Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj radino,
musim se priznat ze pitny rezim moc nedodrzuji. ale mam vetsi rizen jak predtim. kdyz nedoplnim tekutiny tak mi bejva spatne od zaludku a mnohokrat mi vlastne nechyby jidlo ale neco k piti. nejradeji si mixuji nejakej dzus s cistou vodou. nekde jsem cetla ze je lepsi koupit 100% dzus a zridit ho z vodou jak nejake nektary. a taky ze je to dulezity dodrzovat. nevim, myslim ze tam psali 2l tekutin denne. z toho minimalne polovinu v prvni pulce dne.
ja jsem zas zavisla na kave. ale obmezila jsem to jenom na ranni davku.
danka13tt
Ahoj Radko , mě doktorka radila vypít alespoń 2L deně , hlavně minerálky( které se maj obměňovat) , čaje krom černých a šťávy. Někdy je to dost těžké , protože nemám potřebu pití , ale dělám to tak , že si před sebe položím flašku a pořád si dolejvám.
. Nejvíce tekutin se má vypít do 12 Hoďin , pak už se má pít míň . Mě si tělo o tekutiny říká motá únavou a někdy migrénou . Niky
Ahoj Radko , mě doktorka radila vypít alespoń 2L deně , hlavně minerálky( které se maj obměňovat) , čaje krom černých a šťávy. Někdy je to dost těžké , protože nemám potřebu pití , ale dělám to tak , že si před sebe položím flašku a pořád si dolejvám.
. Nejvíce tekutin se má vypít do 12 Hoďin , pak už se má pít míň . Mě si tělo o tekutiny říká únavou a někdy migrénou . Niky
Já mám s pitím dost problém,od prvního trimestru,kdy mi bylo špatně snad po všem,jsem vydržela jen černý čaj s citronem a čistou vodu.Teď to prokládám bylinkovým čajíkem pro těhulky,ale zase se vracím k zvracení,Andulka mi lisuje žaludek a nic se tam nevejde.Navíc jsem hrozně překyselená i po vodě.No snažím se aspoň 1,5l,ale jde to ztuha.
Amazonka 31tt
Ahoj,
také jsem pitný režim moc nedodržovala. Pila jsem podle toho jakou jsem měla žízeň. Ovocné čaje, které teď nemůžu ani cítit jak jsem se jich přepila, nic s bublinami, to mi dělalo zle od žaludku a pak čaje Rooibos, které neobsahují kofein a jsou vhodné v těhotenství i pro děti. Prodává se sypaný i sáčkovaný.
Ariana
můžete mi někdo doporučit dobrý (na chuť) čaj pro těhotné? díky lizi 27+7 ![]()
Ahoj Radko,
já na sobě pozoruji pravý opak. Nikdy jsem nepociťivala žízeň též se mi vždy přihlásila až migrénou! Zato teď v těhotenství mám žízeň skoro pořád! Každou hodinu vypiju nejméně 1,5 deci vody, myslím čisté vody. Neodpustím si ani kávu ani černý čaj, který také miluji. Myslím že pokud nepiješ litry černého čaje denně tak se vůbec nic neději a klidně si ten dýchánek můžeš dovolit!
Obecně platí pít když cítíš sucho v ústech .. aspoň něco polknout!
Zkus si to ale zjišťovat tak, že se budeš sledovat, že každou hodinu vypiješ alespoň deci vody, nepočítá se polévka, káva ani čaj. Je pravda, že než si tělo zvykne budeš pořád chodit čůrat! ![]()
Držím palce v těhotenství!
LIZI ohledně toho čaje zkus raději sypané čaje (vážené ve specializované prodejně - tam ti určitě poradí )… nevím snad ovocné čaje jsou chutné a neobsahují thein nebo alespoň minimálně. Dále třeba Maté není pro těhotné škodlivé a může se sehnat s různými příchutěmi.
Ještě se zeptám tchýně (má obchod se sypanými čaji) a informace doplním!
Ahoj Míša
radina najleppsie pre teba je vypit kyselinu sirovu-ty vie preco
![]()
radina -prepac ale nebola som to ja vcera som si nechala otvoreny a stranku a moj syn -ma 20 rokov tak ma niekdydy napady ze by si ho zabila -ved vidis sama no a ako som si citala pitny rezim tak to tam napisal zhodou okolnosti to vyslo tak niak blbo ze to vyzera ako reakcia na tvoj dotaz do denicku ja som uz z takych veci vyrastla.tak ze prepac inac ak si dnes citala nas denicek tak sa o tebe nikto nevyjadril zle naopak spomina sa tam len ta jedovyta anonymka.
JUANCA-nie som este prihlasena.
![]()
Ahoj,
jak se již zmiňovaly holky, pít by se mělo dost, vylučují se tak nejlépe škodliviny z těla. Černý čaj se nedoporučuje proto, že je to „ničič“ železa, které naopak potřebuješ . Pokud ho např.bereš v tabletkách a zároveň piješ černý čaj, je to v podstatě k ničemu. Já jsem pila před otěhotněním také jenom černý čaj, ale pak jsem si koupila ovocné čaje, které mi chutnaly, jedla hodně polévky a v teplých dnech asi stačí voda (nebo minerálky, ředěné džusy). Moje kamarádka pila také mrkvovou šťávu…Kafíčko jsem si také občas dala. POkud ho piješ dost, není dobré přestat z ničeho nic…
Je dobré se mírnit, ale omezit se to někdy nedá, myslím, že to každá maminka vycítí sama..
Hezký den!
Theo a Kryštof 7m
Ahoj vsem,
chci se zeptat, zda se zeleny caj muze ci nemuze v tehotenstvi pit? Vsude ctu ze cerny by se nemel, ale ja jsem na zelenem zavislak, tak chci vedet, zda je to OK.
Redit to budu cistou vodou, ale jinak ho muzu, ze?
A co bile caje - ty jsou taky OK?
Predem diky za info ![]()
Lucana píše:
Ahoj vsem,chci se zeptat, zda se zeleny caj muze ci nemuze v tehotenstvi pit? Vsude ctu ze cerny by se nemel, ale ja jsem na zelenem zavislak, tak chci vedet, zda je to OK.
Predem diky za info
Redit to budu cistou vodou, ale jinak ho muzu, ze?
A co bile caje - ty jsou taky OK?
Obojí je dobré. ![]()
Dlouho jsem tu marně hledala jakoukoliv zmínku o pitném režimu v těhotenství. A vůbec celkově v knížkách pro těhulky se o tom v podstatě nemluví. Celkem by mne zajímalo, jestli cítíte větší potřebu příjmu tekutin a také jakých? Vím, že v těhotenství je dobré omezit příjem kofeinu a teinu, já sama jsem „závislá“ na črném čaji, což také není dobrá věc. Snažím se svoje čajové dýchánky kompenzovat pár sklenicemi čisté vody denně, ale nevím, jestli to miminku stačí. Pořád mám pocit, že před otěhotněním jsem vypila daleko víc tekutin, možná to bylo i tím, že mám (četla jsem že je to nemoc) sníženou vnímavost k pocitu žízně a moje tělo se vždycky hlásilo o doplnění tekutin obrovskými migrénami. V těhotenství mě bolela hlava snad jen jednou, pokud mám opravdu málo tekutin, začne se mi jenom motat hlava. Hospodaření těla s tekutinami v těhotenství je pro mne taková malá záhada. Má některá z vás typ na to, kde se o pitném režimu dozvědět víc? A co vaše osobní zkušenosti?
Radka