Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky Radko,
já jsem prodělala trombźu před pěti lety (udělali mi v nemocnici špatnou sádru a ta to způsobila).
Na mravenčení si nevzpomínám, vím, že mě strašně bolelo lýtko, asi jako když je namožené. Takže si myslím, že trombóza to nebude, spíš tělíčko zadržje vodu.
Opatrujte se.
Peta a Véčko 31tt
Ahoj Radi,
kdykoliv si sednes tak si podloz nohy na uroven bricha. Mravenceni jsem sice nemela v tehotenstvi ale noham a mimcu takto strasne pomuzes.
Ahoj Radko,
mě takhle brnělo v nohou celé těhotenství, hlavně v noci.
Ale teď jsem viděla dokument o roztroušené skleroze, která se projevuje brněním nohou a rukou. Já jsem dost chytlavá, tak ve všem vidím to nejhorší, ale pro klid v duši bych se i na tohle zeptala dr.
Věřím, že je vše u tebe v pořádku a že to po porodu přejde.
Pa
Míša
Děkuji moc za rady. Abych pravdu řekla, vyklubala se z toho úžasná chřipka. Přes 39 horečky, bílo v krku, průjmy. Dostala jsem antibiotika a snažím se ležet pokud to jenom jde s mým 5 letým marodem který na tom byl minulý týden asi tak jako já…
Ahoj Radi,
preju vam aby jste se brzo uzdravili vsichni. Jenom by me zajimalo co se muze v tehotenstvi za antibiotika?
Jmenují se Penbene. Nevím, jesli se můžou, je tam upozornění, myslím že po poradě s lékařem…? Asi to nebude tak hrozné. Já jsem antibiotika asi před měsícem odmítla, ale to jsem ještě nevěděla jak mi bude až se to vrátí. Teď jsem za ně vděčná, i když se podvědomě trochu strachuju. Která mamina by se nebála?
Ahoj Radi,
az ted jsem si vsimla ze jsem vylezla jako anonym, omlouvam se za to ze nevis komu jsi psala. Myslis ze je musis dobrat vsechny nebo potom az se ti ulevi je prestat brat?
Doužívám je všechny. Ono se přece říká že když se nevezme celádávka, tak se ty potvůrky bacilové proti nim obrní a příště ta samá antibiotika už nezaberou. A když už jsem s tím začala, tak asi nemá cenu je vy:,–(it dřív kvůli 2-3-4 dnům. Mě vždycky antibiotika rozhasí zažívání a snažím se jim na sto honů vyhnout, ale teď mi bylo tak zle, že i přesto že jsem těhotná, tak jsem s nimi souhlasila. Možná taky proto, že už jsem od prosince přechodila asi 4 chřipky nebo angíny a pořád se mi to vracelo a to taky není pro miminko žádná slast. Stejně by mě ale zajímalo, jestli si to miminko vytváří nějaké protilátky a obranyschopnost proti chřipkám, když já je přecházím a léčím podomácku, nebo jestli mu škodí, že se oslabuji? Měla jsem radost, že jsem se konečně trošku zakulatila a tyhle 3 dny horeček a bolestí mě stály už 2 kila ze 3,5 které jsem zatím přibrala..... ![]()
Ahoj Radko,
z antibiotik bych si teď hlavu nedělala-můžu Tě uklidnit, že penicilinová ATB neškodí a spousta dalších také ne-a ve 24.tt neškodí už skoror nic. Já brala ATB ve 4.tt, pak v 17.tt,kdy jsem dokonce ležela týden na kapačkách a ve 20.tt jsem prodělala 45min operaci, takže mimi přežilo i narkózu. Teď jsme 35.tt a mimi je zdravoučké, jen se ho už nemůžeme dočkat. Spíš bych se bála angínu i chřipku přecházet, protože to může vlézt třeba i za několik let Vám oběma na srdíčko nebo na plíce a to by pak byl větší malér. Přeji brzké uzdravení
Pavlína
Ahojky,
tak o brnění jsem četla či viděla pořad v TV, že v pozdější fazi těhotenství ma již krev problém vracet se z nohou zpět do těla.. Mimísek tlačí na ty potřebné cestičky = do nohou to jde snadno, zpět ten přetlak ne = kdykoliv můžeš, měla by ses alespoň na chvilku natáhnout a noho mít mírně podložené. Párkrát mne také brněly a blby těžké či přioteklé, tak jsem si takto párkrát lehla, jinak nestíhám ![]()
Snad jsem to popsala dobře a nějak moc nezkopala, ale myslím, že je to v těhotenství normální jev.. Tak až se dovyléčíš a problém s brněním se vrátí, zkus odpočívat často s nohama nahoře… kdy jindy nám tohle někdo naorginuje?
)
Efina
Dnes ráno jsem se vzbudila s bolestí zad. Musím přiznat, že jsem toho ani v noci moc nenaspala, protože mě pobolívá v krku. Navíc mi dopoledne začalo nějaké mravenčení v nohou. Neřekla bych, že jsou to přímo křeče, ale když jsem se vracela se synem z dopolední procházky, myslela jsem, že nevyjdu pěšky ani do 2. patra. Nohy mi úplně odmítají sloužit. Zjistila jsem, že během posledního týdne jsem přibrala 2,5 kila a nevím, jestli to není pro nohy najednou velká zátěž? Nebo se mám pro jistotu zajít zeptat k lékaři? Možná je to jenom obyčejné nachlazení, ale v některém deníčku byla řeč o trombóze, nemohlo by to být ono?