Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak ovtiram diskuzi po delsi dobe. Jsem v nemocnici kvuli predcasnemu porodu - 32tt. Monitor mi delaji tak 3× denne, kdyz je mi hur, tak casteji. Ale vsem holkam na pokoji tam vzdy krasne busi srdicko a me tam chvilema chrasti, chvilema to vypadne atd. Ted se jedna sestricka prorekla, ze mi monitor obcas vyjde „hur“. Ptala jsem se a kazdy jen at jsem v klidu
dnes mi ho merili a za dve hodky pry budou zase a zase nic nevim
Kdyby melo maly problemy se srdickem je mozny, ze by mi to nerekli?!! Uz chytam fakt nervy. Mate s timhle nekdo zkuenost?
Kdyby bylo neco v nepořádku, tak zakročí, neboj. S mým monitorem taky nebyli furt spokojeny, ale nebylo to zase nic tak zásadního, aby s tim museli něco dělat, jen dokola kontrolovali
. Spíš třeba zrovna mimčo nespolupracuje, chvilema se někam zatoula a kdesi cosi, ale ne, ze by bylo neco s mimcem.
to by určo řešili ![]()
Myslím, že záleží, jak je miminko natočené. Když jsem chodila na monitory do porodnice na konci těhotenství, ne vždy bylo srdíčko tak dobře slyšet, někdy to také jen chrastilo, až jsem si řikala, zda je to normální. Ale čára srdíčka se krásně zapisovala. Při hodnoceni se porovnavá čára aktivity miminka, srdíčka a děložní činnosti, hodnotí se jejich vzájemný vztah. Na monitorech jsem ztrávila spoustu času, skoro nikdy mi u druhého dítěte nevyšel napoprvé - natáčeli ho třeba i 3× s odstupem hodiny, aby se ujistili, že je vše v pořádku. Monitor může vyjít dobrý, špatný nebo suspektní - to jsem měla opakovaně já. Prostě z toho záznamu není zřejmé ani že je dobrý, ani špatný. Proto ho museli opakovat, aby zjistili, jestli se z toho vyvrbí záznam dobrý a mohla jsem jit domů nebo špatný a museli by dle toho jednat. U tebe je to jiné, kdyz jsi hospitalizovaná a monitorují průběžně, proto to třeba netočí pořád dokola, mohou ho kdykoli zopakovat. Myslim si, ze kdyby byl monitor špatný, museli by dle toho jednat. Že tvé monitory byly spíše ty suspektní.
@AKEMI ZARA Myslím, že hůř vychází monitor spíš tobě - kvůli předčasným stahům. Kdyby šlo o mimčo, tak bys jela pod kudlu.
@AKEMI ZARA píše:
Tak ovtiram diskuzi po delsi dobe. Jsem v nemocnici kvuli predcasnemu porodu - 32tt. Monitor mi delaji tak 3× denne, kdyz je mi hur, tak casteji. Ale vsem holkam na pokoji tam vzdy krasne busi srdicko a me tam chvilema chrasti, chvilema to vypadne atd. Ted se jedna sestricka prorekla, ze mi monitor obcas vyjde „hur“. Ptala jsem se a kazdy jen at jsem v klidudnes mi ho merili a za dve hodky pry budou zase a zase nic nevim
Kdyby melo maly problemy se srdickem je mozny, ze by mi to nerekli?!! Uz chytam fakt nervy. Mate s timhle nekdo zkuenost?
klid.. kdyby to nebylo ok, tak to rozhodně řeší
u nás monitor pokaždé něco extra- mladý z něj utíkal, nebo chrápal atd.. ![]()
Diky moc vsem holky, protoze dostat neco z doktoru je dost narocne ![]()