Moudré babičky a prababičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
136
5.9.13 13:59
@ivodička píše:
Moje babička byla nejlepší na světě :) Ráda vzpomínám, někdy bych ji toho chtěla tolik říct :,(

To chce zvesela… :) určitě jsou rády, že se na ně v dobrém vzpomíná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
5.9.13 14:00
@Bersaba píše:
Měla jsem výbornou babičku. Každou chvíli si něco provedla a ne, že by si nestěžovala, naopak, ale tak nějak… originálně. Třeba když si chěla dát do nosu, vyškvařila si škvarky a ještě za tepla je spráskla a pak mi plakala do telefonu, že ji chytil žlučník a že dobře jí tak, protože je poživačná baba. Nebo když mi vyprávěla, jak si chtěla čichnout neředěného tea tree oleje a místo toho si ho nalila do nosu a pak běhala po chalupě jako pan Hrušínský v Postřižinách. :mrgreen:
A taky vzpomínám, jak mě snad celý první rok po mé svatbě při každém setkání nebo telefonátu (a že jsme spolu mluvily několikrát týdně) s optimismem sobě vlastním zdravila slovy: „Ahoj, tak už jsi rozvedená?“ :lol:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: špica!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna766
5.9.13 14:55

Měla jsem jen jednu babičku. Taková ta klasika-baráček, slepice, králíci, pojízdná prodejna…A když vyprávěla jak sloužila u sedláka, vychovala 10 dětí. Byla to opravdu babička s šátkem, důchodkama. Pořád na ní s láskou vzpomínám. Kdykoliv dávájí Babičku s v televizi, tu jak Barunku hraje Libuška Šafránková, musím se dívat. Moje babi vypadala jako ta v tomto filmu. Až na to oblečení. Byl to ten nejhodnější člověk na světě.

• Citovat
  • Upravit
21911
5.9.13 15:11

To je krasna diskuze :andel: Moje babicka ( macina maminka) byla ta nejbajecnejsi osoba jakou jsem kdy poznala.Byla to prava pohadkova babicka :srdce: Opravdu jsem ji casto podezrivala z toho, ze umi i kouzlit :D Prozila 2.svetovou valku, odvlekli ji do Polska do koncentraku, tam museli chodit do fabriky vyrabet zbrane a tam se poznala s dedou a otehotnela s nim. Podarilo se jim utect, domu se dostavali 3.mesice…Nicmene i po tom vsem to byla velmi optimisticky naladena, pilna a skromna zena, se srdcem na dlani.Ale jako jazycek mela nekdy ostry, to zase jo :mrgreen: Mam nadherne vzpominky z detstvi, mam i skvele rodice, kteri jsou ted uzasnymi prarodici pro me deti a i oni se zaslouzili na tom, ze mam nadherne a nezapkmenutelne vzpominky z detstvi :hug:
Babi vypraavela o tom, jak delala sluzebnou u Bati, jak ji nevlastni matka vyuzivala jako sluzku, jak jeji sestru tak zneuzivala a tyralala, ze skoro umrelaka a babi si ji vzala ( soudne v te dobe!) k sobe na vychovu kdyz uz byla vdana.Atd…Uzasny to clovek a jsem hrda na to, ze jsem jeji vnucka.Uz tu neni 11 let :(.Styska se mi po ni, hrozne moc… :( A chodi za mnou do dnes, tak 2-3× za rok, ale to je na jinou diskuzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
5.9.13 15:19
@Haku píše:
To je krasna diskuze :andel: Moje babicka ( macina maminka) byla ta nejbajecnejsi osoba jakou jsem kdy poznala.Byla to prava pohadkova babicka :srdce: Opravdu jsem ji casto podezrivala z toho, ze umi i kouzlit :D Prozila 2.svetovou valku, odvlekli ji do Polska do koncentraku, tam museli chodit do fabriky vyrabet zbrane a tam se poznala s dedou a otehotnela s nim. Podarilo se jim utect, domu se dostavali 3.mesice…Nicmene i po tom vsem to byla velmi optimisticky naladena, pilna a skromna zena, se srdcem na dlani.Ale jako jazycek mela nekdy ostry, to zase jo :mrgreen: Mam nadherne vzpominky z detstvi, mam i skvele rodice, kteri jsou ted uzasnymi prarodici pro me deti a i oni se zaslouzili na tom, ze mam nadherne a nezapkmenutelne vzpominky z detstvi :hug:
Babi vypraavela o tom, jak delala sluzebnou u Bati, jak ji nevlastni matka vyuzivala jako sluzku, jak jeji sestru tak zneuzivala a tyralala, ze skoro umrelaka a babi si ji vzala ( soudne v te dobe!) k sobe na vychovu kdyz uz byla vdana.Atd…Uzasny to clovek a jsem hrda na to, ze jsem jeji vnucka.Uz tu neni 11 let :(.Styska se mi po ni, hrozne moc… :( A chodi za mnou do dnes, tak 2-3× za rok, ale to je na jinou diskuzi ;)

Praděda mi vyprávěl jak se vysmívali plakátům, kde byl Hitler :lol: praděda šel taky na vandr, dostal práci u Bati a vyprávěl, že lepší zaměstnavatel nikdy nebyl… a víš proč šel na vandr??? Prababička byla o hodně mladší než on a její rodiče mu jí nechtěli dát, protože nic neměl, tak šel na 6let na vandr, vydělal si, postavil malý baráček a prababičku si vzal… to je jak kdyby člověk vyprávěl pohádku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
5.9.13 19:34
@Mimi85 píše:
Praděda mi vyprávěl jak se vysmívali plakátům, kde byl Hitler :lol: praděda šel taky na vandr, dostal práci u Bati a vyprávěl, že lepší zaměstnavatel nikdy nebyl… a víš proč šel na vandr??? Prababička byla o hodně mladší než on a její rodiče mu jí nechtěli dát, protože nic neměl, tak šel na 6let na vandr, vydělal si, postavil malý baráček a prababičku si vzal… to je jak kdyby člověk vyprávěl pohádku :lol:

To je krasne :srdce: Opravdu jak v pohadce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
9.9.13 23:52

Ja jsem taky mela uplne nejlepsi babicku na svete, umrela mi loni a dodnes s tim nejsem smirena :,(
Byla strasne hodna, krasna, skromna, vonava, hrozne vtipna a vubec, ale vubec nikdy si na nic nestezovala. Boze, jak ja ji milovala a dodnes miluju! :srdce:

Zato druha babicka, ta si celou dobu navstevy jen stezuje a stezuje, porad se dojima sama sebou a je jedovata jak had, kdybych nebyla slusne vychovana vnucka, tak k ni nejradsi vubec nechodim… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.13 23:59

Holky anonymně protože tohle jsem nikdy nikomu neřekla, měla jsem úžasnou babičku která nám vždy vyprávěla jak to bylo před válkou a za války se musely schovávat ve sklepě na nádraží a taky mi často vyprávěla že její maminka pracovala na zámku a pořídila si robátko (mojí babičku) se zámeckým pánem, takže vlastně můj praděda byl kníže, když jsem byla trochu větší zjistila jsem že kníže Schwarzenberg a když jsem pochopila kdo je vlastně můj příbuzný a jakou má ve světě pověst tak to nikomu neříkám a stydím se :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
136
10.9.13 17:16
@Anonymní píše:
Holky anonymně protože tohle jsem nikdy nikomu neřekla, měla jsem úžasnou babičku která nám vždy vyprávěla jak to bylo před válkou a za války se musely schovávat ve sklepě na nádraží a taky mi často vyprávěla že její maminka pracovala na zámku a pořídila si robátko (mojí babičku) se zámeckým pánem, takže vlastně můj praděda byl kníže, když jsem byla trochu větší zjistila jsem že kníže Schwarzenberg a když jsem pochopila kdo je vlastně můj příbuzný a jakou má ve světě pověst tak to nikomu neříkám a stydím se :oops: :oops: :oops:

Myslíš předek Karla Schwarzenberga, toho co je teď v politice???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.13 21:05

Přesně toho

• Citovat
  • Upravit
136
11.9.13 07:25
@Anonymní píše:
Přesně toho

Tak to máš modrou krev :lol: nedivím se, tahle šlechta tenkrát i dnes rozsévá své sémně kde se dalo a dá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová