Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Doporučuju asi projít diskusi na rodině stran Motola.
Já tam rodila v roce 04 a za pár dnů se tam chystám znovu.
Důležité počítat s tm, že to je továrna na děti, je tam fofr, nemůžeš si tam říkat, co bys chtěla nebo nechtěla. Rodí se v porodních boxech na velkém sále, takže slyšíš, co se děje kolem.
Záleží, co od porodnice očekáváš. Já očekávala porod zdravého miminka, ostatní mi bylo fuk. už jsem tam ležela i na normál gyndě, takže jsem to trošku znala. Hlavně kdyby se cokoliv, tak profíci byli po ruce a nehrozil převoz.
Stejně tak jsem věděla, že to skřípe na šestinedělí, počítala jsem s tím. Hodně udělá právě ten fakt, žejsou hodně vytížení (proto se tam taky zavedli registrace).
Co jediný budu hodně blbě zkousávat, kdyby se stalo, že porodim a bylo by tak plno, že bych musela na normál oddělení a tím pádem si za prckem docházet.
Ale jinak v pohodě.
Já tam byla spokojená a jsem tam spokojená. Navíc jsem typ, kterýho doktoři okolo spíš uklidní:D
Já v Motole rodila zhruba před rokem. Co tam rodili přede mnou mě odrazovali, spíš kvůli chování sester, ale pro Motol u mě hráli plus dvě věci, jednak tam máme z domova cestu 10 min a za druhé jsem si říkala, kdyby se cokoliv dělo s miminkem v Motole se o něho postarají.
Nakonec jsem do Motola docházela již 5 měsíců před porodem, protože mám vysoký tlak, péče kterou mi věnovali, byla naprosto vyhovující a komunikace bezproblémová.
Když nastal den D, hodina H měli jsme kliku, že ač je přemiminkováno mi v tu danou chvíli rodili naprosto sami, muž byl se mnou od začátku do konce porodu, vše proběhlo bez problémů, celou dobu se o tebe stará porodní asistentka a kontroluje tě lékař, po porodu malého odnesli na prohlídku, tatínek byl celou dobu s ním a pak nám ho dali na dvě hodinky k nám než nás odvezli na šestinedělí.
Oddělení šestinedělí vcelku spokojenost, pokoje po dvou (po císaři po třech), pokud porodíš spontánně a cítíš se dobře, dostaneš miminko k sobě, jinak se o něho starají dětské sestřičky.
Co se sester týče, všude je asi něco, za mě se našla nepříjemná sestra jak na oddělení pro miminka, stejně i na ženském oddělení, jednoduchá rada, pokud se ti něco nebude líbit neboj se ozvat.
Co je tragédie je strava, ale dá se přežít, holt člověk rychleji hubne a hlavní je přeci zdravé a spokojené miminko.
Celkově spokojenost a další mimi bude opět Motolské ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Prosim Vas o referenci na porodnici Motol. Diky