Přítelova babička

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
K-Black
23.8.13 21:32
@Elilen píše:
Jo a podle mě byste neměli koukat na peníze, které jste do baráku vložili a zdrhat pryč. Rekonstrukci berte jako dárek babičce. Soukromí a klid je k nezaplacení.

souhlasím.

@dani24687 píše:
spíš s těma návštěvama jsem myslela.

no tak to jsem psala s tím chlapem v kuchyni, pochybuju že když slušně řekne, že se ji to nelíbí, že ji tam vleze znova.

• Upravit
5455

Kolik má ten gaučový čokl roků? Není naděje, že brzo zdechne a pak babi půjde? Jestli neudží moč, vypadá na starého psa…A co si namontovat dveře se zámkem do svých prostor a nikoho tam nepouštět? Já začla být tady na vesnici na lidi odměřená a jak máme klid. Tchýně bydlí v přízemí, my s manželem a dcerou v patře. Máme společný vchod a chodbu se schodištěm, jinak dvě zcela oddělné bytové jednotky, někdy o sobě nevíme i několik dní jestli jsme doma a tak. Zvoní zvonek u tchýně. Dlouho. Znovu a znovu (máme zvonky podrobně popsané i s křestním jménem, kde kdo bydlí). Po x minutách se někdo opře o náš zvonek. Vykouknu z okna. A někdo se ptá „Já zvoním na Věrku ona není domaaaaa???“…Já na to: „Nevím, pokud na zvonek, který řinčí na celý barák, nikdo nevykoukl, tak asi doma není. Proč zvoníte na nás?“. „No my potřebujeme klíče od…něčeho.“. Já na to: „Já o ničem nevím, žádné klíče nemám, mamka doma není“. Občas má někdo tu drzost se zeptat: „A nemohla byste se podívat po jejím (třípokojovém) bytě a najít je? ". Tak to už vypěním: "Pochopte, že ona má svůj byt a já taky, já nebudu tchyni prohledávat šuplíky, to jste si měli domluvit s ní, já nejsem klíčník. Nashle“. A mám svatý klid. Nahoru nikoho cizího nepouštím, zamykám (mamka - tchyně má klíče, ale je rozumná, je to kvůli půdy, co je u nás, vody, kdyby se něco stalo, ovládači plynového kotle…). Takže zamknout, s cizíma mluvit odměřeně, nic nevím, nechci, není mi dobře, nepřeju si cizí lidi ve svém bytě. Mi se takhle cpal nahoru kamarád od alkoholického tchána. Zavřela jsem mu před nosem s tím, že jsem ho k sobě nezvala a nemusí být zvědavý na náš nový nábytek v obýváku. Jsem držka, no, pracovala jsem 7 roků na sociálce, tak umím být hnusná na lidi, na kterých mi nezáleží. Slušná, ale hnusná. P. S. Když mi tchýně svěří klíče a řekne, že si pro ně někdo příjde, tak s tím nemám problém. Radím: odpálkovat zavčasu

• načítám...
12

Nojo, v dnešní době je těžké cizím lidem dokazovat že mi nejde o barák ale o klidné žití. Brala bych milionkrát radši hypotéku na celej život než takhle darovaný dům…já ho nechci, přítel ano. :-( ještě ho nemá napsaný na sebe brzo ale bude a já nevim jak tomu mám zabránit…

• načítám...
Kyarra
23.8.13 21:34
@K-Black píše:
Tak za prvé, nikdy bych v takové situaci nebyla. Za druhé ke starým lidem je třeba mít trochu schovívavosti, protože ta babča si třeba 60 let žije svůj život, má své zvyky na něco je zvyklá a těžko se na stará kolena bude celá předělávat. A pokud je to tak jednoduché, tak ať se přizpůsobí mladí, pro ně je to ještě jednodušší, oni své zvyky nemají třeba 60 let.

Kdo ví, jací budeme my, až budeme staří :mrgreen:
Prostě buď je zakladatelka schopná to vydržet, nebo ne. Musí si jasně odpovědět - takže bud zatnout zuby nebo zdrhat pryč. Babku nepřeučí :zed:

• Upravit
15404
23.8.13 21:34
@K-Black píše:
no tak to jsem psala s tím chlapem v kuchyni, pochybuju že když slušně řekne, že se ji to nelíbí, že ji tam vleze znova.

a kdyz sproste zakrici? :-D

• načítám...
12
23.8.13 21:35
@kaseny88 píše:
@Ema.a Hm, holka, takových diskuzi uz tady bylo par…a vždy se tu skoro všechny pustily do autora diskuze…pac babka je chadak stara a ty taky jednou budes a bla…bla…bla…chtěla bych tadyk videt nektere, kktere by byly v tve situaci, jestli by byly tak tolerantni…takze bud na babicku hodna a udelej ji vse, co ji na ocich vidíš a navstevy??? To ti prece nemůže vadit, ze ti cizi lidi lezou do soukromi…smradlavi ustekani psi??? No jsou to jen zvířata…tak to neres, ze ti ponesou spinu tam, kde budes mit ocekavane miminko…zakladatelko, tady se radeji nerad… :? :mavam:

máš pravdu, udělala jsem další chybu…už vidím ty reakce. No nic jdu si lehnout, děkuju.

• načítám...
31594
23.8.13 21:36

Tak vykoupat psa snad můžeš i tak, vzít ho k veterináři, pravidelně venčit, ono když to budeš dělat, tak pes tě začne respektovat a nebude ti pak lízt všude.

Jinak je fakt, že pokud teprve teď podala žádost na důchoďák, tak to opravdu může trvat pár let, seniorů je přetlak :nevim:

Pokud se u vás zjevují stále stejné návštěvy, tak na ně buď nepříjemná a oni t pak do kuchyně už nepolezou, když jim řekneš, co tam jako dělají a že snad přišli za baby a ne ti revidovat obsah lednice.

• načítám...
12
@K-Black píše:
tak proč nedojdeš za babčou a nenabídneš ji pomoc, třeba vykoupat psa? samozřejmě ji nemůžeš říct, vykoupu tu špínu smradlavou. Ale takticky na babču ;)

protože nechce. Už jsem zkoušela.

• načítám...
700
@K-Black píše:
Tak za prvé, nikdy bych v takové situaci nebyla. Za druhé ke starým lidem je třeba mít trochu schovívavosti, protože ta babča si třeba 60 let žije svůj život, má své zvyky na něco je zvyklá a těžko se na stará kolena bude celá předělávat. A pokud je to tak jednoduché, tak ať se přizpůsobí mladí, pro ně je to ještě jednodušší, oni své zvyky nemají třeba 60 let.

to mas pravdu, ale když nekomu něco nabidnu…třeba prave toto, ze mladym dam barak a pujdu do domova, tak to tak udelam…ale ne, ze to nekomu nabidnu…mladi vse osefuji, tesi se na svůj zivot…ja tam nakonec zustanu a budu mladym znepříjemňovat život…proste se to babce zalíbilo a zustane tam…ocividne se ji uz do domova nechce a pes je jen vymluva…
ja osobne bych toto nesnesla…

• načítám...
102087
23.8.13 21:37

@Ema.a Tak bohužel jste se do téhle situace dostali vaší, no jak to nazvat decentně… naivitou. Vrážet peníze do baráku, který nemá vyřešené vlastnické vztahy je prostě blbost a za blbost se platí, ale jak to řešit mě moc nenapadá, tohle je totiž situace, která se dodatečně řeší dost blbě :-( leda tak udělat druhou koupelnu a pokusit se o naprosté oddělení obou bytových jednotek, ani to není ideální, ale je to lepší než nic, minimálně by to eliminovalo psa a nezvané návštěvy.

• načítám...
K-Black
@Kyarra píše:
Kdo ví, jací budeme my, až budeme staří :mrgreen:
Prostě buď je zakladatelka schopná to vydržet, nebo ne. Musí si jasně odpovědět - takže bud zatnout zuby nebo zdrhat pryč. Babku nepřeučí :zed:

no jasný, proto říkám, že je to těžký, taky budem báby se zlozvykama. Já teda dětem říkám, že dokud udržím moč a budu samoobslužná tak ať mě nechají, a kdybych potřebovala více péče tak ať mě dají do pečovatelskýho domu. Jo a nikdy nebudu bydlet s dětma až budou mít partnera/rodinu.

• Upravit
3429
@Ema.a píše:
No jo, vědělo se že má psa co leze všude, ale taky se počítalo s tím že až odejde, koupíme mu pelížek a vymezíme prostor…a taky by se každý den venčil a jednou za čas vykoupal..

A proč mu ten pelíšek nekoupíš už teď? Osobně si teda myslím, že starýho psa nemáš šanci přeučit, stejně tak babičku - když byla celej život zvyklá lít lógr do záchodu, tak na starý kolena nepřestane :lol:

• načítám...
K-Black
23.8.13 21:38
@dani24687 píše:
a kdyz sproste zakrici? :-D

kdo, ten chlap? tak mi vylítne omylem z leknutí ruka :lol:

• Upravit
12003
23.8.13 21:39

@Ema.a jste si jistí, že Vám babičku umístí? Většinou se na důchoďák čeká několik let.. ;)

• načítám...
700
23.8.13 21:39
@Ema.a píše:
máš pravdu, udělala jsem další chybu…už vidím ty reakce. No nic jdu si lehnout, děkuju.

chybama se clovek uci…vim, ze chces poradit a nejak se vypsat a třeba dostat rady, ja osobne s tebou citim, pac jsem taky zazila podobnou domacnost a nikdy…nikdy bych uz do toho nesla…ale tady radu asi nenajses…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová