NESPAVOST V TĚHOTENSTVÍ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
18.4.04 14:24

NESPAVOST V TĚHOTENSTVÍ

JSEM V 8.TÝDNU A MÁM PROBLÉMY S NESPAVOSTÍ.SPÍM PŘIBLIŽNĚ 3 HOD.DENNĚ A JSEM NAPROSTO VYČERPANÁ.PŘEČETLA JSEM SI,ŽE POKUD MÁM TAKOVÉ PROBLÉMY, MÁM SE VYVAROVAT SPÁNKU PŘES DEN A PŘED SPANÍM SI ČÍST,ABYCH SE UNAVILA.BOHUŽEL MI NIC NEPOMÁHÁ.PROSÍM,PORAĎTE,MOC DĚKUJU,MONIKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
296
18.4.04 14:55

Ahoj Mončo,

sama sice problémy s nespavostí nemám, spíš naopak jsem schopná usnout kdykoli a kdekoli a mívám období, kdy bych spala pořád. Tudíž ti můžu poskytnout jen rady vyčtené, ale třeba něco z toho pomůže.

Takže vyzkoušej něco z následujícího (případně to zkus nakombinovat):
1. před spaním horká vana (i když v těhotenství nevím, jestli ti to nebude dělat zle)
2. hrnek teplého mléka (ale to zas někdo nemá rád), do kterého můžeš zamíchat lžičku medu
3. meduňkový čaj (má zklidňující účinky a možná ti bude chutnat víc než to mlíko)
4. aromaterapie - do aromalampy si dej pár kapek některého z těchto olejíčků: pačuli, ylang-ylang, bergamot, santalové dřevo, kozlík, růže. Pokud nemáš aromalampu, stačí kápnout olejíček do misky s vodou, kterou postavíš na topení (pokud se ovšem topí :-)) nebo si dej pár kapek buď přímo na polštář nebo na kapesník, pozor, dávej fakt jen pár kapek.

Pokud jde o to čtení, slyšela jsem, že se před spaním nemají číst žádné romány, spíš jen krátké povídky nebo časopisy. U románů totiž hrozí, že se začteš a budeš tak zvědavá, jak to pokračuje, že knížku neodložíš, i kdyby se ti už klížily oči. Možná bych mohla doporučit nějaká skripta :-)

Nic dalšího mě nenapadá, třeba něco z toho zabere. Rozhodně nám pak napiš, jak to vypadá.
Přeju spokojený spánek a hezké sny (třeba o miminku),

Lajka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.04 15:37

nespavost v těhotenství

POZOR! Tu horkou vanu určitě vynechat! Mohla bys ohrozit své těhotenství. Olča

• Citovat
  • Upravit
2
18.4.04 17:26

MOC DĚKUJU,ZKUSÍM TO.SNAD NÁM NĚCO S MIMINKEM ZABERE A DÁME SI ŘÍCT,JINAK SE MI ASI NARODÍ NĚJAKÝ ROBŮTEK,KTERÝ NEBUDE SPINKAT.DRŽTE NÁM PALEČKY,JEŠTĚ JEDNOU DÍKY,MONČA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
18.4.04 19:49

Ahoj Mončo, měla jsem v těhotenství dost podobný problém, bohužel, mi nic moc nepomáhalo..trochu se to upravilo ve druhém trimestru, ale ve třetím jsem se budila znovu..hlavně zkus zůstat v pohodě..s odstupem času mi to připadá, že se tělo připravuje na nedostatek spánku po narození miminka (můj chlapeček rozhodně nepatřil mezi „spavá miminka“..). Trochu mi pomáhalo to teplé mléko..jinak jsem musela mít otevřené okno celou noc (i v zimě..) a budil mě každý hluk ..pokud jsem byla unavená, snažila jsem přes den relaxovat jak jen to šlo…a na uklidnění jsem si četla pohádky a poslouchala Enyu a Yanniho…někde jsem četla o ženě, která v těhotenství nespala skoro vůbec a v pořádku donosila a porodila zdravé dítě..držím pěstičky, ať něco zabere a pořádně se vyspíš!! Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí