Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím a přeji hezký den, potřebovala bych poradit od některé z Vás, která má zkušenosti s ovulačními testy .
Tento měsíc si je chci koupit a ověřit si, že opravdu k ovulaci dochází plus mínus s ohledem na výpočty.
Nevím jaké máte zkušenosti Vy, ale zajímalo by mě spolehlivost a kolik je jich potřeba koupit, případně kdy začít testovat ( aby nezačala brzo nebo pozdě). Díky
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Jak fungují ovulační testy? Urychlí otěhotnění
Ahoj, Desty!
Zkoušela jsem test jednou nebo dvakrát, abych si potvrdila, že moje vypozorované příznaky ovulace souhlasí a protože jsem to měla potvrzené právě těmi příznaky, přijdou mi ovulační testy celkem spolehlivé.
Dají se koupit buď Clearplan, myslím pět testů ovulačních a jeden těhotenský v ceně kolem 500 Kč. Nebo „obyčejné“, myslím, že se jmenují Ovulační test 99, jednotlivě balené kolem 50 Kč. Testů je potřeba asi 5 ks, kdy začít testovat je popsané v návodu (aspoň u těch „obyčejných“, které jsem používala, to tak bylo), řídí se to délkou cyklu.
Přeju hodně štěstí a brzké odchycení toho správného tuleníčkového dne, ale hlavně zdravé a krásné miminko!
Petra
Ahoj, ja jsem ovulacni testy (ty obycejne) pouzivala jeden mesic. Podle navodu jsem mela zacit testovat 17. den (mam delsi cyklus), ale mesic predtim mi doktor rikal, ze mam ovulaci 15. - 16.den (zrovna jsem ji mela, kdyz jsem byla na kontrole). Tak jsem pro jistotu s testama zacala uz 14. den a druha carka se objevila 15. a 16. den. Takze kdybych testovala podle navodu, ovu bych prosvihla. No ten mesic se to stejne nepovedlo, i kdyz podle testu jsme ovulaci vystihli.
Rozhodne tim ale nechci pomlouvat kvalitu nebo funkcnost ovulacnich testu, moje telo proste asi jenom nefunguje podle obecne uznavanych pravidel ![]()
Jana
Moc děkuju za odpovědi. Testy jsem si dnes koupila, ale mám ještě jeden dotaz : Vyčetla jsem tam, že podle délky cyklu ( můj je 28 dní) bych měla začít testovat 11.den cyklu. Ale podle měření bazálních teplot dochází u mě k ovulaci 15.den ( a je to v rozmezí datum nových měsíčků minus 12 až 16 dnů).
Je tedy možné začít s testováním později ( myslela jsem třeba 13.den) nebo radíte dodržovat návod?
Ahoj Desty,taky pouzivam ovul. testy (2 mesic) zatim bez zdarneho konce.. Mam 28dc a ovul. 14-15dc. Testovt zacinam13-14dc vzdy rano.Vlastne jsem to tento mesic zkusila testovat uz 12dc, ale test byl negativni.Pozitivni test byl az 14dc. Nezapomen, ze u ovul. testu, zalezi ne jen na kvantite, ale take na kvalite carecek (pokud neni testovaci carka zadna, nebo je slabsi nez kontrolni - test je negativni.)Ja jsem mela 12a13dc testovaci / slabsi nez kontrolni, 14dc byla test./ silnejsi nez kontrolni a 15dc byly stejne silne-vecer tehoz dne byl test stejne negativni jako 13a14dc. Podle uvul. testu i BT u me tedy probehla ovulace asi 15dc.
Hodne stesti pri testovani i tuleni. Preji ti, aby sis delala brzo misto ovul.testu testik tehu. tam uz na kvalite/ tak nezalezi. Hlavne aby byly//. ![]()
Gabriela
Děvčata, moc a moc děkuju za Vaše postřehy a rady. Zařídím se podle toho i když vím, že Matka Příroda je mocná čarodějka a tu nedokážeme žádným měřením oblbnout:-))) ![]()
Testy mam nakoupené,tak uvidíme. Ještě jednou díky a krásný den.