi nez bazar, ale s garantovanou kvalitou.PS: Prijde mi legracni, jek tu pulka holek pise, jak jim monitor zachranil dite. Tak bud by byla bez nej pulka mimin po smrti, nebo to ty deti obvykle nejak rozdychajiJako nechci to zlehcovat, jen si myslim, ze TAK zazracny to neni. A treba proti ublinkavani mi doktor jako nejspolehlivejsi radil pokladat na bok. I kdyz teda mala na to netrpela, kdyby jo, tak si mozna ten monitor taky poridim…
Koupili jsme taky starší, ale nechali jsme si ho zkontrolovat v autorizovaném servisu.
Kdo neměl blinkací miminko, nepochopí. Mně dítě blinkalo i na boku a na klínku, i když spíš bdělé. Jednou v noci se vyloženě dávila, vyhodila 3 veliký šavle, doteď nevím proč. Bez monitoru už bych oka nezamhouřila
.