Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den.Jsem těhotná a můj ošetřující lékař je naprosto skvělý odborník.Byla bych ráda,kdyby mne také rodil.Před nedávnem moje kamarádka rodila a byla nadšena z toho,že jí rodil její ošetřující lékař.Dozvěděla se,že lékaři mají možnost si odrodění konkrétní osoby zařídit,ale samozřejmě jí to něco stálo.Máte s tím někdo zkušenosti?
Záleží na porodnici. Já rodila v Jičíně a tam je možnost mít vlastního lékaře u porodu. Stojí to 5.000,– kč. Je to normální služba nemocnice a dr., není to žádný úplatek. Je to i v jejich ceníku i v ceníku mého dr. Takže doporučuji zeptat se v porodnici, jestli to umožňují a tvého dr., jestli takovou službu poskytuje.
ja mám taky skvelyho gyndr., ale uprimne dat tolik penez za to, aby me rodil, to bych nedala…u porodu mi bylo jedno kdo me rodi, hlavne jsem to chtela mit za sebou…rodila me mladicka PA, doktor stal opreny o okno a dival se tak ze dvou metru jak rodim ![]()
jen by me zajimalo, jak se domluvit se svym dr. na pritomnost u porodu, kdyz ja treba rodila ve ctvrtek od 7 do 12 hodin a to ma muj doktor normalni ordinacni den.....
no kamaradka si takhle platila doktora, davala mu osm tisic bokem jen za to, ze prijde k porodu. Nakonec ji rodila porodni asistentka, doktor prisel na posledni chvili…
V tomhle pripade mi to prislo vyhozenych 8 litru.. ![]()
Já bejt tebou tak si radši zjistím porodní asistentky ty totiž vedou porod. Podle mě jsou důležitější než lékař ten je dobrej jen když už jde do tuhýho…
Me prisla doktorka pri druhem porodu jen zasit, prohodila par slov a zase sla ![]()
Já si myslím, že je to zbytečný. V dnešní době se normálně probíhající porod odehrává víceméně jenom s PA. Navíc si myslím, že gynekolog, který má jenom praxi, tak jakoby nemá moc zkušeností s porodem. Jestli mě chápete.
Já osobně si taky myslím, že je to zbytečné. Můj gynekolog mívá v porodnici pravidelně služby, má tam i operační dny, takže s porody zkušenost má. Přesto mě toto nenapadlo. Když mě posílal už na kontroly do porodnice, tak říkal, že si svoje pacientky hlídá a když má službu, zaběhne se za nimi na pokoj podívat a poptat se, jak se daří. Což jsem ocenila, ale nakonec byl zrovna v tu dobu na své dovolené.
SPíš bych doporučila si za ušetřené pokoje doplatit nadstandardní pokoj. Já bych ho docela ocenila. Tedy maminka, co se mnou byla na pokoji byla moc fajn, nicméně naše děti vyžadovali zásadně kojení v jinou dobu a když neplakal jeden, tak plakal druhý a nevyspala jsme se ani jedna.
Můj gynekolog chodí dvakrát týdně do nemocnice k porodům a operacím.Takže si myslím,že zkušenosti má.Jinak je taky možné mít ho u porodu a ta služba taky stoji kolem 5 000.
Já jsem ze zdravotních důvodů rodila ve FN Brno - od nás vzdálená,taky je tam možné zaplatit si a mít u porodu konkrétní porodní asistentku a konkrétního lékaře.
Osobně si myslím,že je to zbytečnost.Vyhozené peníze.Pokud ale stojíš o to,mít při porodu svého ošetřujícího lékaře,zeptej se.
Já jsem to třeba brala podle svého gynekologa, který má jen ordinační praxi. Samozřejmně, že rodit umí asi taky, ale radši se svěřím do rukou doktorům, který v tom jsou denně, než jemu. Svýmu gynekologovi věřím.
Nadstandart bych si bývala zaplatila taky, protože jsem neměla malýho u sebe, ale v nemocnici v jiným městě a nebylo mi zrovna příjemné, koukat na ty maminky, jak se ňuchňají se svýma miminkama a já akorát koukám na fotky.
aho
tak ja mam take skveleho gyndare ale nedala bych tolik penez za to aby byl u meho porodu.
Navic se muze stat,ze si to zaplatis,pak treba porodis drive a dr bude nekde v tahu nebo prijde na posledni chvili jak uz tu kdosi psal a opravdu to budou naprosto vyhozene penize.
Ale pokud to chces tak bych teke radila zeptat se nejdriv v porodnici zda to umoznuji a potom se zeptat sveho gyndare.
U meho porodu byla PA a dr co tam byla jen pri samotnem porodu sedela vedle me a cucela a pak me jeste blbe zasila. ![]()
Jinak muj gyndr umi svou praci velmi dobre ale radejijsem se vserila do rukou tem kteri to delaji denne.
Mmch penize si radeji usetri a zaplat si nadstandart pokud bude moznost-ja tu moznost dostala a muzu uprimne rict ze mit svuj klid,zachod a koupelnu je k nezaplaceni.
Přesně, už to tady někdo psal, že dal doktorovi desítku, pak odrodila dříve doktor u porodu vůbec nebyl, ale penízky si nechal rád a beze slova ![]()
Já teda nevím na co je doktor u standardně probíhajícího porodu. Já jsem mudru viděla při příjmu a pak když jsem porodila…
Pokud by byly komplikace tak bych raději chtěla zkušeného doktora co rodí denně…
můj gynekolog tohle dřív dělal zdarma, ale jelikož už není nejmladší a neměl žádné víkendy tak to zrušil. Dřív jsem si taky říkala, že by to bylo super, ale po zkušenosti z porodu bych se na to taky vyprdla.Doktor byl moc fajn, ale byl při příjmu, pak když jsem chtěla epidurál (bylo už pozdě)a pak už jen na tlačení a šití, což už jsem nevnímala. Takže pokud máš možnost řešila bych taky spíš PA nebo dulu ta je tam s tebou celou dobu, PA taky „jen“ chodí v pravidelných intervalech.
JInak se taky přidávám k nadstandardu, za mě už volný nebyl ale já byla v porodce 8 dní, manžel tak viděl malou jen při návštěvách na chodbě mězi kojením a já se vůbec nevyspala. ![]()