Barveni vlasu v tehotenstvi

16.4.04 09:41

Barveni vlasu v tehotenstvi

Ahoj holky,

potrebovala bych poradit. Chtela jsem se nejak zkraslit, znate to :oops: a zasla jsem ke sve kadernici, aby mi ozivila uces. Udelala mi meliry (o to sem si rekla, ale chtela jsem pres ne jeste preliv) a ten mi odmitla dat, ze pry by se tehtona zena nemela barvit. Mate s tim nektera zkusenosti? Vypadam desne a chtela bych pres to hodit nejakej barvici sampon. Porsim poradte!!!

Dekuju Kopretinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16.4.04 09:42

Zapomela jsem na neco

Jeste jsem zapomela uvest, ze jsem ve 20. tydnu

Kopretinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
16.4.04 10:16

Co to bylo za kadeřnici. Když už ti vlasy odbarvila, proč by je nemohla i nabarvit??? V obou těhotenstvích jsem si vlasy barvila (přelivy, permanetní přelivy, barva) a zcela úspěsně.
Problém v těhotenství s barvou může být chvůli pachům - často člověku začnou vadit jakékoli vůně, které před tím byly příjemné, a odpor k těm nepříjemným se ještě zesílí.
Další problém je výranými změnami hormonálních hladin a změnou struktury vlasů, atd.
Já měla vlasy v pohodě, barva chytala a pachy jsem přežila. Dřív se také říkalo, že žena nemá chodit ke kadeřníkovi při MS apod. Nebo „chytré“ knihy radily se pořídit krátký účes, který „není náročný na údržbu“ - samé nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.4.04 10:20

Hmmmm, tak to slyším poprvé - v pátek jsem byla u kadeřnice na barvu a melír a teď jsi mě teda pěkně vyděsila - to mě vůbec nenapadlo…
I když mám kamarádku kadeřnici, ta je taky těhotná a barví se normálně, tak nevím…

Gábina 23tt

• Citovat
  • Upravit
880
16.4.04 10:32

Minulý týden jsem si taky nechala nabarvit vlasy a to jsem v 10tt.Myslím že jde o to,nedýchat tu barvu.Ale s kadeřnicí jsme se schodly že dnešní barvy rozhodně už neobsahujou takové sajrajty jako dřív.Komu to možná může škodit je kadařnice která je těhotná a nabarví těch hlav denně několik.Navíc ani můj gynekolog proti tomu námitky neměl
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
16.4.04 11:01

Ahoj,
chodila jsem na barvení každé 2 měsíce i v těhotenství(dorůstají mi totiž šediny :roll: ) a teprve ke konci se doslechla,že by se to nemělo,protože se vdechují ty chemické látky v barvě. Malý je naštěstí v pořádku. Ale myslím,že tónovací šampón by neměl vadit. Taky můžeš zkusit zkusit hennu,jestli Tě neodradí to „bahýnko“,barvím s ní dceru a chytá jí to dobře,používala bych ji,ale moc nekryje.
Ahoj Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.4.04 11:16

No,taky jsem byla celá vyjevená, když jsem teď, na prahu devátého měsíce dokvačila k jinému kadeřníkovi, než obvykle, a ten mně začal poučovat, že ani běhěm těhotenství, ani během kojení se nesmí barvit.....:-)) Moje kamarádka doktorka, se tomu od srdce zasmála, protože to by znamenalo nejen to, že budu / mluvím o sobě, abych ostatní třeba neurazila/ celétěhotenství a ještě řadu měsíců kojení, vypadat jako Rusalka bledá nebo i hůř:-)), ale také, že se vracíme do dob, kdy trvalou dělala sousedka sousedce. Jasně, žádné agresivní barvy nejsou dobré, ale to by i ta moje doktorka musela být po dvou dětech nějak ‚poškozená‘. Není.
 Iva

• Citovat
  • Upravit
92
16.4.04 11:24

Ahoj kopretinko!

Taky jsme tuto otazku probiraly v denicku Letnich miminek a shodly jsme se na tom, ze skodlive barveni urcite neni. Je k podivu, ze Ti kadernice nejdriv udelala chemicky zasah, a pak odmitla pokracovat v druhe casti - barveni, jakoby byla sama proti sobe.
Opravdu, jedine, v cem je rozdil v tehotenstvi je, ze barva muze chytat jinak, jak uz tady bylo receno kvuli zmene hormonalni hladiny ( s tou menstruaci to neni nesmysl, jak jste tady nektera psala, protoze tam se hladina hormonu taky meni). Takze jestli chces byt hezka a upravena a hlavne mit dobry pocit ze sama sebe, nevahej a zajdi k nejake jine kadernici, ktera Te prijme.
Samozrejme doporucuji se jemnejsi barvy - treba henna nebo samponovky, vyber uz je na Tobe - chemikalie neprospivaji ani netehotnym, ze jo? :lol:

Tak barveni zdar
Maggie + Klubicko 26 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.4.04 12:00

Barvení

Nebarvit??? Co je to za nesmysl??? Já si barvím vlasy po celou dobu těhulkovství a ptala jsem se i kadeřnice jestli to nevadí a ona řekla, že už barvy nejsou tak agresivní, tak že se nemusím bát.
Všude píšou jak se má těhulka líbit, copak by některá z nás chtěla být ošklivá??? A pěkný účes je toho součástí, no ne? Tak jen do toho…
Katka 29tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.4.04 12:43

Holky, stejná otázka byla i v porodnické poradně na stránkách www.zena-in.cz. Ten doktor se tomu zasmál, jaké pověry mezi nastávajícími maminkami kolují, a uvedl, že se klidně v těhotenství můžou používat barvy i přelivy na vlasy. K tomu ještě dodal, že kdyby byly argumenty proti přelivům pravdivé, tak by si těhotné nesměly ani čistit zuby nebo se mýt. Takže se barvení a přelivů nebojte.
 Renata

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.4.04 12:57

Tk jedna rada od kadeřnice.¨Jinak havlička od matysků deníčku.Holky o tom,že se nesmí nic provádět není to tak až pravda.Samozdřejmě je to u každé něco jiného každá žena v těhot…reaguje jinak.Barvit se může nijak to nepoškozuje plod ani vás,může se stát,že barvy chytnou slabě nebo vůbec to zaleží jak to opravdu zareaguje.Třeba trvalá v 1 trimestu nemusí chytnout nebo může a pak nechytne v pozdějšim těhot..Takže opravdu se nemusíte bát.pápá…havlička od matýsků at vám miminka pěkně rostou…

• Citovat
  • Upravit
157
19.4.04 16:14

Ahojte holky,
taky jsem se pidila po odpovedi kdyz jsem byla v loni tehotna, doktorka mi rekla ze by to nemelo skodit. Na druhou stranu jsem se na internetu docetla ze barvy co obsahuji amoniak (vetsinou blondate) by se fakt nemely protoze pokud se to aplikuje primo na hlavu tak se to muze skrz kuzi prodrat tam kam nema. Nehlede na vdechovani. Melir se muze protoze se to dava bud pod cepici nebo alobalu a tak se pusobeni skodlivych latek zamezi - neni to primo na hlave. A to ze v dnesni dobe barvy neobsahuji tolik skodlivin jako driv tomu moc neverim. Zalezi na tobe jak jsi opatrna. Ja jsem si vystacila s melirem az do ted a to stale kojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí