Jak zaměstnat babičku, má deprese :-(

QQQQ
5.9.13 13:11

Jak zaměstnat babičku, má deprese :-(

Zdravím děvčata :mavam:
Prosím potřebuji pár tipů jak zabavit babičku. Je jí 85 let a je to poloviční ležák. Na wc si dojde sama, zalije kytičky, poumývá pár špinavých hrnků. Když má fajn den tak si i volské oko usmaží, nebo podobná lehká jídla. Přes prázdniny byly mé děti doma, už jsou samostatné tak se o ně nemusela moc starat, ale přesto ji zaměstnávaly svou přítomností. Jenže teď je do 16hodin doma sama a teď se mi svěřila, že má deprese a skoro celý den propláče. Tak ji dnes koupím nějaké lehčí puzzle, ale co dál? Křížovky luští, ale to taky není na celý den :nevim:
Máte podobné zkušenosti? Bylo by fajn, kdyby mi poradila pečovatelka z domova důchodců co tak babi a dědové lehkého dělají :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3396
5.9.13 13:13

Co nějaké nenáročné zvíře, které by ji dělalo společnost? Seriály ji nebaví? Moje babička tím žije :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.9.13 13:16

@QQQQ
Ahoj, umí šít? Jedna maminka třeba šije dětem čepičky na zakázku. To mi přijde super pro babičky. Nebo úpravy oblečení. Já třeba těžko sháněla švadlenu. Přišla by do kontaktu s lidma a měla zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
5.9.13 13:16

Co ruční práce-háčkování, pletení, to ji nebaví? Nebo poslouchat namluvené příběhy :think:

• Citovat
  • Upravit
5502
5.9.13 13:17

NO, jestli bývá i unavená a potřebuje část dne sedět/ležet tak třeba i nějaké starší filmy či tak něco na dvd? jak vidí? a jak šikovné má ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
5.9.13 13:21

Půjčím jí na půlden dvouleté dítě, jsem nemocná, tak se aspoň v klidu vyležím a babička bude mít o zábavu postaráno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
5.9.13 13:24

Díky holky. Ruce ji už moc neslouží. Háčkovat ani plést nedokáže a dvd by si zřejmě neuměla pustit :nevim: Ale je to dobrý tip. Má ráda spíš technické dokumenty :lol: tak ji přítel když je doma pouští přes PC stažené z netu. Vidí ale výborně. A kontakt s cizíma lidma by nesnesla, má strach s cizích lidí a navíc kdyby u toho nebyl nikdo z rodiny… :nevim: Je to těžké něco vymyslet :?

• Citovat
  • Upravit
245
5.9.13 13:24

Ahoj, prožívali jsme s babičkou to samé. Bylo opravdu velmi náročné ji zaměstnat. Co u nás kromě televize, křížovek a čtení zabíralo, bylo látání ponožek:) Opravdu, sama děravé ponožky vyžadovala. Záleží jak je babička ještě manuálně schopná, ale mohlo by jí bavit i třeba háčkování, pletení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
5.9.13 13:25

Aha tak až teď jsem si přečetla, že není už moc manuálně schopná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186

Napadla mě péče o zahrádku, ale nevím, jestli bydlí v baráku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenosnakocena

Bude to znít blbě, ale naše babička byla ze statku, na nějaké velké koukání na televizi nebyla a od podzimu do jara stejný problém. zaměstnávali jsme ji co to šlo a byla v pohodě, ale vypadalo to jako vykořisťování. měla na starosti žehlení celé rodině (samozřejmě po vyndání věcí s příměsí uměliny a pod.) a zhruba obden vařila nebo pekla. krmila psy a kočku, starala se o kytky, četla noviny a tak a zabavila se na celý den. remcala, že neví kam skočit, ale byla spokojená. Jak nebyla práce potřeba, upadala do deprese… tohle ve věku 86 let:) takže u nás vyhovovaly běžné práce, které dělala celý život. puzzle a podobně by nám hodila na hlavu. z pletení ji bolely ruce.

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
5.9.13 13:26

@jasska Díky za ty ponožky! Kdysi to hodně dělávala, ale teď diravé ponožky hned vyhazujeme tak to zkusím obnovit. To by mohla pomalinku a přestávkama zvládnout ;)

• Citovat
  • Upravit
QQQQ
5.9.13 13:29

Bydlíme ve velkém starém baráku takže zahrádku máme, ale babi už se nezohne. Taky většinu dne proleží, protože nemůže bolestí se postavit na nohy. Ale když to jde tak chodí a pracuje. Pere, pověsí prádlo, před vchodové dveře jsme ji zasadili rajčata do květináčů tak o ně pečuje. Asi jde spíše o tu samotu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
5.9.13 13:29

@QQQQ A co jí třeba pořídit kočku? O tu se nemusí nějak extra starat - naučí se na bedýnku, tak ji nemusí venčit jako třeba psa. :-)

• Citovat
  • Upravit
16986
5.9.13 13:39

@Ve-ru take si mysli, ze ta kocka je dost dobry napad. Takova vetsi investice do britske kocky by byla veleuspesna - uznava jednoho pana, nesmrdi a je velka jako dite :-)
Skoda, ze ji neslouzi ruce, no :-( To DVD by se naucila pustit, neboj.
Hlavne neco vymyslete, moje babicka se po mrtvici pokusila o sebevrazdu a to byla velmi verici… proste ten sok neaktivitou a tim, ze si prisla na obtiz, byl prilis velky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová