Mravenci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KW
279
24.11.15 08:29

@martina.se tyjo, tak to mě nenapadlo, je takhle nalákat a nehledat přímo jejich ‚doupě‘ :D děkuji za radu, tak to asi udělám :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.11.15 08:31
@KW píše:
@martina.se tyjo, tak to mě nenapadlo, je takhle nalákat a nehledat přímo jejich ‚doupě‘ :D děkuji za radu, tak to asi udělám :dance:

u nás jediné, co se osvědčilo.. ale chce to fakt pravidelně likvidovat - jak jich tam naleze víc.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
24.11.15 08:37

@martina.se je to nechutné, fuj :poblion: přijde mi to tak moc hnusný, že je mám v kuchyni :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
24.11.15 09:44
@KW píše:
@martina.se je to nechutné, fuj :poblion: přijde mi to tak moc hnusný, že je mám v kuchyni :?

Nebudeš je mít jen v kuchyni, budou všude. V prádle, v knihách, vlezou do upečené buchty v troubě, do masa. Nedej jim k tomu šanci, na tyhle platí jen v drogerii koupit Lafarex a dát návnady. Pomůže to spolehlivě. Jestli bydlíte ale v paneláku, je třeba aby to udělaly i ostatní domácnosti, budou všude. Pokud, tak se budete muset domluvit na nějaké schůzi na postupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
24.11.15 10:09

@Proto02 jo, bydlíme v paneláku v 10 patře, jsem si myslela, že sem už se snad nic nedostane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
24.11.15 10:25
@KW píše:
@Proto02 jo, bydlíme v paneláku v 10 patře, jsem si myslela, že sem už se snad nic nedostane :nevim:

No tak to je v prčicích, musí se to provést v celém baráku. A neodkládat. Lezou fakt všude. Ten Lafarex můžeš koupit, ale vyhubíš jen to konkrétní hnízdo, z dalších bytů ti přilezou noví. Co sousedi, ptala jsi se jich?
Kdysi to bylo strašný, když se objevili prvně, nebylo na ně nic, jsou to nějací přivandrovalci. Pamatuji se, že byli i v nemocnicích, dostali se do inkubátoru, prostě všude. My je měli v paneláku taky, byli prostě všude, ve všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
24.11.15 11:50

Holky mravenci jsou děs! Jednou ročně se mi vždycky nastěhují domů a já s nima bojuju. Nejvíce mi pomohli takové ty mravenčí domečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16409
24.11.15 12:55

Mravenci se nam objevili cca 3 x a vzdycky do tri dnu dokonale zabral „Mravenci bufet“. Kupovali jsme ho v Bauhasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.11.15 14:16
@KW píše:
@martina.se je to nechutné, fuj :poblion: přijde mi to tak moc hnusný, že je mám v kuchyni :?

je, ale oni jsou všude.. v paneláku stačí jediný soused, co je dotáhne nebo nelikviduje a můžeš s nimi bojovat i roky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
24.11.15 15:49

@Proto02 teď jsem se ptala sousedky a říkala, že už s tím cosi dělali, ale k ničemu to nebylo…jako celkově, tak myslím, že i když se ozvu, tak to bude k prdu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
24.11.15 17:46
@Dadida píše:
Holky mravenci jsou děs! Jednou ročně se mi vždycky nastěhují domů a já s nima bojuju. Nejvíce mi pomohli takové ty mravenčí domečky.

tulipán
Mravenci se nam objevili cca 3 x a vzdycky do tri dnu dokonale zabral „Mravenci bufet“. Kupovali jsme ho v Bauhasu.

JJ, ale to na tyhle neplatí, oni žerou něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16409
24.11.15 18:48

@Proto02 Proc myslis, ze to nefunguje? Soucasti baleni je gel, ktery odnesou do hnizda a se zpozdenim je to zlikviduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
24.11.15 20:46
@tulipán píše:
@Proto02 Proc myslis, ze to nefunguje? Soucasti baleni je gel, ktery odnesou do hnizda a se zpozdenim je to zlikviduje.

Na ty faraony ne. Nevím teď ten přesný mechanismus, ale když se tu před lety (cca 35 let zpět) objevili prvně, byl to velký problém. Nakonec vynalezli u nás v Česku přípravek, který zajistí neplodnost královen a oni vyhynou.
https://cs.wikipedia.org/…venec_faraon
http://www.skudci.com/mravenec-faraon (viz diskuze)
http://www.vitalia.cz/…nce-faraony/
http://www.adera.cz/…h-likvidace/
a další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
25.11.15 10:46

@Proto02 @tulipán @martina.se @Dadida
Tak a teď mi poraďte, prolétla jsem snad osm drogerií v Pardubicích a všude mi řekli, že je to jen sezónní zboží. Domečky proti mravencům prostě nejsou. Tak budu muset asi těm mravencům říct, sorry mravenci, ale běžte spát, není sezóna? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
25.11.15 11:06
@KW píše:
@Proto02 @tulipán @martina.se @Dadida
Tak a teď mi poraďte, prolétla jsem snad osm drogerií v Pardubicích a všude mi řekli, že je to jen sezónní zboží. Domečky proti mravencům prostě nejsou. Tak budu muset asi těm mravencům říct, sorry mravenci, ale běžte spát, není sezóna? :think: :mrgreen:

Domečky sezónní jsou, protože normální mravenec v zimě chrápe. Nikoli však faraón, ty jsou pěkně doma v teple. Zkus proklikat tohle:
http://www.zbozi.cz/hledani/?…
Jinak já jsem určitě kupovala v Tetě v Polabinách, zkus tam zavolat, buď mají nebo seženou, jsou šikovní a ochotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný