Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co nějaké nenáročné zvíře, které by ji dělalo společnost? Seriály ji nebaví? Moje babička tím žije ![]()
@QQQQ
Ahoj, umí šít? Jedna maminka třeba šije dětem čepičky na zakázku. To mi přijde super pro babičky. Nebo úpravy oblečení. Já třeba těžko sháněla švadlenu. Přišla by do kontaktu s lidma a měla zábavu.
Co ruční práce-háčkování, pletení, to ji nebaví? Nebo poslouchat namluvené příběhy ![]()
NO, jestli bývá i unavená a potřebuje část dne sedět/ležet tak třeba i nějaké starší filmy či tak něco na dvd? jak vidí? a jak šikovné má ruce?
Půjčím jí na půlden dvouleté dítě, jsem nemocná, tak se aspoň v klidu vyležím a babička bude mít o zábavu postaráno ![]()
Díky holky. Ruce ji už moc neslouží. Háčkovat ani plést nedokáže a dvd by si zřejmě neuměla pustit
Ale je to dobrý tip. Má ráda spíš technické dokumenty
tak ji přítel když je doma pouští přes PC stažené z netu. Vidí ale výborně. A kontakt s cizíma lidma by nesnesla, má strach s cizích lidí a navíc kdyby u toho nebyl nikdo z rodiny…
Je to těžké něco vymyslet ![]()
Ahoj, prožívali jsme s babičkou to samé. Bylo opravdu velmi náročné ji zaměstnat. Co u nás kromě televize, křížovek a čtení zabíralo, bylo látání ponožek:) Opravdu, sama děravé ponožky vyžadovala. Záleží jak je babička ještě manuálně schopná, ale mohlo by jí bavit i třeba háčkování, pletení…
Aha tak až teď jsem si přečetla, že není už moc manuálně schopná ![]()
Bude to znít blbě, ale naše babička byla ze statku, na nějaké velké koukání na televizi nebyla a od podzimu do jara stejný problém. zaměstnávali jsme ji co to šlo a byla v pohodě, ale vypadalo to jako vykořisťování. měla na starosti žehlení celé rodině (samozřejmě po vyndání věcí s příměsí uměliny a pod.) a zhruba obden vařila nebo pekla. krmila psy a kočku, starala se o kytky, četla noviny a tak a zabavila se na celý den. remcala, že neví kam skočit, ale byla spokojená. Jak nebyla práce potřeba, upadala do deprese… tohle ve věku 86 let:) takže u nás vyhovovaly běžné práce, které dělala celý život. puzzle a podobně by nám hodila na hlavu. z pletení ji bolely ruce.
@jasska Díky za ty ponožky! Kdysi to hodně dělávala, ale teď diravé ponožky hned vyhazujeme tak to zkusím obnovit. To by mohla pomalinku a přestávkama zvládnout ![]()
Bydlíme ve velkém starém baráku takže zahrádku máme, ale babi už se nezohne. Taky většinu dne proleží, protože nemůže bolestí se postavit na nohy. Ale když to jde tak chodí a pracuje. Pere, pověsí prádlo, před vchodové dveře jsme ji zasadili rajčata do květináčů tak o ně pečuje. Asi jde spíše o tu samotu… ![]()
@QQQQ A co jí třeba pořídit kočku? O tu se nemusí nějak extra starat - naučí se na bedýnku, tak ji nemusí venčit jako třeba psa. ![]()
@Ve-ru take si mysli, ze ta kocka je dost dobry napad. Takova vetsi investice do britske kocky by byla veleuspesna - uznava jednoho pana, nesmrdi a je velka jako dite ![]()
Skoda, ze ji neslouzi ruce, no
To DVD by se naucila pustit, neboj.
Hlavne neco vymyslete, moje babicka se po mrtvici pokusila o sebevrazdu a to byla velmi verici… proste ten sok neaktivitou a tim, ze si prisla na obtiz, byl prilis velky ![]()
Zdravím děvčata

Prosím potřebuji pár tipů jak zabavit babičku. Je jí 85 let a je to poloviční ležák. Na wc si dojde sama, zalije kytičky, poumývá pár špinavých hrnků. Když má fajn den tak si i volské oko usmaží, nebo podobná lehká jídla. Přes prázdniny byly mé děti doma, už jsou samostatné tak se o ně nemusela moc starat, ale přesto ji zaměstnávaly svou přítomností. Jenže teď je do 16hodin doma sama a teď se mi svěřila, že má deprese a skoro celý den propláče. Tak ji dnes koupím nějaké lehčí puzzle, ale co dál? Křížovky luští, ale to taky není na celý den
Máte podobné zkušenosti? Bylo by fajn, kdyby mi poradila pečovatelka z domova důchodců co tak babi a dědové lehkého dělají