Může někdo poradit?

689
1.10.08 11:38

Může někdo poradit???

Ahojky snažilky, tak mám za sebou laparoskopii, jsem doma z nemocnice a me pocity jsou všelijaké. Mám v břiše 4 díry a docela to bolí, ale žádná hrůza. Smolino četla jsem jak si na tom a chci ti říct, že chápu tvé pocity a je mi to líto, ale věř že nejsi sama a teď musíš být silná a protože si ženská tak to zvládneš a jednoho dne budeš moc a moc šťastná s miminkem v náruči. Třeba ti pomůže můj vlastní boj. Po operaci jsem se dozvěděla, že mám sice průchodné vejcovody, nechali mi oba vaječníky a to je konec pozitivních věcí. drůhy den za mnou přišel doktor co mě operoval a má doktorka z CARU protože mě operovali na IVF klinice kde se již nějakou dobu léčíme s manželem. Řekli mi, že jsem měla srůsty, levý vaječník přirostlý k pánevní stěně, střeva srostlá se srůsty a mám rozsáhlý stupeň ENDOMETRYOZY. Měla jsem ve vaječníkách endometryozní cysty, které poškuzují vajíčka atd. Takže mi toho dost odřízli a vyčistili mě, ale na přirozené těhu mám zapomenout a řekli mi, že musím co nejdříve na umělé oplodnění, protože nejenom že se ondometryoza s každou další menstruací bude usazovat znova, ale prý u tak rozsáhlé endometryozy hrozí tvorba myomů a nadorů atd. Já mám bohužel i strašlivé bolesti při menstruaci, už jsem musela i dva měsíce po sobě marodit, ale taky asi zapříčinila ten můj potrat. Takže jsme napsaní na listopad na umělé olpodnění, jen až se vevnitř zahojím jdem na to.
Chci ti říct at si promluvíš se svým doktorem a pokud se to dá ještě léčit, tak jdi do toho at můžeš přirozeně otěhotnět, u mě už to nejde. nevím kolik ti je let, mě bude příští rok 30 a tak už mám na čase. Budu ti moc a moc držet palečky a ty to určitě zvládneš. Já mám sice šanci, že do vánoc budu těhotná, ale taky se to nemusí povést. Tak hodně štěstí a napiš co a jak.
Všem moc přeju hodně štěstí a pevné nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
689
1.10.08 11:38

co dělat??

nekonecný příběh??
Ahojky holky, moc moc děkuju za vaši podporu, člověku to hodně pomůže. no vypadá to, že můj příběh ještě nekončí a asi ta cesta nebude tak snadná. jak už jsem psala předtím, doktorka řekla že doporučuje co nejdříve umělé olpodnění, než se ta endometrioza začne ještě více zhoršovat a nejlepší je teda ten listopad jenže..
Vypadá to, že to budu muset posunout bud na leden či únor a riskovat zhoršení zdravotního stavu a to kvůli našim idiotským zákonům. A jaký mám problém??
V současném zaměstnání jsem podala na začátku září výpoveď, je hodně stresující a tak jsem si řekla že na otěhotnění potřebuji něco mín náročného (to jsem ještě nevěděla, že mě čeká laparka a že musím na umělé), běží mi výpovědní lhůta, která končí na konci října. V listopadu jsem chtěla nastoupit do nového zaměstnání, ale ted když máme v listopadu jít na umělé tak je to problém. Žádný zaměstnavatel mě neveme, když bude o tom vědět, ale když to zatajím, nejen že budu dost často u lékaře, ale můžou se vyskytnout problémy a pokud by to vyšlo, můžu jít na rizikové. Jelikož budu ve zkušební době, zaměstnavatel mě může propustit, sice bych měla nárok na nemocenskou ale už prý ne na mateřskou po dobu půl roku, tohle mi řekli na sociálce. Takže mi asi nezbývá nic jiného než umělé odložit až někdy po zkušební době, ale tím zase riskuju že se to vše zhorší. nemáte některá s tíhle zkušenosti prosím?? budu všem moc vděčná za rady. jio a na tu půl roční mateřskou nebudu mít nárok, protože už nebudu spadat do ochranné lhůty.
Děkuju moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
1.10.08 12:01

Ahoj Kačko, nevím, jestli jsi to Ty, ale ptala jsem se ségry, jak se máš a říkala mi, co Tě potkalo, je mi to moc líto. Doufám, že bude brzo líp.
Eva /od Danušky/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
1.10.08 12:08

kacatko,já bych šla teda marodit,vždyt si ve výpovědní lhůtě a i kdyby si nebyla,tak je po skončení PP tzv.ochranná lhůta,která trvá po dobu 3 měsíců,tudíž se ti bude nemocenská počítat ještě od zaměstnavatele,ten měsíc tě snad nechají marodit před umělým oplodněním a pak to určitě vyjde a budeš na rizikovém a MD se ti bude počítat z výdělku :wink:

Tak přeju at to vyjde,pohodové těhu a pak krásné zdravé mimi v náručí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
1.10.08 12:09

děkuju

Ahojky Evi, jsem to já. děkuju za odpověd. Jo je to blbá sitauce a ještě nevím jak to vše dopadne, ale snad obře, jen se musím rozhodnout kdy jít na to umělé. doktoři říkali, že máme šanci tak 30 procent že se to povede napoprvé. Evi nevíš náhodou jak je to stou mateřskou, když by mě zaměstnavatel propustil???
a jak se máš ty??? Co děti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
1.10.08 12:20

Kačko, já vůbec nemám představu, jak to chodí s úřadama, protože se od ledna hodně změnilo, spíš by Ti poradil někdo tady, kdo do toho dělá, určitě tady je takových holek spousta.
Já se mám dobře - to bude asi tím, že jsem doma. :lol:
Přeju Ti, aby Vám to vyšlo a měli jste brzo jiné starosti, než tyhle nepříjemné.
Za chvíli dojde Danuš, tak jí jdu něco uvařit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
1.10.08 12:45

kacatkoOOO a co stáhnout výpověď u nynějšího zaměstnavatele, zůstat u něho, jít v listopadu na umělé oplodnění a pak stejně nejspíš budeš od začátku těhotenství doma a v práci místo, aby hledali někoho za tebe nastálo, vezmou někoho na zástup na mateřskou a pak už je na tobě, jestli se budeš chtít vrátit nebo ne (samozřejmě záleží jaké máte se zaměstnavatelem vztahy a je-li ochotný ti vyjít vstříc).
Přeji hodně sil a ať vám doma co nejdřív křičí malý nezbeda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
1.10.08 12:53

Kacatko- tiež si myslím, že by si mala výpoveď stiahnuť. Od začiaztku stimulácie na IVF môžeš byť doma na PN. S novým zamestnávateľom by si naozaj mala zbytočné problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
1.10.08 13:17

děkuji holky za odpoved, ale to už jsem zkoušela a zaměstnavatel nesouhlasí. Nevím musím se rozhodnout a to co nejdříve. Ale děkuju.

Evi pozdravuj danuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.10.08 14:10

Já bych na Tvém místě zaměstnání neřešila a zkusila otěhotnět i za cenu, že budu jst suchý chleba.

V nejhorším bez té mateřské přece přežijete, nebo snad ne? Vzpomeň na doby, kdy byl rodičák 2500 Kč a taky byly holky doma do tří let - ty bys měla 7600 Kč jistých a to zase tak málo není. Ten půlrok MD Tě nespasí, samozřejmě je fajn mít mateřskou a zaměstnavatele, který drží msto, ale ještě lepší je mít dítě. Takže toto bych považovala za nejlepší variantu.

Ta horší je, že v listopadu neotěhotníš a on Tě ten tvůj nový zaměstnavatel třeba nevyhodí. Sama jsem marodila každou zkušeku a nic se nestalo. Spíš bych se poptala, jestli by mi neschopenku nenapsal obvodní doktor, any to neprasklo v práci, kde jim do toho stejně nic není.

Hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
689
1.10.08 16:42

Děkuju všem za rady, snad to dopadne dobře, zítra jdu do IVF centra tak mi snad poradí i doktorka. Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
1.10.08 18:10

Kačátko,mám za sebou to samé co ty ,letos v lednu my odstranily oba vejcovody a našly endometriozu.Hned v únoru po zhojení jsem nastoupila do CAR a od té doby různé schvalování pojišťovny a papíry.V dubnu jsem mohla na svoje 1.IVF,už mám za sebou právě neúspěšné2.IVF,1.KET a vše se nedaří jen díky endomrše,jinak jsme oba zdraví a SPG super.Jenže ta endomrcha vytváří špatnou imunytu v děloze a plody vždy vypudila.Píšu to proto,aby si co to možná půjde nejrychleji šla do boje tudíž na IVF,neboť mě teď hrozí,že místo posledního pokusu budu muset nejdřív znovu na LPS s endomrchou zaléčit a pak teprv znovu.ono se to nezdá,ale ten čas tak příšerně utíká a já mám narozdíl od tebe smůlu,že už je my 35let.Holka nic neřeš a těhotni,a ten půl rok zadarmo nemáš.Musí ti dát minimum což je 8.000Kč,jestliže si měla plat 15.000Kč a výše,tak proděláš,ale jinak ti tohle stejně dají,vím to na 100% měla jsem zaměstnance ve své m salonu,tak s tím mám zkušenosti.Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
3.10.08 13:18

Ahoj Poupě moc děkuju za radu, je mi líto, že se vám nedaří a vím, že to co prožíváš musí být strašlivě těžké. Člověk se chytá každé naděje a snaží se být silný, ale někdy to fakt nejde. Já jsem už rozhodnutá, byla jsem včera u doktorky v CARU na konzultaci a ta mi řekla, že nemám žádný čas čekat, protože ted jsem dostala menstruaci a znova to krvácí do břicha, dala mi antikoncepci na jeden měsíc aby se utlumil růst sliznice a 23.10. máme oba přijít na konzultaci, vše nám řeknou co nás čeká a začnou mě hned stimulovat. Takže rozhodnuto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
4.10.08 11:39

Určitě si udělala správně.Jak už jsem ti psala o tom co mám za sebou v úterý jsem objednaná do CAR a našla jsem si po různých poradnách na netu protokol,který by měl být účinný při endometrioze.Psala jsem už i do gestu kam chodím primáři Šulcovi a potvrdil my,že patří k těm nejkvalitnějším,ovšemže ne nejlevnějším,ale pokud se člověk jednou rozhodne nesmí hledět na peníze,ale jen na to co mu to může přinést.Pokud bys měla zájem a já to ještě s konzultuji s mým ošetřujícím lékařem můžu ti poslat SZ a vše ti rozepsat a můžeš se pak na to v tvém CARu pozeptat.Můžu ti k tomu dát i finanční kalkulaci,která se samozřejmě může lišit od toho tvého,ale podle ceníků jednotlivých CAR je to +-3.000Kč.Není to málo,ale jak už jsem psala buď anebo.Ahoj a držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
5.10.08 19:45

Ahoj poupě jsi moc hodná a budu ti vděčná když mi ten protokol pošleš a taky stránky na netu kde tyto informace nacházíš. Budu ti za to moc vděčná. Pro mě je tedka nejhorší to čekání, přijde mi že 23.10. je v nedohlednu a s manžou se ted o tom moc nedá bavit, doufám, že až mu to poví doktorka, tak mu to docvakne, jen mám strach z toho co bude. Všude píšou že s endometriozou ta šance na úspěch při prvním pokusu ivf není zrovna velká. Ted ještě řeším tu situaci s tou prací, zítra jdu k doktorce vytahovat stehy po laparce a budu ji muset nějak ukecat na tu neschopenku až do výsledku ivf. Navíc manžel jakmile zjistil, že se to vše doplácí, tak se začal cukat, protože ted platí sám rekonstrukce celého bytu a už nechce dát peníze na ivf, což mi taky zrovna nepřidává podpory. Tak se ozvi a pokecáme jo. mej se hezky.papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí