Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevím no..pořád mám problémy s očima a unavou, jinak se psychicky cítim oká. Byla sem na neurologii a tam to semnou nechtějí řešit, prostě nervy a hotovo..
Ahoj, tak to mám něco podobného. Ale začíná mi to tak, že mě začnou brnět ruce, pak hrudník, obličej, rty, dásně a pak jazyk. Do toho mě začně vždycky brutálně bolet hlava a nepomůže mi nic než jít spát a snažit se to přespat. A jelikož mi je 19 tak semnou taky nic nedělají.
Nech si vyšetřit jeste stitnou zlazu. Ta umi taky delat takovyhle veci, zvlast kdyz pises o ocich a únavě.
Holky dovolím si obnovit diskuzi, taky teď lítám po doktorech s něčím podobným co tu zakladatelka popisuje, můžu se zeptat jak to dopadlo?
@mikoy já mám pocit jako bych měla hrozně podrážděné nervy, taky každou chvíli někde cítím mravenčení, brnění, lechtání, k tomu napětí ve svalech, chodím na neurologii, zatím ale nic nepomohlo, mám strach z RS a psychicky už jsem z toho úplně hotová, beru AD ale teda nic moc účinek
@Nuba píše:
Holky dovolím si obnovit diskuzi, taky teď lítám po doktorech s něčím podobným co tu zakladatelka popisuje, můžu se zeptat jak to dopadlo?
@mikoy já mám pocit jako bych měla hrozně podrážděné nervy, taky každou chvíli někde cítím mravenčení, brnění, lechtání, k tomu napětí ve svalech, chodím na neurologii, zatím ale nic nepomohlo, mám strach z RS a psychicky už jsem z toho úplně hotová, beru AD ale teda nic moc účinek
Já si zase dovolím říct, že AD píší lékaři velmi rádi. Údajně to léčí následek, nikoli příčinu. Sama říkáte, že účinek nic moc. Podle mě je to jen další chemie zatěžujíci organismus.
Máte zdravou štítnou žlázu? Hormonální profil v pořádku? Berete HA?
@lightblue štítná žláza asi před půl rokem v pořádku, také bych ráda znala příčinu místo potlačování příznaků, je fakt že to začalo po 8 mi měsících kojení, hormonální profil žádat kde? přes obvodního?
@Nuba píše:
@lightblue štítná žláza asi před půl rokem v pořádku, také bych ráda znala příčinu místo potlačování příznaků, je fakt že to začalo po 8 mi měsících kojení, hormonální profil žádat kde? přes obvodního?
U gynekologa. Já měla to samé po vysazení antikoncepce a rozhozena stitne vlivem blbe nadavkovanych léků. Možná se vám tělo vyrovnává s kolísáním hormonů po kojení a porodu. Může to znít neuvěřitelně, ale vysadila jsem ha před rokem a půl a ještě teď někdy mám potíže jako brnění těla aj.,prý se tělo chová jak v přechodu.
A na neurol. vám nedali nějaké léky? Také to může dělat infekce v tele-borelióza, chlamydie atd
@lightblue no mě to napadlo že to můžou být nějak rozhozené hormony po kojení, ale taky je pravdou že jsem měla náročnější stresové období, řešili jsme nějaké zdrav. problémy dcery, a když už pak byl klid tak moje potíže začaly, testy na boreliozu negat. beru antidepresiva, a od neurologa něco mám ale prý to zabírá až po delší době, tak uvidíme…prostě mám pocit jak kdybych měla podrážděné nervy a svaly, ještě beru hořčík
@Nuba tak to může být tím. Me se projevily potíže taky v souvislosti se stresem v práci, arytmie, nespavost, bolesti páteře a brnění rukou a nohou. Stitna zlaza toto dělá a jestli vám vzali krev, tak to, že jeden den je v pořádku neznamená, že to tak bude druhý den. Od doby, co mu lékařka dodělala zdraví, tak jim moc nevěřím a jdu bylinnou cestou. Doporučuji magnézium a vit B 6. Ale neočekávejte výsledky hned. Když melo tělo stres, tak zkratka protestuje. Každopádně AD vám zdraví nesrovna, jen překryje možná některé potíže. Já po přečtení letáků jsem se jich bala víc, než mít trpělivost a dat si zdraví dohromady jinou cestou
@lightblue díky za povzbudivá slova, já už taky k lékařům nemám úplnou důvěru, doktorak sice říkala že štítná žláza je trochu zvětšená ale hodnoty prý v pořádku, tak kdoví… jo dostala jsem se asi do začarovaného kruhu stres - zdravotní problémy a z nich zase stres. Začala jsem zase znovu chodit na čínskou medicínu, i sama terapeutka říkala že to je na několik měsíců a že mám vyčerpané všechny orgány. S tím hořčíkem to je kapitola sama o sobě, to co jsem brala dřív mělo tak malou vstřebatelnost, že jsem neměla šanci ho doplnit, teď už beru lépe vstřebatelný. Vím že AD samy o sobě nic nevyléčí, ale beru to jako takovou aktuální pomoc, jak překonat těžší období a pak už se bez nich snad obejdu, ale co jsem řekla že opravdu brát nechci jsou oblbováky na bázi benzodiazepamu
@Nuba píše:
@lightblue díky za povzbudivá slova, já už taky k lékařům nemám úplnou důvěru, doktorak sice říkala že štítná žláza je trochu zvětšená ale hodnoty prý v pořádku, tak kdoví… jo dostala jsem se asi do začarovaného kruhu stres - zdravotní problémy a z nich zase stres. Začala jsem zase znovu chodit na čínskou medicínu, i sama terapeutka říkala že to je na několik měsíců a že mám vyčerpané všechny orgány. S tím hořčíkem to je kapitola sama o sobě, to co jsem brala dřív mělo tak malou vstřebatelnost, že jsem neměla šanci ho doplnit, teď už beru lépe vstřebatelný. Vím že AD samy o sobě nic nevyléčí, ale beru to jako takovou aktuální pomoc, jak překonat těžší období a pak už se bez nich snad obejdu, ale co jsem řekla že opravdu brát nechci jsou oblbováky na bázi benzodiazepamu
Také jsem nevěděla, na koho se obrátit, mela jsem také zle období. Zvládnete to. Dobré jsou tyto stránky www. celostní medicína. cz a pokud jdete cestou čínské medicíny, tak to je super. Pokud si budete chtít popovídat, pisnete zprávu. Teď už jdi spat. ![]()
@Nuba píše:
Také jsem nevěděla, na koho se obrátit, mela jsem také zle období. Zvládnete to. Dobré jsou tyto stránky www. celostní medicína. cz a pokud jdete cestou čínské medicíny, tak to je super. Pokud si budete chtít popovídat, pisnete zprávu. Teď už jdi spat. ![]()
Hlavně se zbytečně nestresujte! Kdyby měli doktoři podezření na RS, pošlou Vás na magnet. rezonanci a udělají lumbální punkci, z té by to měli zjistit. Nicméně, pokud byste ohledně toho chtěla mít jasno, určitě bych se zkusila zeptat a o MR poprosila. Abyste alespoň toto vyloučila a nebála se tak:)
Ahoj holky, zkusím obnovit diskuzi.
Dnes jsem se vzbudila v noci s bolestí lícní kosti a ucha (pravá strana), jako bych si přeležela tvář. Tak jsem se otočila a spala dál, ale začalo mě „lechtat“, slabě mravenčit v pravé ruce, kolem lokte dolů k zápěstí, v pravidelných intervalech. Trvalo to dlouho, pak jsem to zaspala, ráno bohužel hned stejné. Pořád mě lechtá kolem lokte, prsty mám jakoby slabší. Na té pravé straně mi i často hučí - píská v uchu. S tím „přeležením“ pravé tváře a ucha se mi to stává často, na ORL nic a dle RHB lékařky mám posun čelisti (vadu skusu) a přetížení pravé strany žvýkacích svalů a dysbalanci svalů krku (svaly na krku bolí dlouho už). Ale to lechtání v ruce, to nemám
co to zas je? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zkusím obnovit diskuzi.
Dnes jsem se vzbudila v noci s bolestí lícní kosti a ucha (pravá strana), jako bych si přeležela tvář. Tak jsem se otočila a spala dál, ale začalo mě „lechtat“, slabě mravenčit v pravé ruce, kolem lokte dolů k zápěstí, v pravidelných intervalech. Trvalo to dlouho, pak jsem to zaspala, ráno bohužel hned stejné. Pořád mě lechtá kolem lokte, prsty mám jakoby slabší. Na té pravé straně mi i často hučí - píská v uchu. S tím „přeležením“ pravé tváře a ucha se mi to stává často, na ORL nic a dle RHB lékařky mám posun čelisti (vadu skusu) a přetížení pravé strany žvýkacích svalů a dysbalanci svalů krku (svaly na krku bolí dlouho už). Ale to lechtání v ruce, to nemámco to zas je?
Ahoj, podle mne mas blokadu nebo jine poskozeni v oblasti krcni patere. To mue vyvolavat vsechny tebou uvedene priznaky. Resi se to na neurologii a pokud nalez nebude nejaky urgentni a vaunejsi, tak nasledne se to resi rehabilitaci.