Morče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13073
12.3.13 17:40

Kamčo, zkus prohledat internet a ještě bych zavolala na veterinu a poradila se aspoň po telefonu. Ono je pravda, že bude lepší to asi zkusit řešit hned. Je mi líto, že toho teď máte tak moc :(
Tady jsem třeba něco našla, ale je toho na internetu víc: http://www.petklinika.cz/…dat_u_morcat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11706
12.3.13 17:45
@Kamča.dalmatinka píše:
Ježiš a čim?? :? s tímhle sem neppočítala

Zkus se na toto zeptat nějakého zkušeného chovatele, který má s tím už zkušenosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.3.13 17:52

Tak chlap právě přijel s práce a hned sem ho poslala pro kotěcí mléko :?.Ty vole se s toho pos…Řekl mi že už týden jenom zachranujem náký morčata jestli se už na to nechci vy… ale jel :lol:.Já snad přijdu i o chlapa kvuli morčatum :lol:
Bože hlavně at je v pohodě :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.3.13 17:58

A nejhorší je že za to mužu já. Kvuli oukejíčkovi sem je ani nevážila a tak sem to podchytila pozdě. Taky v noci sem nedokázala vstávat po 2 hodinách, ale až po 4řech :( Sem kráva :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
12.3.13 18:09

@Kamča.dalmatinka :nenadávej si jsi jenom člověk a taky někdy toho máš dost. Málokdo by se pro morčátka tolik obětoval, pro někoho jsou to jenom zvířata, ale pro nás co si tady píšeme jsou to naši bobánci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
12.3.13 18:11

Kamco to nebude tim ze by nemohla jist, obavam se ze bude jinej problem, takze si to fakt nevycitej :hug: kdyby byla jen na mliko, tak bych pochybovala, ale ona se muze dozrat behem dne cimkoli. Obavam se ze to prikrmvani nepomuze, ze bude nekde jinej problem :roll: drzim palce at to je je nedostatek jidla. Ach jo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
12.3.13 18:12
@Kamča.dalmatinka píše:
A nejhorší je že za to mužu já. Kvuli oukejíčkovi sem je ani nevážila a tak sem to podchytila pozdě. Taky v noci sem nedokázala vstávat po 2 hodinách, ale až po 4řech :( Sem kráva :? :?

Kamča, si super chovateľka :palec: :kytka: Ja si teda naviem vôbec predstaviť seba, čo by som robila v tvojej situácii :? keď ani nič poriadne o morčatách neviem :| neviem si ani predstaviť vstávať k morčaťu po 4 hodinách :roll: Čo sa týka váženia, ja som vôbec naše nevážila :oops: Syn ich občas váži - teraz som ho poslala, nech ich odváži.
Neboj, bude to dobré :hug:..asi Abby súrodenci odstrkujú, tak sa jej neujde toľko mliečka, koľko by mala mať :nevim: Uvidíš, keď ju začneš dokrmovať :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
12.3.13 18:29

Takže naši vážia: Chocholko 272g /nar.17.2./ a ďalší traja narodení 20.2.:Hrajko 220g, Hnedko 220g a Vrtulka 218g.
Chocholko je oproti nim o dosť väčší, aj to vidno :lol: a to sa narodil iba o 3 dni skôr..to asi preto, že je jedináčik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
12.3.13 18:34

@Kamča.dalmatinka
Já dokrmuji kotěcím instantním mlékem od Beapharu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.3.13 18:43

@Mirii proboha nemaluj čerta :,(.to už bych nezvládla, ještě abby když si jí vyberu jako člena naší rodiny :?

Já když je sleduju, tak ona nemá šanci se napít mlíčka. Jakmile amélka drží tak na dva cecíky prostě aby nemá šanci, ostatní jí odstrčí, ale zase docela žere. Normálně sežere kousek jablka, mrkve, granule, okrku, vločky.
Chlap tedko něco přivezl, tak za hodinku to zkusim, ted jedla od maminky, ale je divná :?.Má tak přivřené oči jako když se narodila. zatímco ostatní jsou obři okatí ona taková mršinka :,(.no zkusim to. Zkusim jí s toho vykřesat, když se nepovede, tak oběsit se hold nepujdu :,( ale štvát mě to bude, ale i příroda občas přemoci nejde. Pokud je teda problém jinde, tak se nedá nic dělat, ale :cert: budu jí cpát :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
12.3.13 18:45

Teď mě napadlo, že moje samice měla jen dvě mladý a taky jim pořád utíkala. Takže oni si trochu cucli a ona už jim utíkala. Takže kdyby jich bylo víc, tak se všechny napít nestihnou. Napili by se jen ty největší (nejsilnější) a ostatní by měli smůlu. Tak snad to bude ono a dokrm jí pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.3.13 19:00

Tak ještě musim zjistit jak se to dělá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
12.3.13 19:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
12.3.13 19:06

Kamco na tom odkaze co hazela Tamata bylo o prikrmi a tusim i davkach ;-) ja bych hlavne zkusila nechat ji jen samotnou s mamou a pockat az se vzdy dokoji. Pak bys asi uz prikrmovat nemusela, ne? Prikrm si nech na noc kdy ses rozespala a nemas chut cekat, nebo to zvladnes ;) treba je jen spatna ze se poradne par dni nenapila. Fakt moc drzim palce, vim co to je piplat mimina a vstavat v noci :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.3.13 19:27

@Kamča.dalmatinka nenadávej si, vždyť každej vidí, že by ses pro ty mrňata přetrhla.. někdy je hold příroda silnější, a le v tomhle případě to bude spíš tím, že jí ostatní nepustí, aby se tolik nasosala a pokud je u mamky jako poslední, tak už moc nemá co… neboj, ona bude dobrá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný