Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Popíšu vám ve zkratce situaci - naši jsou rozvedení asi 20 let, otec na nás nikdy neplatil, nepřispíval, vše táhla mamka sama, alimenty nezaplatil snad nikdy, nikdy si nás nevzal k sobě, na výlet apod. a ne že bysme o to stály. Choval se zle k mamce. Neviděla jsem ho několik let. Bydlí v baráku, který koupila babička (jeho mamka) a dala mě a sestru jako majitelky a jeho jako doživotní břemeno bez povinnosti nám přispívat.
Otec nikdy nepracoval, resp. vždy na černo. Má milion dluhů, který nesplácí, stejně to z něj nikdo nevymůže.
Dnes mi babička řekla, že nám bude volat, že chce nás požádat, abysme s ním sepsali nájemní smlouvu na 1,– měsíčně, aby měl nárok na příspěvěk na bydlení
![]()
samo by zůstal břemenem.
jde to vůbec?
řekli byste ano?
Ne, nepomohla bych mu. Ale já jsem zlej člověk.
Jo a nájemné 1 Kč nejde určitě, i když je to nájem někomu příbuznému, musí to být nějaká přiměřená částka.
@Tiger-lily píše:
Ne, nepomohla bych mu. Ale já jsem zlej člověk.Jo a nájemné 1 Kč nejde určitě, i když je to nájem někomu příbuznému, musí to být nějaká přiměřená částka.
to mu poradila advokátka prej
a zlá sem taky
@dani24687 nepomohla. Nejsem zlý člověk, ale aby za tím nebyla nějaká bouda ![]()
Ne, nepomohla bych.Za co taky? Že na mně kašlal? Tak teď bych se vykašlala já.
A nebude to trochu podvod? A jak tam muze byt v najmu kdyz je tam bremenem? Nejak mi to smrdi sla bych se asi poradit s pravnikem ![]()
@dani24687
no sakra, to jsem zas něco napsala. Ne, zlá nejsem, ale už jsem x krát naletěla a dělala ze sebe blbce, takže prostě radím se k takovému člověku obrátit zády.
Hmm, tak to se babička pos…ne? Já jsem člověk hodnej, ale na takovýho otce bych se vybodla, nekouká z toho nic dobrýho pro tebe a ještě se do něčeho namočíš. Ale vlastně jo, pomohla bych mu
. Napařila bych mu nájem naprosto adekvátní tomu, co vás stojí a tvrdě po něm ty peníze chtěla. Když dostane příspěvek na bydlení, ať vám taky kouká něco navalit, když neplatil celej život, nejvyšší čas, aby začal.
Ne nepomohla. Ta částka se radí kvůli dávkám alespoň 200kč i v rodině. To jestli si ji pak mezi sebou rodina platí nebo ne nikdo nekontroluje.
No a stejně je to divný. Kolik lidí má v baráku trvalý pobyt? Jestli máte i vy se sestrou, tak na ten příspěvek by se počítaly i vaše příjmy. Buhví co na vás babka šije za boudu ![]()
Já si taky myslím, že nájemné za 1 Kč nejde…uvedu příklad, sice jiný, ale v něčem podobný…pracuju v soukromé Mš…majitelka/zřizovatelka ji má ve vlastním domě..!!! Jednou jsme se tak bavili spolu a já jí povídám, že to má lehčí, že si otevřela školku ve vlastním domě, že nemusí platit nájem jako jiné soukromé školky…tak mě vyvedla z omylu…ona SAMA SOBĚ MUSÍ PLATIT NÁJEM…z něj odvádí státu daně…taky chtěla samozřejmě sama sobě dát co nejnižší nájem, ale na úřadech jí to neprošlo…musela si dát nájem obvyklý v dané lokalitě a s přihlédnutím k velikosti objektu a rozloze zahrady…dala si nejnižší možný…10 tisíc… ![]()
@Gina108 píše:
No a stejně je to divný. Kolik lidí má v baráku trvalý pobyt? Jestli máte i vy se sestrou, tak na ten příspěvek by se počítaly i vaše příjmy. Buhví co na vás babka šije za boudu
jen on