Pomohly byste otci?

15404
29.8.13 17:49

pomohly byste otci?

Popíšu vám ve zkratce situaci - naši jsou rozvedení asi 20 let, otec na nás nikdy neplatil, nepřispíval, vše táhla mamka sama, alimenty nezaplatil snad nikdy, nikdy si nás nevzal k sobě, na výlet apod. a ne že bysme o to stály. Choval se zle k mamce. Neviděla jsem ho několik let. Bydlí v baráku, který koupila babička (jeho mamka) a dala mě a sestru jako majitelky a jeho jako doživotní břemeno bez povinnosti nám přispívat.

Otec nikdy nepracoval, resp. vždy na černo. Má milion dluhů, který nesplácí, stejně to z něj nikdo nevymůže.

Dnes mi babička řekla, že nám bude volat, že chce nás požádat, abysme s ním sepsali nájemní smlouvu na 1,– měsíčně, aby měl nárok na příspěvěk na bydlení 8o 8o

samo by zůstal břemenem.

jde to vůbec?

řekli byste ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
29.8.13 17:52

Ne, nepomohla bych mu. Ale já jsem zlej člověk. :mrgreen: Jo a nájemné 1 Kč nejde určitě, i když je to nájem někomu příbuznému, musí to být nějaká přiměřená částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
29.8.13 17:53
@Tiger-lily píše:
Ne, nepomohla bych mu. Ale já jsem zlej člověk. :mrgreen: Jo a nájemné 1 Kč nejde určitě, i když je to nájem někomu příbuznému, musí to být nějaká přiměřená částka.

to mu poradila advokátka prej :nevim: a zlá sem taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
29.8.13 17:54

@dani24687 nepomohla. Nejsem zlý člověk, ale aby za tím nebyla nějaká bouda :think:

• Citovat
  • Upravit
2256
29.8.13 17:58

Ne nepomohla bych mu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
29.8.13 17:59

Ne, nepomohla bych.Za co taky? Že na mně kašlal? Tak teď bych se vykašlala já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.8.13 17:59

A nebude to trochu podvod? A jak tam muze byt v najmu kdyz je tam bremenem? Nejak mi to smrdi sla bych se asi poradit s pravnikem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.8.13 18:00

@dani24687 :mrgreen: no sakra, to jsem zas něco napsala. Ne, zlá nejsem, ale už jsem x krát naletěla a dělala ze sebe blbce, takže prostě radím se k takovému člověku obrátit zády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.8.13 18:01

Hmm, tak to se babička pos…ne? Já jsem člověk hodnej, ale na takovýho otce bych se vybodla, nekouká z toho nic dobrýho pro tebe a ještě se do něčeho namočíš. Ale vlastně jo, pomohla bych mu :jazyk:. Napařila bych mu nájem naprosto adekvátní tomu, co vás stojí a tvrdě po něm ty peníze chtěla. Když dostane příspěvek na bydlení, ať vám taky kouká něco navalit, když neplatil celej život, nejvyšší čas, aby začal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

@Tiger-lily někdy není na škodu být zlá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09

Ne nepomohla. Ta částka se radí kvůli dávkám alespoň 200kč i v rodině. To jestli si ji pak mezi sebou rodina platí nebo ne nikdo nekontroluje.

• Citovat
  • Upravit
23847
29.8.13 18:04

No a stejně je to divný. Kolik lidí má v baráku trvalý pobyt? Jestli máte i vy se sestrou, tak na ten příspěvek by se počítaly i vaše příjmy. Buhví co na vás babka šije za boudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
29.8.13 18:05

Já si taky myslím, že nájemné za 1 Kč nejde…uvedu příklad, sice jiný, ale v něčem podobný…pracuju v soukromé Mš…majitelka/zřizovatelka ji má ve vlastním domě..!!! Jednou jsme se tak bavili spolu a já jí povídám, že to má lehčí, že si otevřela školku ve vlastním domě, že nemusí platit nájem jako jiné soukromé školky…tak mě vyvedla z omylu…ona SAMA SOBĚ MUSÍ PLATIT NÁJEM…z něj odvádí státu daně…taky chtěla samozřejmě sama sobě dát co nejnižší nájem, ale na úřadech jí to neprošlo…musela si dát nájem obvyklý v dané lokalitě a s přihlédnutím k velikosti objektu a rozloze zahrady…dala si nejnižší možný…10 tisíc… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15404
29.8.13 18:07
@Gina108 píše:
No a stejně je to divný. Kolik lidí má v baráku trvalý pobyt? Jestli máte i vy se sestrou, tak na ten příspěvek by se počítaly i vaše příjmy. Buhví co na vás babka šije za boudu :nevim:

jen on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.8.13 18:09

Nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...