Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
co já vim, tak zelenej by se měl pít jen v omezeném množství, takže ne třeba víc jak jeden denně… bílej nevim… bylinkový by se neměly vůbec…
já jsem zase byla závislák na černym a jeden denně po ránu jsem si dávala ![]()
zelený čaj se v těhu pít může, ale ne víc než 2 šálky denně. je to dobré, kvůli antioxidatnům a nepřekyseluje žaludek.
dobré jsou i čerstvé ovocné šťávy, nejlépe doma vyrobené
, a naředěné vodou. narozdíl od džusů taky nepřekyselují.
s bylinkovými čaji radši neexperimentovat, raději si koupit těhotenský čaj a ten si dát 2× denně. je to dobré kvůli obsahu kontryhelu, který je dobrý na dělohu ![]()
celkově je potřeba se s tělem naučit hospodařit tak, aby dostavalo převahu zasaditych (plzeňské pivo:)) potravin, protože těhu organismus má snahu se překyselovat…
a z toho pak třeba pálí žáha…
Ahoj holky, já naopak četla, že se nesmí jak černý čaj tak ani zelený ani bílý, všechny obsahují tein. Já mám s pitným režimem celkej problém, jsem v 9tt a je mi už přes 14 dní strašně špatně, že jsem i v PN. vím, že bych měla vypít min. 2l tekutin, ale já to prostě nedám. Zvládnu černý čaj s citronem, kakao a max. skleničku vody nebo minerálky. voda mi nedělá dobře, je mi vždy na zvracení. Trošku lepší je to s jablečnou šťávou, kterou si dělám v odšťavňovači, ale zase se jí bojím vypít hodně kvůli překyselení žaludku. ten rooibos se může? ovocné čaje nemám ráda, jsou na mě moc kyselé ale rooibosy můžu..
Rooibos se může tam není žádný tein a je v něm spousta vitamínů. Já jsem milovnice čaje tak jsem se snažila si něco o tom najít protože mám ráda hlavně černý čaj, který se nemůže moc pít. Piju tedy rooibos v různých variacích. Jinak se do sebe snažim natlačit vodu co to jde, ale taky s tim mám problém nemám to automaticky a vyloženě si musim myslet na to, že se musim napít.
Andos - na ty nevolnosti mě hodně pomáhala vychlazená ochucená Magnesia
děkuju za radu, ten rooibos si koupím a tu ochucenou magnesii taky zkusím, snad mi to pomůže, jinak už nevím
Ahoj holky, mám problém s pitím. V netěhu piju 3,5 - 4 l denně bez problémů, teď v druhém těhotenství jsem ráda, když vypiju 1 litr ![]()
Nechutná mi voda, čaj, šťáva, minerálka, prostě to do sebe nemůžu dostat a nevím jak si pomoct ![]()
@MMarcela tak se tim netrap já taky měla problémy s pitím a přežila jsem a mám tu doma už tříměsíční zdravou holčičku.
Až tak do 7. měsíce jsem měla velké problémy vypít litr tekutiny denně, teď je to malinko lepší, ale ne závratně, vypiju tak 1,5 - 2l max. Osvědčil se mi od dobré vody zelený ledový čaj, ten nemám problém vypít celý za den, procento zeleného čaje v něm je minimální, jsou tam ale cukry, zase nemám problém s váhou, tak to neřeším. Jinak si kupuju kojeneckou neperlivou vodu, piju hodně mléka a dělám si pomerančovou šťávu. Taky mívám občas chuť na coca colu nebo vineu, tak si ji sem tam dopřeju, ale nevypiju jí moc, zase mi tam vadí ty bublinky.
Já piju jen kojeneckou vodu - 3 až 3,5 l denně, ale to je tím že jsem byla zvyklá dost pít i před tím.
Co jsem se dočetla, tak tabulkově by měly těhotné ženy denně vypít cca 2300ml tekutin ![]()
@Neytiri tedy ty toho teda vypiješ a to piješ jen čitě tu kojeneckou vodu? Nic jiného?
@veronikalvickova Můžu se jen zeptat, co všechno se podle tebe skrývá pod pojeme tekutiny? I jiné věci než voda?
@gabcapatis No jasně, tekutiny jsou všecko, co teče ne?
takže voda, šťávy, čaje, třeba i káva, mlíko a tak ne? Nebo se pletu?
samozřejmě, že třeba ta káva..no k té by to chtělo ještě spoustu tekutin vypít, když je odvodňovací, asi podobně jako třeba černý čaj
ale jinak myslím, že i alkohol se dá považovat za tekutiny, ale samozřejmě neříkám, že vypít 2l alkoholu a 0 nealka je dobře…
@veronikalvickova no…vidíš to, to mě třeba nenapadlo, že se do toho dá počítat třeba i alko ![]()
Pitný režim v těhotenství? Určitě je zapotřebí vypít mnohem více než normálně, ne jen, že pak maminky jedí za 2, ale i pijí za 2
A holky gabca a verca, jako dobrý, jako pitný režim by se dalo brát všechno, ale když to převedeme na těhulky, tak zůstáváme u toho nealka ![]()
@starabarunka samozřejmě jsem to myslela jen tak, že by se to teoreticky taky dalo počítat, ale samozřejmě, jak říkáš ty, těhulky bez alka a myslím, žei bez kávy ne? ![]()