Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám takovej hloupej dotaz:-)
Nevíte proč moucha o sebe tře nožičky?Vypadá to jako když prosí ![]()
Malej se mě samozřejmě ptá PROČ a já nevim ![]()
4istí se tak?Vydává tím nějaký zvuk a nebo to dělá jen tak? ![]()
Uplně je mi hamba se ptát
ale už nad tím od včera dumám a naštudovala jsem vše o mouchách a to jsem nezjistila
a nerada bych malého nějak mátla ![]()
Řekla bych, že je to její čistící rituál, protože po nožičkách si přejede i hlavu a křídla ![]()
Kamčo, tady jsem našla, k čemu slouží:
Šest ochlupených nohou (po jednom páru na každém hrudním článku) má hned několik funkcí. Vedle vlastní chůze jsou také sídlem hmatu, čichu a chuti. Přilnavost chloupků na spodní části nohy zvyšuje výměšek, který umožňuje snadný pohyb na svislých hladkých plochách nebo třeba po stropě místnosti.
http://oko.yin.cz/…ucha-domaci/
Tak to taky nevim (ale asi na to čištění?) a ani mě nijak nenapadlo nad tím přemýšlet. Je zajímavý na co všechno ty děti nepřijdou a rodiče pak uvádí do takovýchto situací ![]()
Radu moc dík ![]()
Někdy mě fakt vykolejí,ale ještě je že internet ![]()
hkac píše:
Já to nevím, ale vždycky odpovídám, že dělá kiš-kiš.
Jééé díky za téma, nedávno jsem řešila také tuhlé prekérní otázku od Anežky. Řekla jsem ji taky, že si čistí tělíčko ![]()
No kazdopadne je uzasny, ze deti neodbudete nejakym nahodilym vysvetlenim, ale pidite se po pravde ![]()
Alenka píše:
No kazdopadne je uzasny, ze deti neodbudete nejakym nahodilym vysvetlenim, ale pidite se po pravde
Snažím se aby byl chytrej a aby nebyl pak za blbce tak mu vždy dám info které si ještě raději i ověřim:-). ![]()
Díky Kamčo, žes to založila. Ondra začíná pozorovat mouchy, tak budu o něco chytřejší.
Dětičky mají zvídavé otázky.
Pettulle píše:
Je zajímavý na co všechno ty děti nepřijdou a rodiče pak uvádí do takovýchto situací
a nejenom děti. My například mimnulý týden s kamarádkama dumaly nad tím, co kuká v hodinách s kukačkou
A co tam kuká?Je tam nějaký strojek nebo jak?
Hodiny s kukačkou teda nemáme,ale člověk nikdy neví ![]()
Já co mám dítě tak pořád něco studuju a studuju proto že kolikrát fakt na jednoduchou zvláštní otázku neznám odpověď:-) ![]()
Nedávno mě třeba překvapil dotaz proč stojí pindík.Zatim sem to přešla proto že jsem nevěděla zda dítě co sotva mluví mám vysvětlovat už takové téma ![]()
je dekujeme, asi zacnu pomalu studovat mouchy:-D super dotaz!:))))
kamca: az tak? a co jsi odpovedela?:) ![]()
Příspěvek upraven 28.08.10 v 21:34