Přítelova babička

12
23.8.13 21:01

Přítelova babička

Omlouvám se za délku ale jinak to nešlo…potřebuju znát názor něhoho nezůčastněného.. Přítelova babička nám nabídla jít bydlet k ní do baráku s tím že už nezvládá péči o něj a že chce stejně odejít do pečovatelského domu a na nás dům přepsat. Tato babička vlastní dům kde nahoře v patře bydlí i má tchýně. Bydlet v domu s tchýní zrovna když čekáme miminko(nebudu mít s malou chvilku klid!) no..nakonec jsme se tam odstěhovali. Babička nám nechala celé přízemí až na dva pokoje kam se nastěhovala. Je společná chodba a koupelna. Začal boj s jejíma psema. Naprosto nevychovaný ratlíci, celej den bezdůvodně štěkaj a štěkaj. Jeden z nich je postelovej rozmazlenej gaučák kterej se volně pohybuje po domě- víte já tohle moc nemusim, za chvilku budeme
mít miminko a nechci aby mi nějakej hnusnej chlupatej pes kterej neudrží moč a je nemocnej lezl do pokojů!! Další pes je,,zahradní" vyrůstá venku-nikdy nekoupanej smradlavej zablešenec kolem kterého nemůžu projít anižby se mi nezvedl kufr. Prostě se o ně nestará. Hov. a všude po zahradě dokonce i před vchodem! Nikdy s nima nebyla venku. Neumím si představit jak do tohodle domu hrůzy a špíny a smradu přivedu naše miminko! Před pár týdny přišla s tím že si to rozmyslela že nikam do pečovatelskýho domu nepujde z toho důvodu že má psa (toho gaučáka ten druhej jí je ukradenej) a že když vidí jak se k němu chováme- všude ho vyháníme nenecháme ho skočit na gauč a podobně, tak že prostě neodejde že se o něj nepostaráme. To už jsme byli v půlce rekonstrukce a přítel jí promlouval do duše že to nebylo v plánu že tady takhle prostě žít nemůžem (máme pouze ložnici a obývák z kuchyní) Tak se zase stáhla, žádost tam nakonec dala. Dům už se přepisuje ale ona si na něj dala věcné břemeno dožití-protože se prý
bojí aby jsme jí hned druhej den nevyhodili a že ten její odchod platí. Já jí to ale nevěřim..ona nechce odejít jen potřebovala aby se o to někdo začal starat protože na to nemaj peníze ani sílu. (tchýně si žije nahoře a nic jí
nezajímá, taky stále bez penez) Myslim si že nás využili a teď nás drží v šachu. Přítel se zadlužil na rekonstrukci a já ač chci pryč tak nemůžu!! Nemáme šanci s dluhem se odstěhovat, nejsou peníze a dům s věcným břemenem nemůžem prodat! Neustále dělá naschváli, máme kompletně novou koupelnu a ona nám něčim škrábla vanu, do nového záchoda leje po stěně,,logr z kafe" kterej na stěně nejde spláchnout a zasychá tam-stále to musim chodit drhnout! Když si jdu přes den lehnout začne dělat bordel ze všim mlátit, šuštit, provokuje psi který ječej jak když je na nože berou.. Neustále si tam tahá návštěvy a ukazuje jim jak to tam předěláváme co už máme hotové a co ještě ne, pomlouvá mě jak se jí to nelíbí, jak jsem sundala záclony a chci jen žaluzie, že nechci koberec ale lino, dokonce jim ukázala naší novou lednici- komplet sjely i potraviny uvnitř atd.. dům se nezamyká (jen na noc) takže se mi stane že vařim a najednou mi cizí chlap (její návštěva) stojí na zády a kouká jak jsme si to tam zařídili!!
A co až se narodí miminko? :nevim:
budu tady mít neustále,,její" návštěvy co k nám polezou?! Přítel jí řekl že si to nepřejem, nafoukla se a byla hrozně ublížená!! Dům se začal zamykat..jenže to nic moc neřeší, neohlášené návštěvy sice zazvoní-úspěch- ale já musim běžet
a jít otevřít (protože babičku bolej záda) a pozvat je dál a to už mi tam momochodem vlezou,,zkontrolovat" jak s tou rekonstrukcí pokračujeme!! Protože jakmile jdu otevřít já automaticky si každej myslí že jsou i moje návštěva a já se jim budu taky věnovat! Tchýně s ní má taky problém a je ráda že je terčem někdo jiný než ona, takže se drží dál. Až odejde (jestli vůbec!) doufám že tu zase nebudu řešit něco podobného jako toto: https://www.emimino.cz/…syna-157758/
Co já vim, třeba bude v pohodě a chápavá :nevim:
Omlouvám se za pravop. chyby..píšu rychle a jsem totálně rozčílená :pocitac:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
31594
23.8.13 21:07

Jste při té velké rekonstrukci zapomněli na bzučák :think:

Co na to říct, věděli jste do čeho jdete, jak to tam vypadá, nějak nevím, cochceš poradit, rekonstrukci zpět nevezmete, nikdo vám ji nezaplatí, dům s věcným břemenem babičky neprodáte, nějak nevím, co chceš slyšet :nevim:

• načítám...
K-Black
23.8.13 21:07

Budete muset počkat až bába natáhne bačkory.

• Upravit
15404
23.8.13 21:11

No jo, babička vám chtěla dát barák, tak vám byla dobrá. No jak říká @K-Black

• načítám...
3474
23.8.13 21:12

Toto je dost nezáviděníhodná situace. :think: Divím se, že si na to stěhování a rekonstrukci přistoupila :( 8o Teď vám snad už fakt nezbývá nic jiného, než to, co napsala K-Black :mrgreen: :cert:

• načítám...
12
23.8.13 21:12

Bzučák..to by neřešilo návštěvy které se mi doma,,zjeví" jako duch.

A co chci slyšet..vlastně ani nevim :-( jsem už jen chodící troska, místo abych se těšila na miminko jsem zralá na psychiatra :-( nechci slyšet výčitky, těch slyším deně několik, vím že jsme udělali chybu…a velkou, jen nevím jak z toho ven

• načítám...
23.8.13 21:13
  • načítám...
92
23.8.13 21:13

Měla by jsi být k babi tolerantní. Jednou budeš také stará a třeba bude někdo na nějaké fórum psát něco podobného.

• načítám...
12
23.8.13 21:16

,,babička vám chtěla dát barák tak vám byla dobrá"

šli jsme tam s tím že odchází a nechce tam už bejt protože to tam nezvládá. Přesně tak nám to bylo řečeno! Přepsat ho chtěla sama od sebe nikdo to po ní nechtěl

• načítám...
3429
23.8.13 21:16

@Ema.a No nevím, museli jste vědět předem, že má babička psa co leze všude. Taky je asi jasné, že babička dům považuje za svůj a podle toho se chová. Cizím návštěvám bych slušně vysvětlila, že ve vaší části domu nemají co dělat, totéž bych vysvětlila babičce, popř. bych svoje místnosti zamykala.

• načítám...
3474
23.8.13 21:17

@Adriana88 Tolerantní ano. Ale babi by taky mohla mít rozum, a netahat zakladatelce cizí lidi do kuchyně a kdo ví kde ještě :poblion:

@Ema.a jinak nám tohle dělala moje máma :pocitac: Po 2 letech jsme to nevydrželi a odstěhovali se, protože jsme to nemohli vydržet. :roll: Buď se pokusíte s babi ještě nějak domluvit, nebo zkuste co nejdřív „zdrhnout“ zpátky do vlastního, byť na tom ztratíte peníze :-/

• načítám...
Kyarra
23.8.13 21:17

Tak to tě lituju…já bych do baráku s babičkou bydlet nešla (taky jsme měli tu možnost - že by to pak na nás přepsala atd…ale odmítli jsme). No, ale vzhledem k tomu, že už jste do toho dali peníze, tak bych se asi snažila to vydržet. Jak je babička stará? Barák už přepsala? Taky mě napadá, nešlo by nějak více oddělit váš prostor od jejich pokojů? Zkoušeli jste si nějak spolu všichni promluvit, zkusit nastavit nějaká pravidla - vysvětlit jí co a proč vám vadí? Ale se starými lidmi je to těžké, taky tam celý život byla svou paní :nevim: Když bych si tak představila, jak bychom bydleli s tou naší babičkou, tak jednat asi asertivně - striktně trvat na svém, pořád dokola opakovat co, proč a jak…
Fakt nevím, co ti poradit - pokud je to pro tebe snesitelné, vydrž. Pokud jsi z toho na psychinu a třeba se i kvůli tomu hádáte s přítelem, tak jděte do svého. Zvažte to pořádně…držím palce a přeju pevné nervy :hug:

• Upravit
12
23.8.13 21:18

Jsem tolerantní až až! Vše se snažim řešit slušně a v klidu. Jen mě to prostě trápí.

• načítám...
15404
23.8.13 21:21

Stejně ale babička by odešla, ale tchyně zůstala? nevím, co je horší :roll: takhle to máte i se psama. no děs běs. leda si nastavit s bábi pravidla.

• načítám...
Kyarra
23.8.13 21:21

@Ema.a A ten barák už je napsaný na vás? Jestli jo, tak třeba jděte na čas do pronájmu a až tam babka nebude, tak se vraťte zpátky…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová