Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojda Holky,
peču si doma pečivo (rohlíky, bulky, bagety, loupáky…) a jelikož teď nebudu mít díky práci až tolik času tak mě napadlo že bych si těsta udělala víc vytvarovala popřípadě aj předpekla a strčila na mrazák (pak jen vytahovat a péct ). Nemáte s tím některá zkušenost? ![]()
@klarushka píše:
Ahojda Holky,peču si doma pečivo (rohlíky, bulky, bagety, loupáky…) a jelikož teď nebudu mít díky práci až tolik času tak mě napadlo že bych si těsta udělala víc vytvarovala popřípadě aj předpekla a strčila na mrazák (pak jen vytahovat a péct ). Nemáte s tím některá zkušenost?
@klarushka, my takto zamražujeme ale už upečený chleba, případně jsem takto zamrazila mazanec či rohlíky. Nechám vždy rozmrazit třeba přes noc množství, které sníme.
@Lima69 píše:nepodělila by si se o recept na ty loupáky
Jasně že jj ![]()
50 g másla (hery)
480g hl. mouky
půl pytlíku droždí
150 ml mléka
1 vejce
5 vrchovatých lžic cukru
1 lžička soli
kůra z 1 citrónu
mák na posypání
vejce na pomazání
uděláš těsto které necháš vykynout…poté umotáš rohlíky (nebo housky či jen bochánky ) necháš na plechu ještě cca 30 min vykynout pak potřít vejcem, posypat mákem a péct ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 20 min. ![]()
@Pipet píše:
Mrazím těsto i hotové rohlíky… Bez problémů.
a těsto mrazíš předpečené? a pak jen zmražené dopečeš?
@klarushka děkuji
a ještě se zeptám, kolik z toho těsta je asi loupáků ![]()
@klarushka Ne, syrové… ale to spíš pizzu, langoše… Rohlíky a chleba až upečené.
Případně zadělám těsto večer, dám do ledničky, ono přes noc vykyne a ráno jen našulám rohlíky a upeču.
@Lima69 píše:
@klarushka děkujia ještě se zeptám, kolik z toho těsta je asi loupáků
není vůbec za co
. Hele dlouho sem je nedělala a v sešitě množství psaný není takže počkej tak hoďku (kyne mi těsto ) pak písnu kolik sem jich udělala ![]()
@Pipet píše:
@klarushka Ne, syrové… ale to spíš pizzu, langoše… Rohlíky a chleba až upečené.
Případně zadělám těsto večer, dám do ledničky, ono přes noc vykyne a ráno jen našulám rohlíky a upeču.
aha tak to já právě že ráno nestihnu
no uvidím jestli někdo napíše jinak to asi s pár kouskama zkusím a uvidím ![]()
@klarushka píše:
není vůbec za co. Hele dlouho sem je nedělala a v sešitě množství psaný není takže počkej tak hoďku (kyne mi těsto ) pak písnu kolik sem jich udělala
bezva
klidně příjmám i zásilku ![]()
@Lima69 píše:
bezvaklidně příjmám i zásilku
Tak z tohohle mnozstvi mam 8 vetsich housek
rohliku pocitam cca 10 ks. jinak lze plnit aj marmoskou, pudinkem ci nutelou
zasilku bych klidne poslala nemit doma ty moje pazravce vcera sem udelala 10 ks beldanu a ted mame 1 ks ![]()