Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@K82 děkuji. Já jsem brnění (pravá strana těla), měla už před 5 lety, obrněl mě i obličej.. Dělali mi tenkrát MR mozku, v pořádku, jen na EMG pozitivní latentní tetanie..Poslední dobou mě právě trápí ty svaly na krku, MR krční páteře v pořádku, takže chodím pravidelně na RHB, ale vůbec to nepomáhá. Už nevím co s tím a dneska to lechtání v ruce
Tak zkus jineho terapeuta, setrne uvolnuj krcni pater, pokud je ti to alespon trochu bizke, tak si oust nejake meditace (ty uvolnuji svalstvo celkove) a doplnuj horcik. urcite prochazky na cerstvem vzduchu. a pokud to nas casto po sosni, tak poridit vhodnejsi lezeni/polstar.. dost casto se toto stava ve stresu, tak pripadne resit i ten, ale na to, obecne, pomaha i vse predchozi.
@K82 děkuji za zprávu ![]()
JJ právě se snažím pouštět relaxační techniky, a jógu na krční páteř.. Magnosolv beru dlouhodobě
@Anonymní píše:
@K82 děkuji za zprávu
JJ právě se snažím pouštět relaxační techniky, a jógu na krční páteř.. Magnosolv beru dlouhodobě
Neni zac.zkus na sebe byt „hodna a nezna“,lehce cvic, hodne se vetrej. a pripadne jeste kup krcni limec, to secale porad ve zdravot potrebach jakou velikost, a v nejhorsich dnech ho nis ori zatezi (prace u pc, rizeni).drz se.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zkusím obnovit diskuzi.
Dnes jsem se vzbudila v noci s bolestí lícní kosti a ucha (pravá strana), jako bych si přeležela tvář. Tak jsem se otočila a spala dál, ale začalo mě „lechtat“, slabě mravenčit v pravé ruce, kolem lokte dolů k zápěstí, v pravidelných intervalech. Trvalo to dlouho, pak jsem to zaspala, ráno bohužel hned stejné. Pořád mě lechtá kolem lokte, prsty mám jakoby slabší. Na té pravé straně mi i často hučí - píská v uchu. S tím „přeležením“ pravé tváře a ucha se mi to stává často, na ORL nic a dle RHB lékařky mám posun čelisti (vadu skusu) a přetížení pravé strany žvýkacích svalů a dysbalanci svalů krku (svaly na krku bolí dlouho už). Ale to lechtání v ruce, to nemámco to zas je?
Ahoj, mám stejné problémy. Mohu poprosit, jak to pokračuje?
Děkuji
@mikoy @Nuba Dobrý den, jak jste nakonec dopadly? Zjistilo se něco? Mravenčení už přešlo? Mravenci mi ruce až po loket, boli asi nervy na palcové straně ruky při dotyku a cítím i větší citlivost kůže na lýtkách. Termín neurologie už cekam dlouho a ještě čekat budu.
Jiné problémy nejsou. Jen strach, špatná nálada a únava z toho všeho.
@Anonymní píše:
@mikoy @Nuba Dobrý den, jak jste nakonec dopadly? Zjistilo se něco? Mravenčení už přešlo? Mravenci mi ruce až po loket, boli asi nervy na palcové straně ruky při dotyku a cítím i větší citlivost kůže na lýtkách. Termín neurologie už cekam dlouho a ještě čekat budu.Jiné problémy nejsou. Jen strach, špatná nálada a únava z toho všeho.
To umřeš
Mám to stejne 1,5 roku. Cvičení DNS Dnymaická neuromuskularni stabilizace. Cvičim pod dohledem fyzioterapeuta. Začala jsem před týdnem. Hučení v uchu po 10 ti dnech se snížilo. Jsou to náročné cviky, cvicim denně, ale opravdu to funguje.
Krční límec je špatně, nutno cvičit a žádný strečink krku. To mi sdělil fyzioterapeut a měl pravdu.
@K82 děkuji. Já jsem brnění (pravá strana těla), měla už před 5 lety, obrněl mě i obličej.. Dělali mi tenkrát MR mozku, v pořádku, jen na EMG pozitivní latentní tetanie..
Poslední dobou mě právě trápí ty svaly na krku, MR krční páteře v pořádku, takže chodím pravidelně na RHB, ale vůbec to nepomáhá. Už nevím co s tím a dneska to lechtání v ruce