Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
nečetla jsem celou diskuzi,ale na zahradě aplikuju kypřící prášek. Nasypu na mraveniště a na mravence, nažerou se toho a ještě nakrmí královnu a za jeden až dva dny je po mravencích. Máme psy a malé dítě,tak nechci používat žádný chemický sr..ky. A tohle funguje na 100%
Taky už nevím co s nima je únor a pořád je tu mám každý den vytírám octem a savem dnes jsem je objevila i v pračce docela masakr lezli mi z díry mezi kuchyni a koupelnou zalejvam to savem a pak mi začali vylezat v kuchyni u kotle
@Kikinaxxx píše:
Taky už nevím co s nima je únor a pořád je tu mám každý den vytírám octem a savem dnes jsem je objevila i v pračce docela masakr lezli mi z díry mezi kuchyni a koupelnou zalejvam to savem a pak mi začali vylezat v kuchyni u kotle
Daleko lepší je máznout SAVEM přes tu jejich cestičku anechat třeba půl dne tak… k hubení přistoupit až potom. Některý z mravenců holt musí tu informaci o Savu donést do mraveniště, oni se odstěhujou… Pokud ty „průzkumníky“ hnedka zlikviduješ, tak z mraveniště vylézají pořád další a další… do těch míst, odkud se „průzkumníci“ nevrátli.
Už jsem byla zoufalá. Nakoupila jsem biolit ve spreji, návnady v krabičkách, a nic. Poradila mi babička. Místa, kudy lezli, jsem vystříkala Prontem, dírku, kudy asi lezli do bytu, jsem zapatlala bezbarvým lakem na nehty. A jsou pryč! ![]()
Chtěl bych poprosit o pomoc tím i o informaci jak na ty potvůrky, male černé mravenečky máme doma „odjakživa“, nicméně poslední týden dva se nám vyrojily z podlah ze dřeva z dřevěných obkladů ze dvěří a rámů mravenečci větši s křidélky, reagují hodně na světlo, tzn že u svítání je jich plné okno. Nevím jak se jich zbavit, každou chvíli se objeví v jiné místnosti???
Tak ja uz jsem taky bezradna.
Prvni mravenci vuhubeni u koupelny, ted se prestehovali do kuchyne a vylezaji skvirkou v zasuvce
Jsou to ti cerveni. Nekolik z nich mi vlezlo i k detem do pokoju, tam jsem tedy sypala soli a zda ze jsou fuc.Ale v te kuchyni, se nedaji vyhnat
Dala jsem veskere jidlo, cukr, mouky do zavarovacek, denne vytiram octem, savem, nastrazila milion pasti a furt nic. Docela jsem bezradna.
Poradite nekdo prosim?
Ahoj, stačí koupit v drogerii Lafarex. Působí za delší dobu, mravencům se přestanou vyvíjet larvy. Budou tam pořád třeba 2 - 3 měsíce, ale zmizí natrvalo a už se neobjeví, snad za několik let, ale postup se zopakuje. Ten Lafarex jsou takové malé sáčky jak cukr do kafe, odtrhne se vršek a je dobré tam dát malou špejli, aby se jim tam dobře lezlo. Ono to bude miznout, krmí se tím a nosí do hnízd, ale pořád se jakoby nic neděje, a pak vymizí úplně. Takže krmit, krmit a pomůže to. Mám to odzkoušené.
@Vivana Dekuji moc, vyzkousim
Ted jsem koupila u nas v obchode, nejaky prasek, je sladky, prej by to melo pomoci, tak uz jsem nasypala kde se dalo, tak snad.Nebo e fakt uz klepne ![]()
@marra2 Ahoj, když to nezabere, tak ten Lafarex určitě. Kupovala jsem ho v Jasmínu, doporučila mi ho ségra, protože taky šílela z mravenců. Takové to otrávení mravenců je asi na kratší dobu, ale jak jsem psala, tady se nebude nic dít delší dobu a opravdu najednou vymizí. Přestanou se jim vyvíjet ty larvy, mrtvé je neuvidíš a vymizí. Kam to nevím
Tak hodně štěstí
Taky jsem z nich byla hotová ![]()
Chtěla bych se zeptat, taky se mi objevili v kuchyni, evidentně jim opravdu chutná maso, ale já je nemám černé, ale takové zlaté, jsou to Ti faraoni? Nevím, co s nimi a hlavně tu nebyli, včera jsem dělala řízky a kus masa takový mrňavý zůstal vedle dřezu a teď ráno jich tam bylo snad sto, dřív jsem je neviděla, kde žijí? Chtěla bych je zlikvidovat totálně! Ble ![]()
@KW faraoni jsou strašně malinký, rezaví.. co udělat? buď koupit jed, nebo dát kousek masa na jakous podložku, jak jich tam naleze hodně, zalejt vařící vodou a opakovat, dokud nezmizí - takhle se jich zbavili naši.. takové ty fígle ala droždí a pod, to na ně opravdu nefungovalo, hubič mravenců z drogerie taky naprd ![]()
@martina.se tyjo, tak to mě nenapadlo, je takhle nalákat a nehledat přímo jejich ‚doupě‘
děkuji za radu, tak to asi udělám ![]()
@KW píše:
@martina.se tyjo, tak to mě nenapadlo, je takhle nalákat a nehledat přímo jejich ‚doupě‘děkuji za radu, tak to asi udělám
u nás jediné, co se osvědčilo.. ale chce to fakt pravidelně likvidovat - jak jich tam naleze víc.. ![]()
@martina.se je to nechutné, fuj
přijde mi to tak moc hnusný, že je mám v kuchyni ![]()
@KW píše:
@martina.se je to nechutné, fujpřijde mi to tak moc hnusný, že je mám v kuchyni
Nebudeš je mít jen v kuchyni, budou všude. V prádle, v knihách, vlezou do upečené buchty v troubě, do masa. Nedej jim k tomu šanci, na tyhle platí jen v drogerii koupit Lafarex a dát návnady. Pomůže to spolehlivě. Jestli bydlíte ale v paneláku, je třeba aby to udělaly i ostatní domácnosti, budou všude. Pokud, tak se budete muset domluvit na nějaké schůzi na postupu.