Možnost otěhotnět při opakovaných cystách?

135
2.10.08 13:46

Možnost otěhotnět při opakovaných cystách?

Ahoj,

mám dotaz ohledně cyst a možnosti otěhotnění.
Poprvé jsem otěhotněla po 6 měsících, kdy zabral utrogestan na podporu žlutého tělíska. Těhu ale nedopadlo a skončilo v květnu 2008 ve 12TT ZT. Od té doby se nedaří a co měsíc se mi dělají velké cysty, které většinou přes ms zmizí. Údajně jsou to asi cysty z neprasklých folikulů. Jeden vaječník mám údajně polycystický, druhý celkem v pořádku.
Doktor mi tvrdí, že hormonální profil, co mi dělal v únoru vyšel dobře a že na cysty by mi normálně na:,–(il antikoncepci, ale tu já nechci a navíc je to blbost, když chci otěhotnět. Stimulovat Clostilem a Pregnylem na podporu ovu nechce, protože to prý podporuje růst cyst a to by nedoporučoval. Jediný, co mi navrhl je koupit si Wobenzym a případně by mě poslal na operaci, kde by mi tu cystu odstranili a současně zkontrolovali, jestli je v pořádku děloha, vejcovody a vaječníky. Ale prý je to na 3 dny v nemocnici a 14 dní neschopenku. Ale odstraněná cysta zase samozřejmě může narůst jinde, takže je to spíš jen pro tu diagnostiku. Říkal, že si myslí, že by mělo jít otěhotnět i při těch cystách, ale jistý si samozřejmě není. Navíc jiný doktor mi říkal, že i kdyby to šlo, bylo by to pro mimčo riziko. A taky mi připadá, že to že se ty cysty tvoří má nějaký důvod, třeba hormonální a i pro to se mimčo nedaří?
No jediný výsledek je, že to mám tenhle měsíc zkusit bez utrogestanu a uvidí se, co se stane. Na tu operaci se mi moc nechce, tak chci počkat aspoň měsíc.

Nemáte někdo zkušenost s otěhotněním při cystách? Jde to vůbec? A je to opravdu riziko?
Nebo s tou operací, jestli to něčemu pomohlo, případně nějaký jiný způsob léčby, který pomohl?

Doktor je fajn, ale připadá mi, že to trochu moc nechává na přírodě a pravděpodobnosti a já už jsem z toho úplně na nervy a to tomu asi taky nepřidá…

Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9053
2.10.08 14:32

Jozefínko, já měla obrovskou cystu ve 20, vzali mi jeden vaječník i s vejcovodem a nyní nebo už dlouhodobě jsem naprosto v pořádku, vše funguje jak má a v otěhotnění mi nic nebrání..( tedy přítel se musí víc snažit) ale tím chci říct, že nevidím důvod, proč by jsi nemohla otěhotnět.
Můj gynekolog mi i vysvětloval, že cysty se tvoří 80% žen, ale některé o nich ani neví, protože cysta praskne a odejde výtokem..Takže vůbec se neboj, hezky se snažte a přeji brzy // !!! Cysty se tvoří většinou před ms, cítíš takový jakoby tlak v podbřišku a pak praskne a odejde, někdy to nezaregistruješ, někdy o tom víš..Spousta mých kamarádek to má taky tak..ale jsou neškodné pokud prasknou, já měla bohužel cystu pevnou, která mi přirostla k vaječníku a tím ho zničila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
2.10.08 15:11

Betty,

díky za odpověď. U mě jde ale o to, že se mi cysty tvoří opakovaně, tzn v poslední době každý cyklus. Pravda je, že většinou zatím vždy zmizely. Ale teď jsem třeba 6DC a už ji tam mám, přes 5 cm! Krom toho, že bolí (ale to bych přežila) se bojím, jestli když tam tu cystu zrovna mám, nepůjde ten měsíc otěhotnět? Doktor mi řekl, že by to vadit nemuselo, ale že to jistě říct nemůže…

Tak by mě zajímalo, jestli někdo s podobným problémem opravdu otěhotněl a dobře to dopadlo. A taky co je příčina? Pokud je cysta z neprasklého folikulu, tak předpokládám, že se mi neuvolňují a tudíž není co by se oplodnilo:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
2.10.08 15:12

Betty,

díky za odpověď. U mě jde ale o to, že se mi cysty tvoří opakovaně, tzn v poslední době každý cyklus. Pravda je, že většinou zatím vždy zmizely. Ale teď jsem třeba 6DC a už ji tam mám, přes 5 cm! Krom toho, že bolí (ale to bych přežila) se bojím, jestli když tam tu cystu zrovna mám, nepůjde ten měsíc otěhotnět? Doktor mi řekl, že by to vadit nemuselo, ale že to jistě říct nemůže…

Tak by mě zajímalo, jestli někdo s podobným problémem opravdu otěhotněl a dobře to dopadlo. A taky co je příčina? Pokud je cysta z neprasklého folikulu, tak předpokládám, že se mi neuvolňují a tudíž není co by se oplodnilo:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
2.10.08 15:13

Betty,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
2.10.08 15:16

Hm tak se mi pomátl počítač a poslal to 3× tak se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
2.10.08 15:32

Jozefíno, mě gynekolog říkal, že ta cysta je tvořena převážně z vody…a také mi říkal, že s tímto problémem má spustu těhotných pacientek..A jinak takhle 3 X otěhotněla moje teta a žádné cysty ji nevadily…Zkoušejte to a na cysty se snaž nemyslet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
2.10.08 19:41

Betty,
díky moc za info, to zní celkem pozitivně. Nenašel by se ještě někdo se zkušenostmi s hnusnýma cystama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.08 18:56

Ahojky, já měla, nebo ještě mám syndrom polycystických vaječníků,místo toho aby se mi uvolňovala vajíčka, udělala se mi každý měsíc cysta. Přišlo se na to, až když mi praskla a odvezli mě do nemocnice. Podstoupila jsem laparoskopii, kde mi byl odstraněn kvůli zjizvení vejcovod a byla mi rozrušena kůra vaječníků, aby se mohla uvolňovat vajíčka-no a teď se množíme jedna radost :D
otěhotněla jsem 6 měsíců po operaci, takže přeji hodně štěstí, bude to v pohodě, uvidíte :wink:
Lucka+Martínek 2roky+Lucinka 5měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
5.10.08 02:18

Jozefinko, Já mám cystu právě teď na vaječníku 6cm velkou. Brala jsem tři měsíce UTROGESTAN a nakonci se mi vytvožila cysta prý z toho že jsem měla nadbytek hormonu… Dr mi „nedoporučila“ až „zakázala“ otěhotnět že by to mohlo být roziko. O miminko se snažíme od ledna 2008. kdy jsem taky přestala brát antikoncepci. Teď mi Dr napsala na dva měsíce antikoncepci, obrečela jsem to a byla jsem nešťastná ještě teď o tom nemohu pořádně psát protože jsem opravdu psichicky te´d vynervovaná a vyčerpaná… protože vím že mi antikoncepce zase všechno rozhodí a než se tělo srovná atd… no nic méně mi Dr řekla pokud ji nebudu brát je velká šance že každý měsíc mi cysta naroste bude se plnit a pak by musela být operace kdy by mi možná museli vzít i vaječník… nyní je to tak… že zítra začínám brát antikoncepci dva měsíce… pak kontrola ultrazvuk a dr mi slíbila že udělá všechny vyšetření a udělá co budde moct aby jsme otěhotněli téměř hned jak to půjde.. tak jen doufám a doufám…

přeju Ti aby ti vše dopadlo dobře s cystama a aby jsi brzinko měla //.
Pevné nervy a hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
6.10.08 15:14

Ahoj Obláčku,

Tak to je mi moc líto. Díky za odpověď a přeju, ať ti ty 2 měsíce co nejdřív utečou a pak se hned zadaří!
A můžu se zeptat proč ti utrogestan vůbec na:,–(ila? Já ho měla na srovnání cyklu a taky podporu žlutého tělíska a nutno říct, že jednou zabral, jen to nedopadlo…no ale teď nějak nepomáhá a navíc ty cysty. Doktor mi neřekl přímo, že bych je měla z toho utrogestanu (a navíc jsem jednu měla i měsíc před ním), na druhou stranu ale řekl, že ho tentokrát zkusíme vy:,–(it a uvidíme.
Zdá se mi, že každý tvrdí něco jiného od cysta vlastně ničemu nevadí a nesnižuje šanci na otěhotnění a těhu s cystou není žádné riziko až po otěhotnět se s cystou nedá a i kdyby, tak je to vlastně průšvih. Nevím, co si vybrat. Ale antikoncepci jsem si napsat nedala.
No jsem ráda, že už jsme na listopad objednaní do CARu a tam nám snad konečně někdo řekne co a jak. Aspoň doufám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chadimka
15.5.12 12:07

Cysty na vaječníku

Hezký den,

Já byla na lapar. v srpnu 2011, kdy mi operace dopadla fajn a nepřišla jsem ani o vaječník na kterém cysta byla, ovšem teď se mi cysta udělala opět cca 4 cm a už jsem opět byla poslána do nemocnice :/..Ptala jsem se doktora, zda má cenu snažit se o mimi, když cystu teď mám a řekl, že přes cystu neotěhotním :( docela mě to znepokojilo, protože kdyby druhá lapar. nedopadla a já přišla o vaječník, nebo rovnou dělohu, což mi také říkal, tak by to bylo v háji…Cysty jsou mrchy, jak malé, tak velké, jen závidím těm, kterým cysta praskne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2
9.12.12 11:33

Cysty na vaječníku

Ahoj všem,
i já trpěla s cystami. Mám jen jeden vaječník, jelikož druhý mi zničily srůsty, který jsem měla po operaci kýly. Nic méně příroda je mocná :). Brala jsem dřív antikoncepci asi 5 let a po operaci srůstů jsem jí vysadila, jelikož mi dr. říkali, že bych měla mít brzy mimčo, že později by to nemuselo jít, když mám jen jeden jeden vaječník. Hned po vysazení mi začaly cysty. Já byla psychicky zničená. Dělaly se pořád každý měsíc a po MS se vstřebávali. Jednou dokonce byla velká už 7 cm a to už říkali, že budou operovat, že mi nevezmou celý vaječník, ale jen část, aby stále byla nějaká šance. Byla jsem v Praze na Homolce - super doktoři :). No a v den nástupu mi dělali UTZ, jestli se přeci jen nezmenšila. Já i velkou náhodou měla plodný dny a doktor tam uviděl v děloze malé vajíčko čekající na oplodnění(v albu mám jeho fotku :) ) a ještě podotýkám, že jsem stále měla cystu velkou 2cm. Takže se zmenšila, ale ne úplně, ale i přes to ten vaječník pracoval. Poslali mně domů, at se pokoušíme o prtě no a zadařilo se hned :)). Nyní mám 15ti měsíčního chlapečka, zdravýho a krásnýho. A to jsem ještě v těhu měla 6cm cystu a ta se pak zmenšila na 3 cm a pak úplně vymizela. Jsou to potvory, ale musíme být silnější než ony a věřit. Chceme ještě jedno, asi to zase bude boj, jelikož 7měsíců po porodu se mi zase mrcha udělala, ted beru antikoncepci a mám klid. gynekolog mi říkal, že je potřeba nechat vaječník odpočinout, aby to šlo snad bez problémů. Tak uvidíme :). Všem držím palce snad jsem někomu trošku psychicky pomohla. Někdy ten vaječník stále funguje, i když tam ta cysta je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ea
5.11.13 08:36

Ahoj ma mam to same a ne, nemuzes kvuli tomu otehotnet. kazy mesic kdyz je ms cisty se odbouravaji a ja si bolesti preji umrit. predstav si byt tehotna, tak by se dite v te bource stejne odplavilo. mam stejny problem a slysela jsme v cizine ze musi pri laparoskopii odstranit neco uvnitr jakysi jakoby chlupy aby se tam ty cesty nedelaly. v cr to nikdo neresi, taky premyslim co delat v cizine tato operace stoji 1500 eur:( :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2
28.11.13 09:47

Cysta v těhotenství není překážkou. Někomu se dokonce poprvý udělá právě v těhu.. Já jí měla u prvního těhu a ted jsem v osmém měsíci a měla jsem tam opět cystu 4cm v prvním trimestru a ta se během jednoho měsíce úplně vstřebala a jak děloha roste a vaječník nepracuje, tak se mi tam už žádná neudělala. Nijak to nebolí. Můj gynekolog se mi ještě zmínil, že existují účinné tablety s obsahem bylin, které taky pomáhají, aby se cysty netvořily. Jsou prý velmi drahé, ale má s tím dobrou zkušenost. Neviděla bych vše úplně černě. Nám se to podařilo s jedním takhle pošahaným vaječníkem a pokud má žena 2 jeden špatný a jeden zdravý vaječník, tak jsou šance veliké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí