Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@martulkasloník právě,dřív nic takovýho nebylo a ani o tomto syndromu náhlého úmrtí nebylo vůbec slyšet. Chůvičky si myslím, že ani potřebovat asi nebudu, protože máme byt 3+1 panelák, takže je tady vše slyšet, takže až malá bude vzhůru nebo začne brečet tak vím, že ji určitě uslyším a přes den když bude vzhůru tak ji stejnak budu mít u sebe v lehátku stejně tak když budem u rodičů. My cestovatelé teda nejsme takže bych je asi nevyužila. Teď teda přemýšlím jakej ten monitor koupit u toho nanny se mi líbí, že je to český výrobek oproti ostatním…
Ahojky, nečetla jsem reakce ostatních.
monitor bych koupila, já díky němu byla klidná a bez problému dala malého v 5ti měsících do vlastního pokojíčku… my to vyřešili Angel Care 2v1, když už monitor chceš, přijde mi lepší a praktičtější 2v1 s chůvičkou.. a ten Angel care měl super recenze a nám opravdu houkal jen 1×, když byl malý novorozeňátko a asi moc zabalený v zavinovačce, že to nesnímalo..
takže mohu jen doporučit!!! ![]()
malému jsou 2, čekáme druhé a opět budu používat a ráda.
ale tohle je téma, na které co člověk to názor ![]()
Ten monitor na plenku je taky zajímavý hlavně je fajn, že se dá dát do kočárku. Ale teď jestli to mimču na bříšku nevadí jak je to zaháknutý…No holky já mám teda ještě větší dilema než předtím…to nemůže být ke koupi jen 1 produkt..
![]()
Já mám bybysense s dvěmi deskami, jednu v postýlce a druhou v košíku a chůvičky mám zvlášt.
Já miluju argumenty typu dřív to nebylo.. Dřív taky lidi prali na valše, vařili na peci, na wc chodili na dvůr a orali koňmo. No a dělají něco z toho i dneska?
Máme nanny a jsme spokojení. Asi do konce 9. měsíce jezdila malá v hluboké korbě, tak jsem tam měla jednu desku a jednu v postýlce. Pak jsem začla malou přenášet na spaní domů. Mám blicí dítě, kdybych měla letět k postýlce při každém divném zvuku, nemusím ani lehat
. Tak jsem jen koukla na světýlko
.
Jo a v tom kočárku nebo v autě jsem četla, že snad monitor moc spolehlivý není, kvůli okolním otřesům, ve stojícím kočárku to prý může zkreslit i pofukující vánek. Tak nevím. Třeba ty na plenku fungují na jiném principu než nanny
(vnímá vibrace, jak mimčo dýchá).
Ahoj, určitě kup. Budeš klidnější. My máme Nany a jsem spokojená. Monitor nám poprvé zahoukal ve 3 měs. Po prvním a druhém alarmu, když jsem k němu vstala tak malý dýchal. Potřetí ale ne. Buď dýchal tak mělce že to nešlo poznat nebo vůbec ne. Každopádně ani alarm ho neprobral. Když ho manžel vzal tak se prohl jak luk, museli jsme s ním zatřást a naštěstí byl v pořádku. Alarm byl ještě několikrát, naposledy před pár dny, taky jsem s ním musela zatřást. Nejvíce měl alarmy po hexe nebo když byla rýma. Opravdu to není zbytečnost. Četla jsem hodně řečí že alarm houkal ale mimča dýchala. Připadá mi že si nikdo neuvědomuje že to miminko se mohlo vzpamatovat právě kvůli tomu alarmu. Ano určitě může se stát že je vadný monitor nebo jsou slabé baterky. Ale pochybuju že by toho bylo tak moc, podle toho jak čtu diskuze. A také se to musí správně používat!!!
A jestli ti ještě mohu doporučit nekupuj si z druhé ruky, nevíš jak s ním zacházeli může být poškozený a nemusí fungovat tak jak má.
Přeju mnoho štěstí ![]()
Ahoj, určitě kup. Budeš klidnější. My máme Nany a jsem spokojená. Monitor nám poprvé zahoukal ve 3 měs. Po prvním a druhém alarmu, když jsem k němu vstala tak malý dýchal. Potřetí ale ne. Buď dýchal tak mělce že to nešlo poznat nebo vůbec ne. Každopádně ani alarm ho neprobral. Když ho manžel vzal tak se prohl jak luk, museli jsme s ním zatřást a naštěstí byl v pořádku. Alarm byl ještě několikrát, naposledy před pár dny, taky jsem s ním musela zatřást. Nejvíce měl alarmy po hexe nebo když byla rýma. Opravdu to není zbytečnost. Četla jsem hodně řečí že alarm houkal ale mimča dýchala. Připadá mi že si nikdo neuvědomuje že to miminko se mohlo vzpamatovat právě kvůli tomu alarmu. Ano určitě může se stát že je vadný monitor nebo jsou slabé baterky. Ale pochybuju že by toho bylo tak moc, podle toho jak čtu diskuze. A také se to musí správně používat!!!
A jestli ti ještě mohu doporučit nekupuj si z druhé ruky, nevíš jak s ním zacházeli může být poškozený a nemusí fungovat tak jak má.
Přeju mnoho štěstí ![]()
Ja mam a dodnes pouzivam, NANNY, Kubikovi je 13 mesicu. Plany poplach byl jednou, ale vinou mamky, kt. Kubika vyndala a ja se sprchovala..takze sok, ale jinak pro me dobry.. kdyz spim, jen juknu na postylku, vidim, ze blika, urcite je to o psychice, jestli jen trochu uvazujes jestli ano nebo ne, tak bych ho koupila, monitor ma zaruku dva roky, tak po roce ho klidne prodas, neni to zase takova investice oproti tomu, kolik do prcka vrazis. Ja treba koupila chuvicku a tu jsem skoro nepouzivala…
@jajul naprosty souhlas!
Taky jsme blinkali do 10ti mesicu, takze je to fakt super, nevis, jestli ti v noci ublinkne a co… takhle je clovek jisteny..
Nečetla jsem diskusi, tak za sebe: byla jsem nahlodaná, a říkala jsem si, že pro bezpečnost dítěte všechno… Manžel mi to ale zamítl jako zbytečnou investici
a přidal upozornění, že sice kamarádky ho třeba mají, ale ty měly mimina s nějakými problémy (nízká porodní váha, poporodní infekce atd.), a že ke zdravému to není třeba.
Nakonec jsem ráda, protože co jsem tak slyšela o falešných poplaších a opruzu s vypínáním, když dítě vyndáš, atd., tak by to asi byla dost otrava.
Chůvičku máme tuto http://www.eandilek.cz/…-scd-505-00/ - koupili jsme ji v akci asi za 1200 a jsme zcela spokojeni, umí vše co potřebujeme. Používáme ji pořád, doma, na chatě, na dovolené atd.
@karolina_a_betuska ja bych jen podotkla, ze zase takovy opruz to vypnout kdyz vyndas mimco to neni:D samozrejme, si tak tyden zvykas:D ja zapominala a dala jsem si ceduli, ale pak dobry:D.. ale nikomu neberu, kdyz monitor nema, nema, ale je to o pocitu, jestli ti pomuze vedomi, ze monitor mas, kup ho, otazkou je, jak clovek zareaguje, kdyz bude nejdejboze houkat.. to by si spis mel kazdy uvedomit a nastudovat, co delat..
Máme Nanny, zatim ani jeden planý poplach, i když leží malej občas mimo tu podložku tak monitor dál snímá a nehouká, za mě určitě doporučuju koupit.. Nám ho přinesl loni ježíšek
i když je malej donošenej a zdravej, nedám dopustit, jinak bych seděla pořád u jeho postýlky a koukala jestli dýchá ![]()
Do jednoho roku jsem používala monitor dechu a za mě ANO pro klidný spánek pokud jsi nervák jak já..vim že bych se každou chvíli budila abych malou kontrolovala jestli spi.. A chůvičku využíváme dodnes.. i když spí vedle v pokoji..sem tam jdu vedle ke tchýni a nebo když jsme v létě sedávali venku na zahradě tak se chůvička hodila moc!
za mě tu kombinaci s chvičkou pokud máte domeček a pod.
Jinak jeste jednu vec, k tomu jak kupujete z bazaru. Rikala mi kamaradka, ze nekde cetla, ze to je risk, ze je treba pravidelne kontrolovat funkcnost, takze pokud koupite z druhy ruky, mozna vam to vubec nebude hlidat… (jsem ted lina to resersovat). A ona sama si pronajala z porodnice: sice drazsi nez bazar, ale s garantovanou kvalitou.
PS: Prijde mi legracni, jek tu pulka holek pise, jak jim monitor zachranil dite. Tak bud by byla bez nej pulka mimin po smrti, nebo to ty deti obvykle nejak rozdychaji
Jako nechci to zlehcovat, jen si myslim, ze TAK zazracny to neni. A treba proti ublinkavani mi doktor jako nejspolehlivejsi radil pokladat na bok. I kdyz teda mala na to netrpela, kdyby jo, tak si mozna ten monitor taky poridim…