Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám takový dotaz. Už skoro rok mi mravenčí v těle. Začalo to rukama přidaly se nohy už i v obličeji a odráží se mi to na očích..Mám pořád pocit unavenýh očí, strašně mě tlačí a pálí a začínám špatně vidět. Mám v nich pocit jako kdybych v nich něco měla. Byla sem na očnim je to tedy už rok ale vše v pořádku. Kam mám jít k doktorovi??Odběry u obvodáka jsou v pořádku
už nevim kam stim
![]()
@mikoy rozhodně bych to řešila, co nejdřív. Nech si napsat žádanku na neurologii, tohle obvoďák nevyřeší ![]()
Mě děla mravenčení klasická latentka. - takže jím hořčím ale jinak nevím ![]()
@martina.se píše:
@mikoy rozhodně bych to řešila, co nejdřív. Nech si napsat žádanku na neurologii, tohle obvoďák nevyřeší
Ano, je to tak zrovna jste mě předběhla
z žádankou kalupem na neurologii
Já sem tam byla ale už je to přes rok a dělali mi CT mozku a EEG a odběry krve a prý nic..mám strach tam jít znova že mě vyženou
![]()
@mikoy píše:
Já sem tam byla ale už je to přes rok a dělali mi CT mozku a EEG a odběry krve a prý nic..mám strach tam jít znova že mě vyženou![]()
njn, ale před rokem nebylo teď. Já bych měla daleko větší strach, že to neřešim. Protože mravenčení může být banalita a taky velký problém. Vydupala bych si tu žádanku co nejdřív ![]()
@Andy27 od páteře sem to mívala v těhu ale já to mám ted v celém těle. To mravenčení se mi pomalu stupnuje a už to mám všude. Ty oči mě trápí taky to je hrozné, ta unava očí a bolest a špatně vidim. Nemužu si je ani promnout jak mě tlačí a bolí. jsou citlivé na světlo. Ale objednám se na neurologii, je fakt že sem tam byla déle jak před rokem a to je sakra doba ![]()
@mikoy hele já být tebou tak si zažádám o ty testy na boreliozu… mimochodem - klouby tě nebolí? a hlavně si je nech udělat i kdybys poslední rok klíště neměla.. já neměla klíště pět let a když jsem v podobném stavu ša k doktorce tak mě div nevyhodila že je to zbytečný dělat.. jaký bylo překvapení když mi pak sama volala že mám pozitivní nález a téměř rok sem se z toho dostávala… a jediný příznaky co sem měla tak totální únava očí, to že špatně vidím, mravenčení, a putující bolest - jednou mě bolelo ramen, jednou kotník, jednou kolena… fakt sem si přišla jak na odpis.. a hned pak bych si zašla na neurologii, ono to taky může být neuroborelioza.. ale hlavně se nenech odbýt!!!
Takové nespecifické příznaky se těžko diagnostikují. Mě napadlo první RS, ale to by nejspíš už poznali, napadá to každého doktora při slově mravenčení a brnění. Může tak začínat parkinson, borelie už tady někdo zmínil. Ještě se mlže jednat o hormonální problém, řekla bych štítná žláza hlavně v souvislosti s těma očima. A nejblbější možnost je paraneoplastický syndrom.
Tím samozřejmě nechci strašit, jen píšu možnosti co mě napadají.
Ahoj, uz jsi zjistila, kde je problem. Mam podobne potize a hledam, co s tim.Dik
@darauk Ahoj ne nezjistily…jen beru AD prý nervama
ale mám to pořád a to sem totálně v klidu
žádný nervy nic…ted to tolik neřeším ale kdybych asi nebrala AD tak s toho dostanu zase depku
už se mi to stalo. Nevím na koho se obrátit. Hlavně sem spozorovala že jak mi mravenčí končetiny tak mi jako by sflekatí ruce…nevím fakt ne.
Sflekati? Chlapovi jak sflekati ruce, tal vi, ze ma okamzite hodne vypit, ze je dehydrovany a pak mu i mravenxi. Kup si magnesie a zkus vypit alespon 3 litry, v lete opravdu jeste vice…