Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Určitě. Někdy se to doporučuje, tak jako dlouhé procházky, chůze do schodů apod.
jako pohybovou aktivitou asi jo,ale jak se říká,že sperma vyvolává porod,tak mi bylo řečeno,že je to blbost,protože to by ho muselo být tolik…
Prostě té látky je tam obsaženo hrozně moc málo.Takže teplé koupele,pohyb a pohyb,přemlouvat prcka…jinak nevím .Tak sportu zdar ![]()
Příspěvek upraven 12.12.09 v 16:04
V semenu muže se nachází hormon prostaglandin, který způsobuje, že děložní hrdlo změkne a děloha se začne stahovat.
Funguje to ale pouze v případě, že je tělo pro porod připravené, a začalo by rodit bez sexu třeba o hodinu později..
S úspěšností vyvolání porodu sexem spíš zřejmě souvisí stimulování bradavek (což se při sexu taky sem tam stane
), kdy se vyplavuje oxytocin.
Pro více informací můžete nakouknout i sem http://zdravi.idnes.cz/…otenstvi.asp?…
U nás to fungovalo … asi od 36 tt, do té doby ne. Od 36tt to u mě způsobovalo celonoční poslíčky, tak jsme toho radši v tom 36-37tt nechali. No a pak v 40tt si manžel chtěl ještě naposledy užít … a téže noci, jen o 4-5 hodin později, se nám narodila dcera ![]()
Příště, kdyby se zas manželovi chtělo, si radši kolem toho 36tt připravím tašku do porodnice rovnou ke dveřím ![]()
Funguje, ale asi by to stejně bylo i bez sexu o něco pozděj. Je to ale pěkné pomilovat se a za pár hodin držet v náručí miminko i manželovi se to líbilo. Lepší než vyvolávat porod uměle.
My to taky zkoušeli a nevyvolalo to nic, ale bylo to fajn! Nakonec malá šla přesně na termín. Hodně jsem se hýbala a na mimi netlačila- říkala jsem jí, že vím, že vyleze, až bude připravená! ![]()
Nám to taky nefungovalo
Šla jsem na vyvolávání (kvůli předchozímu SC), tak jsme chtěli mimi povzbudit, aby šlo samo, ale ani několikrát za noc každý den celý týden před vyvoláváním nic nezmohlo
Zabrala až tabletka v porodnici (ale zato okamžitě a do 3 hodin bylo miminko na světě i bez kapaček
)
U mě zafungoval až koktejl ze zázvoru, hřebíčku a skořice. Cokoliv jiného bylo bez účinku.
Já jsem zkoušela skořici i sex po 37tt a obojí vyvolalo jen poslíčky, ale možná proto jsem nakonec rodila v 39+0. A taky jsem se dost hýbala, protože nám týden před porodem měnily okna a než se všechno dočistilo a doklidilo, tak jsem držela mimi v náruči.
Ale ještě jsem slyšela o tření bradavek, tak se spouští hormon (myslím oxytocin), kterej se používá pro vyvolání stahů.
u nas nepomohlo vubec nic skani po schodech kilometrove tury horka vana sex caje proste nic ona byla drzak nechtelo se ji do mrazu
píšete že sexem se dá porod vyvolat(manžel dneska hrozně útočí)
,no jo,ale když ještě beru gynipral a magnosolv,tak by ten porod byl asi hodně zbržděnej ne?Už bych taky ráda,ale asi by bylo nejlepší nejdřív dozobat ty prášky že?
Ahoj,jde vyvolat porod sexem?