Pitný režim v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4760
13.10.11 10:23

co já vim, tak zelenej by se měl pít jen v omezeném množství, takže ne třeba víc jak jeden denně… bílej nevim… bylinkový by se neměly vůbec…
já jsem zase byla závislák na černym a jeden denně po ránu jsem si dávala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
13.10.11 12:06

zelený čaj se v těhu pít může, ale ne víc než 2 šálky denně. je to dobré, kvůli antioxidatnům a nepřekyseluje žaludek.
dobré jsou i čerstvé ovocné šťávy, nejlépe doma vyrobené :mrgreen: , a naředěné vodou. narozdíl od džusů taky nepřekyselují.
s bylinkovými čaji radši neexperimentovat, raději si koupit těhotenský čaj a ten si dát 2× denně. je to dobré kvůli obsahu kontryhelu, který je dobrý na dělohu :)
celkově je potřeba se s tělem naučit hospodařit tak, aby dostavalo převahu zasaditych (plzeňské pivo:)) potravin, protože těhu organismus má snahu se překyselovat…
a z toho pak třeba pálí žáha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andos
11.6.12 10:50

pitný režim

Ahoj holky, já naopak četla, že se nesmí jak černý čaj tak ani zelený ani bílý, všechny obsahují tein. Já mám s pitným režimem celkej problém, jsem v 9tt a je mi už přes 14 dní strašně špatně, že jsem i v PN. vím, že bych měla vypít min. 2l tekutin, ale já to prostě nedám. Zvládnu černý čaj s citronem, kakao a max. skleničku vody nebo minerálky. voda mi nedělá dobře, je mi vždy na zvracení. Trošku lepší je to s jablečnou šťávou, kterou si dělám v odšťavňovači, ale zase se jí bojím vypít hodně kvůli překyselení žaludku. ten rooibos se může? ovocné čaje nemám ráda, jsou na mě moc kyselé ale rooibosy můžu..

• Citovat
  • Upravit
parketka
11.6.12 15:13

Rooibos se může tam není žádný tein a je v něm spousta vitamínů. Já jsem milovnice čaje tak jsem se snažila si něco o tom najít protože mám ráda hlavně černý čaj, který se nemůže moc pít. Piju tedy rooibos v různých variacích. Jinak se do sebe snažim natlačit vodu co to jde, ale taky s tim mám problém nemám to automaticky a vyloženě si musim myslet na to, že se musim napít.
Andos - na ty nevolnosti mě hodně pomáhala vychlazená ochucená Magnesia

• Citovat
  • Upravit
Andos
11.6.12 18:28

děkuju za radu, ten rooibos si koupím a tu ochucenou magnesii taky zkusím, snad mi to pomůže, jinak už nevím

• Citovat
  • Upravit
968
20.11.12 22:52

Ahoj holky, mám problém s pitím. V netěhu piju 3,5 - 4 l denně bez problémů, teď v druhém těhotenství jsem ráda, když vypiju 1 litr :-(
Nechutná mi voda, čaj, šťáva, minerálka, prostě to do sebe nemůžu dostat a nevím jak si pomoct :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
20.11.12 23:04

@MMarcela tak se tim netrap já taky měla problémy s pitím a přežila jsem a mám tu doma už tříměsíční zdravou holčičku.

• Citovat
  • Upravit
Andos
21.11.12 13:56

Až tak do 7. měsíce jsem měla velké problémy vypít litr tekutiny denně, teď je to malinko lepší, ale ne závratně, vypiju tak 1,5 - 2l max. Osvědčil se mi od dobré vody zelený ledový čaj, ten nemám problém vypít celý za den, procento zeleného čaje v něm je minimální, jsou tam ale cukry, zase nemám problém s váhou, tak to neřeším. Jinak si kupuju kojeneckou neperlivou vodu, piju hodně mléka a dělám si pomerančovou šťávu. Taky mívám občas chuť na coca colu nebo vineu, tak si ji sem tam dopřeju, ale nevypiju jí moc, zase mi tam vadí ty bublinky.

• Citovat
  • Upravit
Neytiri
28.8.13 19:14

Já piju jen kojeneckou vodu - 3 až 3,5 l denně, ale to je tím že jsem byla zvyklá dost pít i před tím.

• Citovat
  • Upravit
veronikalvickova
26.3.14 12:32

Co jsem se dočetla, tak tabulkově by měly těhotné ženy denně vypít cca 2300ml tekutin :)

• Citovat
  • Upravit
gabcapatis
26.3.14 22:59

@Neytiri tedy ty toho teda vypiješ a to piješ jen čitě tu kojeneckou vodu? Nic jiného?
@veronikalvickova Můžu se jen zeptat, co všechno se podle tebe skrývá pod pojeme tekutiny? I jiné věci než voda?

• Citovat
  • Upravit
veronikalvickova
20.4.14 20:39

@gabcapatis No jasně, tekutiny jsou všecko, co teče ne? :D takže voda, šťávy, čaje, třeba i káva, mlíko a tak ne? Nebo se pletu? :) samozřejmě, že třeba ta káva..no k té by to chtělo ještě spoustu tekutin vypít, když je odvodňovací, asi podobně jako třeba černý čaj :) ale jinak myslím, že i alkohol se dá považovat za tekutiny, ale samozřejmě neříkám, že vypít 2l alkoholu a 0 nealka je dobře…

• Citovat
  • Upravit
gabcapatis
22.4.14 19:09

@veronikalvickova no…vidíš to, to mě třeba nenapadlo, že se do toho dá počítat třeba i alko :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
starabarunka
26.4.14 11:35

Pitný režim v těhotenství? Určitě je zapotřebí vypít mnohem více než normálně, ne jen, že pak maminky jedí za 2, ale i pijí za 2 :) A holky gabca a verca, jako dobrý, jako pitný režim by se dalo brát všechno, ale když to převedeme na těhulky, tak zůstáváme u toho nealka :)

• Citovat
  • Upravit
veronikalvickova
7.5.14 19:46

@starabarunka samozřejmě jsem to myslela jen tak, že by se to teoreticky taky dalo počítat, ale samozřejmě, jak říkáš ty, těhulky bez alka a myslím, žei bez kávy ne? :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky