Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zdravím všechny maminky i ti budoucí měla bych jeden dotaz nevim zda ho položím spravně jestlý to nebude znit hloupě ale dneska jsem byla na těhu poradně kde mi dělali monitor mimiska ale paní doktorka se k němu vyjadřila jako že je ten zaznam moc divoky že asi se miminko moc pochybovalo jelikož mi řekla že je to moc divoke a pozvala mě na 2 zaznam a to v patek a přitom jsem byla na zaznam před 2 týdnama byl v pořadku miminko bylo v klidu jenom že ted at jsem ležela na boku nebo na zadech miminko bylo divoke citila jsem jak se mi bříško zveda mužu se zeptat některe z vas proč musim jit znova na ten monitor a proč ho vlastně dělají co tim sledují vubec nevím proč musím znova na ten monitor co když bude miminko zase divoke co pak vite ja mam strach at není miminko nějak ohrožene tím že se tak moc hybalo mělo moc pohybu děkuji za odpověd
děkují am
amilie píše:Ahoj zdravím všechny maminky i ti budoucí měla bych jeden dotaz nevim zda ho položím spravně jestlý to nebude znit hloupě ale dneska jsem byla na těhu poradně kde mi dělali monitor mimiska ale paní doktorka se k němu vyjadřila jako že je ten zaznam moc divoky že asi se miminko moc pochybovalo jelikož mi řekla že je to moc divoke a pozvala mě na 2 zaznam a to v patek a přitom jsem byla na zaznam před 2 týdnama byl v pořadku miminko bylo v klidu jenom že ted at jsem ležela na boku nebo na zadech miminko bylo divoke citila jsem jak se mi bříško zveda mužu se zeptat některe z vas proč musim jit znova na ten monitor a proč ho vlastně dělají co tim sledují vubec nevím proč musím znova na ten monitor co když bude miminko zase divoke co pak vite ja mam strach at není miminko nějak ohrožene tím že se tak moc hybalo mělo moc pohybu děkuji za odpověd
děkují am
Byla jsem na monitoru i dvakrat za den (jsou maminky ktere si tam na pozorovani nechaji treba cely den), prave proto ze se jim zdal divoky… nic to neznamena, miminko proste reaguje na podnety, mas treba nizsi, vyssi tlak nebo ti nemusi byt uplne dobre apod.
Kdyby to bylo spatne, urcite te nepusti domu. ![]()
Tlak mam v pořadku jsem jsem nachlazena od maleho jsem chytla paradní rymu jinak pani doktorka mi řekla v patek na kontrolní monitor jak mi ho davali na břicho hned jsem citila pohyby miminka celich 20minut
amilie píše:
Tlak mam v pořadku jsem jsem nachlazena od maleho jsem chytla paradní rymu jinak pani doktorka mi řekla v patek na kontrolní monitor jak mi ho davali na břicho hned jsem citila pohyby miminka celich 20minut
Neboj se, ono kdyby to bylo spatne, ona by te domu nepustila. Ja jsem ho mela vcera poprve natoceny napoprve, jinak mi ho vzdycky pretaceli ![]()
Rozhodne to muze zpusobit nachlazeni (zmenu ozev), ale miminku to nic neudela.
přílišná aktivita miminka může ukazovat na skutečnost, že se mu v bříšku už nevede dobře a je nutné vyvolat porod. ale také to může být způsobeno intenzivnější reakcí na okolní podněty. mě se třeba KLárka jednou na mmonitoru vyloženě vztekla. nejdřív jsem byla na ultrazvuku, tam kopala do sondy a pak jsem šla na monitor, sestřička trošku víc utáhla pás a dítko začalo zuřit a měla tep 220 (maximum je myslím 170)
takže mi bylo doporučeno, abych se prošla, napila, dala něco sladkého a přišla na přeměření za 2 hodiny. no, malá se uklidnila, usnula a zase jsme ji museli budit ![]()
kdyby to u tebe bylo něco zásadnějšího, tak si tě pozve doktorka ještě jednoéu na přeměření dneska. prostě to chce jenom pohlídat. tak buď v klidu. ta vyšší aktivita mohla mít hodně příčin. uvidíš, jak to dopadne v pátek.
Na prvním monitoru jsem byla dopoledne a pak ještě znova odpoledne. Poslali mě najíst, bylo před bouřkou a mimín se nechtěl vůbec hejbat, až odpoledne to bylo v pořádku.
chvilku po zapnutí těch pasu jsem citila že je miminko nějake aktivni pořad kopalo nebo se nějak točilo chvilku byl klid chvilku jsem slišela z monitoru vždy jak se pohlo šilene zbužčení pak jak bylo v klidu tak jsem poslouchala srdičko pak se zase pohlo a zase to skřípani jdu zase v patek a jsem celkem nervozni s toho, co když tobude stejne co potom budu muset do nemocnice to bych nerada
Když budeš nervózní tak si piš, že to přeneseš na dítě a o to nervóznější bude i ono, bude se zase moc mrskat a doktorka tak neuvidí jeho běžný tep a bude chtít další monitor. Takže klid, jak vidíš z reakcí, na monitor se prostě opakovaně chodí zcela běžně.
je třeba možne že se miminku nelibila poloha na zadech ja o tom pořad přemyšlim čím to mohlo byt a mam dost nahnano aby se něco nestalo miminku a taky nerada bych skončila v nemocnici ale zase na druhou stranu kdyby to bylo špatne tak by mi to přece dr řekla ne tak mě pozvala v pátek a pak jak to bude dobre zase za týden jěště by mě zajimalo co uděla dr když se ji to zase nebude libit ten monitor sleduje tep srdičko a pohyby no zkratka před těm 2 týdnama to bylo v pořadku ani se nepohlo a ted bylo stršně aktivni sama jsem viděla jak se mi vlni bříško pak jsem si měla lehnout na bok a taky bylo aktivni
Dámy, ve čtvrtek jdu poprvý na monitor, už jsem si něco naštudovala na netu, ale zajímalo by mě, třeba jestli před tím jíst, nejíst, pít, nepít… prostě čemu se vyhnout, abych to třeba nějak neovlivnila… Jako nehodlám si dát turka a k tomu krabičku startek, žejo, ale jestli tam třeba může mít vliv nachlazení nebo tak… ![]()
je to úplně jedno, dají ti sondy na bříško a jen půl hodiny ležíš ![]()
Vivik píše:
Dámy, ve čtvrtek jdu poprvý na monitor, už jsem si něco naštudovala na netu, ale zajímalo by mě, třeba jestli před tím jíst, nejíst, pít, nepít… prostě čemu se vyhnout, abych to třeba nějak neovlivnila… Jako nehodlám si dát turka a k tomu krabičku startek, žejo, ale jestli tam třeba může mít vliv nachlazení nebo tak…
No, krabičku startek si fakt nedávej, ale to kafe možná jo, nemají rádi když se mimčo za dobu ani nehne a chrní, což s oblibou dělalo to moje… takže místo 20 minut jsem tam byla běžně 40 a dokonce mě poslali se projít a dát i kolu, aby se vzbudil.
Tak oběma vám, holky/dámy, děkuji za reakce…
Bylo to nakonec v pohodě úplně, malá se mlela jako divá, jednu tu sondu málem ukopla, a tenhle tejden jdu zase… už se těšíme. ![]()
Dneska jsem byla poprvé na monitoru a co malej předváděl za pohyby? Celých 20 minut (hned jak mi nandaly pásy)se vlnil jako nikdy, tak sem si říkala, že super že se hýbe, ale bylo to moc, tak jdu zase zítra tak snad to bude v pořádku..no ráno sem si dala schválně sladkou sušenku a jogurt aby ho to rozproudilo, ale že až takhle? no nevím jestli to bylo sladkym nebo sme ho prostě naštvaly, ale snad zítra už to bude tak jak má ![]()
ahoj holky, byla jsem dnes poprvé, jsem 36t, a hned mi se mi tam ukázali i kontrakce, mám těhotenskou cukrovku takže mi porod budou vyvolávat o 14 dní ale už minule mi říkali že by to mohlo jít i samo už je prý vše připravené miminko už má hlavu uplně dole… myslíte že to může něco znamenat .. poslední dobou se necítím dobře ( bolest v kříži, jakoby nutkání na velkou, nespím ) ale kontrakce jsem necítila. Natočili vám je tam také ?? Třeba už se chystá malej na svět