Monitoring dítěte při porodu

16291
16.12.09 20:13

Monitoring dítěte při porodu

Zdravím, není tu náhodou někdo kdo by věděl co znamená že na monitoru vyskakují „jedničky“ a porod neprobíhá zcela fyziologicky? Z mého pohledu bylo vše super, nic mi nebylo, porod začal prasknutím vody, bez bolestí, ty začaly v podstatě až po kapačce oxytocinu… Ale za celou dobu mne kvůli tomuto odmítali pustit z lehátka. Tak si teď říkám (jelikož mám nějak podezřele hodné dítě), jestli mi ho nepřidusili… Ještě tam měl na oxytocin reakci, zpomalily se ozvy asi… Nikdo mi tam nic nevysvětlil co to může znamenat a v propouštěcím listě jsme ani jeden žádný zvláštnosti nebo varování uvedeny neměli… Mladý tam tedy měl uveden falešný uzel na pupeční šnůře. Tak nevim co si z toho pobrat, jestli si říct doktorce o důkladnější sledování? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3358
16.12.09 20:26

U porodu štěpánka volala PA k monitoru doktora a říkala mu, že vyskakují jedničky. Mě přišlo, jako by mu vynechávalosrdíčko,vždycky byl tep okolo 150 a pak najednou chvilku nic a pak zase naskočil. (ale nevím, jstli jsem to správně pochopila) Také jsem musela být pořád na monitoru, jen ležet, ještě že ten porod byl fakt rychlej. Jinak našeho mlaďocha to teda nijak nepoznamenalo, je živej někdy až moc :lol:

Jinak pak při tlačení to bylo čím dál častější a to jsem už musela tlačit mimo kontrakce, PA říkala, že malý musí rychle ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
16.12.09 20:35

My jsme právě čilí jen když jde o lumpárny… Jinak jen paseme koníky, otáčíme se na bok, víc nic… Když mu člověk podá ruce tak se chytí pevně, ale jakmile „hrozí“ že by měl jít do sedu tak povolí, zakloní hlavičku a řehtá se tomu že ho ten kdo ho drží musí pevně chytit. Že by diagnoza zněla že to je prostě lump a ještě k tomu chlap? :think: :lol: Kdyby ta sestřička alespoň mlčela, ale né, ona mi musela říct - já vás z toho lehátka nemůžu pustit, skáčou mi na monitoru jedničky, něco se mu stane zatímco na něm nebudete a odskáču si to já… :roll: Takže představy co všechno to může znamenat jsou opravdu hezký. Ve chvíli reakce na oxytocin se tam seběhl snad komplet personál, okamžitě vypnout kapačky a mám podezření že jsme nebyli daleko od císaře, jelikož doktor měl tak trochu zamrzlej úsměv a asistentka hledala srdíčko taky docela nervozně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.12.09 20:36

hanulko jedničky se opravdu říká deceleracím, tudíž poklesu ozev u miminka při děložní činnosti (stahu).
ale abych si moc nevymýšlela, protože si to už přesně nepamatuju (jsou ještě dvojky, a jedno z toho je o něco horší), radši se na to někam kouknu.
Ale pokud měl malej uzel na pupečníku, tak to bych skoro na 100% dala do souvislosti…

Vojta se za chvíli bude budit na kojení, tak kdybych se na to zapomněla potom podívat, tak mě kdyžtak písni, zkusím to někde vynalézt, pokud teda si to nyní nenajdeš už sama :wink:

Možná jestli máš podezření na něco takového, řekni to pediatrovi, aby tě objednal do rizikové poradny, neboli na neurologii. Já tam s Vojtíškem taky chodím, protože se narodil dřív.
A je to tam fajn, je aspoň pod kontrolou, náš pediatr VUBEC nekontroluje, co už umí a co ještě neumí a tak…

Ale neděs se předem, třeba jen opravdu budeš mít hodné mimčo… vždyt třeba Alík u nás píše, že chodit začala až někdy kolem 15 měsíce myslím… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.12.09 20:40

Jinak ta decelerace je jen krátkodobá záležitost, na monitoru to vypadá jako špička… prostě jedničk… pokud je to až za stahem tak je to myslím dvojka a to je horší. že to reagovalo blbě na oxytocin při falešným uzlu, to je bohužel normální, ale uzel se bohužel pozant nedá dřív než po porodu na vlastní oči…
jo a taky se těm deceracím říká DIP, množné číslo DIPy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
16.12.09 20:42

Mě bylo dokonce řečeno, že jestli to nebude rychle, tak půjdeme na císaře.Jinak taky mám doma pěknýho výtržníka, nato, že je mu půl roku, tak leze jak čert a teď se začal stavět, takže mám zničený všechny kytky a věci ze šuplíků jsou pořád venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
16.12.09 20:48

hanule ještě jedna věc - důležitější asi je, jaký měl po porodu apgar skóre, jestli ho nekřísili, nebyl modrej…
jinak si myslím, že na monitoru špičky (jedničky) neznamenají žádnou újmu na zdraví miminka.
Vojta měl taky lehce naznačený DIP I., a říkali mi, že je to k tomu, že je teprve 33+3… teda aspoň doufám, že mi nekecali.
A Vojta je v pořádku, odpovídá gestačnímu věku, nepreferuje jen jednu stranu, točí se na obě, je strašně zvědavej…
jak píšeš, co dělá ten váš lumpík, tak podle mě je úplně v pořádku :mrgreen: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
16.12.09 21:00

Obrazku, to měl 9-10-10. Stejný jako Kuba. Tak budem doufat že to odnesem jen s LMD (nebo jak je ta zkratka pro hyperaktivitu :lol:). Ale teda nevím kde k tomuhle výsledku přišel, protože když ho přivezli zpátky tak byl šedomodrofialovej jak dobře odleželá mrtvolka. Jo a ještě děsně snadno rudne… Ne jen obličej,případně krk, zfialoví celej. Teď už ho to teda přechází… Ale když byl menší tak to bylo docela takový děsivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
16.12.09 21:06

obrázku tak tak já sem vzorový příklad extra líného dítěte :lol: První zub ve 14měsících a první krůčky v 15 měsících a mluvení skoro až ve 3letech. A jsem normální, teda doufam :lol:

A náš Jeník to bude mít po mně, přetáčení u nás fakt nehrozí, jen na bok a tim to končí… Takže Hanul, myslim, že bude jen línější :wink: No ale jestli máš nějaký pochybnosti, tak se zeptej Mudry. Ona udělá nějaký vyšetření a budeš pak v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
16.12.09 21:35

Hanule, jsem přesvědčená, že kdyby něco naznačovalo, že může být problém, doktoři by ti to řekli. Šimon měl zhoršené ozvy tak, že jsme museli na císaře, utaženej uzel na pupečníku, o jedničkách jsem nic neslyšela (ale já už moc nevnímala), apgara měl 2, masáž srdce. Doktoři za mnou byli a vysvětlovali, jaké dělali testy, že kyslík se zachraňuje nejvíc pro mozek, takže dřív odcházejí ledviny atd., takže když udělají testy na ledviny, zjistí,jak to bylo … Každopádně nás sledovali, za půl roku byl na UZV mozku, ale tvrdili, že podle testů a zkušeností bude v pořádku a JE. Takže jestli jste měli takhle vzorovýho apgara a nic nikdo neříkal, hoď to za hlavu, já znám hodných miminek (bohužel ne ty moje) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
16.12.09 23:24

Ahoj, já to měla stejný jako levi. Malýho museli nakonec vytáhnout kleštěmi, jak spěchali, ale nakonec se to obešlo bez resuscitace, začal hned plakat. Taky hrozil císař.

A je úplně normální. Jako mimi byl neuvěřitelně pohodový, skoro neplačící. Jediný jsme trochu trénovali pasení, ostatní šlo samo a rychle, takřka učebnicově. Chodit začal v 11 měsících. Teď je z něj poděs, kterýho pomalu nestíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.12.09 23:54

Myslím že kdyby byl přidušenej chodíš na neurologii.Malej už nedýchal vubec.Když ho vytáhli kleštěma tak byl černej jak bota a myslela jsem že už ho nerozdýchají.Je to zdravej kluk,ale také nás čekal kolotoč neurologii a dalších vyšetření,takže jsi myslím že kdyby u porodu nebylo něco v pořádku tak vás sleduje dr pečlivě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
17.12.09 00:22

Díky za odpovědi :) Mne to večer nějak chytlo… Prostě z ničeho nic obrovský nával - co kdyby… Ono starší trpaslík byl od mala uřvaný, večer co večere to bylo nosit, nosit, nosit… A tenhle? Kolikrát jsem zapomněla kde je vlastně „odložený“, tak ticho byl… Známý nemá rád děti, protože řvou a o tomhle po hodině co u nás byl prohlásil že to je zázrak… :lol: Ono hlavně se docela často říká - jak je moc klid, radši hledej co se děje (ačkoliv obvykle je to myšleno na starší děti :) )

Abych pravdu řekla tak nejvíc mne to začalo znovu hlodat kvůli doktorčině prohlášení při kontrole když se jí vykašlal na předvádění čehokoliv a jen se na ni smál nahlas… Ty jsi tak pozitivní dítě Nějak se mi tahle formulace spojila do významu blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
17.12.09 07:02

Jak já občas závidím klidný dítě. U nás to bylo obráceně.Vojta byl klidný dítko, skoro nebrečel, sám si hrál v noci docela spal, ale zato te'd je to děsnej raubíř. A štěpán je pravej opak, tak doufám, že až bude starší, tak bude zase hodnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
2.1.10 19:09

no nam zas davali stan takovej vnitrni monitor takze se mala narodila s natenkou jak ufon:-D a ma od toho poskrabanou hlavicku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí