Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Proto02 píše:
To spíš zdechli leknutím, nudou nebo stářím. Lafarex takto jedovatý není pro žádné mravence, jen způsobí neplodnost.
Myslela jsem že jsi dala celý ten sáček, jestli jsi to trochu otevřela, mělo by to být ok. No, jestli do toho nelezou a nežerou to, pak to nebudou faraoni ani jejich nějaké zpotvořeniny co mám doma já. Obyčejný mravenec prý tu návnadu nebere, nemá o ní zájem.
Prej nudou
tož to máme asi obě doma nějako nové kmeny mravenců… no, hlavní je, když se toho úspěšně zbavíme…
Ahoj,
na mravence dobře fungoval Lafarex,ale ten už se neprodává.....
Co koupit na tu verbeš?Nemůžu se jich ničím jiným zbavit ![]()
@Tools
Me se osvedcil dobře starý dobrý Biolit a v mezidobí díru zasypat sodou nebo skorici. Objevují se u nás jednou za dva roky ![]()
@Jana206 Mě už letos trefí šlak z nich!
Já je snad jen krmím a je jich čím dál víc ![]()
@Tools Oni mají určitý životní cyklus,migruji,za pár týdnů odtahnou jinam. My s nimi bojujeme tak jednou za dva az tri roky,prilezou sparou v okně,v místnosti,kde vubec jídlo není a nejí se.
Těch mravenců jsou stovky druhů a každý má jiné zvyklosti. Ideální je vystopovat jejich mraveniště, které bývá mimo dům a zničit to. Jinak se mi velmi osvědčuje likvidovat hned v začátku průzkumníky. Důsledně likviduju každýho mravence, co mi vleze dovnitř. Když se totiž tihle průzkumníci nevrací do mraveniště, vyhodnotí mravenci dům jako nebezpečné místo a nehrnou se tam. Skvělý jsou na to lepící válečky na oblečení. Přejedu tím mravence, okamžitě je zabiju, nemusím je honit a ještě mám uklizeno ![]()
@Tools píše:
Ahoj,
na mravence dobře fungoval Lafarex,ale ten už se neprodává.....
Co koupit na tu verbeš?Nemůžu se jich ničím jiným zbavit
Neprodává? V obyčejné drogerii jsem ho ještě vloni kupovala. V marketech, ne, tam ho fakt nemají.
@Proto02 Nikde jsem ho už nesehnala,ani na netu. Pán v drogerii mi říkal že to zakázala Unie,že to je moc jedovaté ![]()
Tak nevím ![]()
@Tools píše:
@Proto02 Nikde jsem ho už nesehnala,ani na netu. Pán v drogerii mi říkal že to zakázala Unie,že to je moc jedovaté
Tak nevím
No jasný, co funguje, zakážeme…
Ahoj holky, vyzkousela jste někdo mravenci bufet? Ja teprve zkousim, ale jestli s tim nemá někdo zkusenosti? Diky
Přidávám se k těm, co se jim doma objevili mravenci. Včera jsem je objevila v dětském pokojíku brzy odpoledne. Všechny jsem zahubila zamáčknutím, ještě večer jsem je chodila kontrolovat a nic, ráno taky nic. Teď jsem to šla zkontrolovat a opět. Všechny jsem zahubila a za chvíli jsem jich pár opět našla
. A asi jsem i našla kudy lezou - mezi oknem a parapetem
. Tak přemýšlím co s tím. Co mohu dát dětem do pokojíčku, kde spí.