Mrnouskove - srpen 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149
14.1.05 17:15

Ahoj Elosho, moc se omlouvám, ale až teď jsem si všimla, že jsem byla nepřihlášená, tak se omlouvám. Dotaz měla Zuzajde.

Moc ti děkuji za tvou rychlou odpověď a je opravdu dostačující, už jsem to pochopila :-) Já myslím, že na mě to jde taky poznat. Jsem taková tajnustkářka. My jsme plánovali od 08/2003 a teď nám to vyšlo a strašně ráda bych to vypustila do světa, ale trošku se bojím. V pondělí je oslava 40.cítky mého kolegy a to taky nebudu bumbat, tak jsem zvědavá jestli to uhraji :-) Jinak s tebou souhlasím, proto doufám, že mimi je silné a zvládne to. Za měsíc jdu na další kontrolu. Díky moc a přeji všem těhulkám hodně zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.1.05 22:52

spící princezny

Milé spící princezny,já jsem už mamina 9ti měsíčního raráška a můžu říci,že jsem chrupkala průměrně 18 hodin(ze 24hod)!Trvalo to asi ty první tři měsíce.No,aspon všechny ženský poznaly,že jsme už dva(teda s tatkou tři).Usnula jsem,kde jsem přišla.a to jsem ranní ptáče.Je fakt,že pracovat se v takovém stavu nedá.Odpočívejte,nepřepínejte se.(pokud to jde)miminko vás potřebuje!Katy

• Citovat
  • Upravit
11
25.1.05 15:29

ultrazvuk

Ahoj holky, tak jsem v 12. týdnu a byli jsme po měsíci na ultrazvuku. I s manželem. Byl to krásný zážitek, člověk vůbec netuší, co se pod tím jen jemně vybouleným bříškem skrývá. Nejenže je tam miminko s dvouma rukama a nohama, ale dělá tam pěkné vylomeniny. Mává, kope, převrací se… je to nádherný zážitek. Teprve od té chvíle si plně uvědomuji, že mám v sobě hotového človíčka, že jsme dva a že na sebe musím dávat pozor!
Přeji vám samé dobré zprávy a zdravá čiperná miminka na ultrazvuku.

Elosha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
26.1.05 10:43

Milé spolutěhulky!
Tak jsem dnes dorazila z II. UZ a snad je vše v pořádku, taky jsme viděli mimčo i s přítelem, byl z toho úplně vedle, ani nevěděl, co říct. Mám fotečku, ale není tam moc vidět. Jinak jsme taky viděli ručičky, prstíčky, nožičky. Taky jsem se posunula o 3 dny, takže bych dnes měla být 12+4tt
Jo a někde jsem tu četla, že na ultrazvuk, který se dělá přes břicho by měl mít plný močák, což je ale chyba, doktor mě ze stolu poslal vyčúrat se, že prý není nic vidět, tak pozor na to.
Přeji jen samé dobré zprávy!
 Elli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.2.05 10:49

červenec/srpen ve znamení Lva

Ahoj holky,

termín mám 10.8. a tak je velká pravděpodobnost, že prcek, kterého nosím, bude malý Lvíček. Mám velmi zajímavou knížku Linda Goodmanová - Sluneční znamení. Je tam popsána charakteristika znamení a každé znamení rozděleno na obecné, muží, ženy,dítě, nadřízený a podřízený. Není to žádný horoskop a dle mého názoru to má něco do sebe.

Kdo čeká také malého Lvíčka a chtěl by se dozvědět, co ho čehá za povahu dítěte, ať mi napíše na imp.magdalena@seznam.cz . Já jsem tu kapitolu dítě Lev přepsala, tak vám to pošlu. Sem se to nehodí, je to trochu delší.

Ahoj E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
11.2.05 10:12

Ahojky těhulky,
tak ja se taky hlásím k srpňátkům 2005, mám TP 24.8.2005, zatim.
Já jsem myslela, ze mi ještě nemá nárok růst břicho, ale jak to tady čtu, tak uz asi ano. A predevcirem jsem si vzala sve oblibene džíny, jsou dost uplé a vecer, jsme měla úplné otlaky na břichu, takze asi se taky kulatim.
Jo, holky mám jeden dotaz. Když se říká, že po třetím měsíci už by mi mělo být líp a ne tak unavená, bere se po třetím měsíci jako po 12 týdnu nebo kalendářní měsíce? Tzn, když jsem počala přibližně 1.12.2005 (pěkný datum, že?) tak mi začíná druhý trimestr až 1.3.2005?
Marně čekám až nebudu tak unavená a zatím žádné valné zlepšení.
Jak se tešíte na mimíska? Já se těším moc, ale zároveň mám z toho strach. Ani ne tak z porodu, to možná přijde později, ale z toho starání a nočního vstávání.
NA UTZ jdeme s manžílkem příští týden. Těším se až to miminko zas uvidím. Když ho vidím na UTZ mám takový větší maminkovský pocit. A jsme zvědavá, jak to zapůsobí na mojeho.
Tak se mějte a bříškům zdar.
Jasmine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.2.05 10:39

trimestr

Ahoj Jasmine,

já se domnívám, že do druhého trimestru (4. kalendářního měsíce) vstoupíš až počátkem 15. týdne. Chodí mi ty denní mailiky o bříšku a já jsem včera právě vstoupila do 15. týdne a psali mi že jsem v druhém trimestru. TP mám 10.8.

Jinak ještě tak před 3mi týdny jsem vážně uvažovala o zkrácení pracovní doby, jak jsem spala pořád a všude a heleme se, už je to opravdu lepší. Ještě spím více než normálně, ale už je to znatelně lepší. Takže hlavu vzhůru, nějakou dobu to ještě přežij a určitě to bude lepší. Vždyť jsi jen 14 dní za mnou :) Jo a bříško už docela teda mám (jinak jsem normálně štíhlá), kolegové mají tendenci mi na něj pořád sahat :) Přes bundu to ale vidět není. Uvidíš, teď ti poroste ze dne na den a když se najíš tak se ti vyvalí jednou tolik :))

Napiš zážitky z UTZ. Příští týden jsme na horách, tak sem 21.2. nakouknu a ať vidím dobré zprávy :)

Ahoj Elosha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
11.2.05 10:55

Elosha

Ahoj Elosho,

a jaké mejlíky o břísku ti to chodí? Ja bych také chtěla aktuální informace o tom, co se mi tam v břišku zrovna vyrábí :)
Jde to někde zaregistrovat v kolikátém jsem tt a pak mi to bude chodit taky?
Jinak mám bezvadného doktora, je to známý. Už jsem byla na UTZ třikrát a vzdycky mám fotečky, i když to byla jen malá bublina. Když jsem se dověděla, že jinde za to holky platí, tak jsem myslela, že mě omejou. Ja bych se nedoplatila. Cituji: A jeste tuto rucicku mi vyfot a tamhle to mi vyfot a tak podobne.) :P
Tak ja se ozvu jak mi prcek roste v břísku a ty hlavně buď opatrtná na horách, nejezdi na lyzich jak blazen a davej bacha na potrhle pubertaky.

Jasmine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.2.05 11:10

Jee

Jeee spřízněná duše, konečně se to tu trochu mezi srpňátkama rozproudí. Neboj, manžel mi lyžovat zakázal a tak po období vzdoru jsem přijala variantu dovolené plné relaxu.

Když se zaregistruješ na www.rodina.cz (jsem tam registrovaná, ale do diskuzí nechodím, všichni tam jen sedí na netu a denně v srpňátkách přibydou desítky vzkazů a to je na mě moc), tak tam v registraci můžeš zadat buď termín porodu nebo datum narození dítěte. Pro narozené dítě chodí týdně informativní mail, pro nenarozené denně. Je tam dost zajímavých věcí a i manžel po mně chce, abych mu je přeposílala. Třeba píšou, co se právě prckovi vyvíjí, že už slyší, co se děje se mnou… a tak. Určitě to stojí za to.

Já mám jednu fotku z UTZ a za tu jsem neplatila, ačkoliv na dveřích mají napsané, že chtějí za to 50,– Kč. Tak uvidíme příště.
Ahoj E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
11.2.05 11:30

spřízněná duše

To jsem ráda, ze jsem taky nasla nekoho, kdo pise. Cely den sedim u netu (sekretarka) a cucim na emimino, babinet, proste vsude.
Nemas nahodou ICQ? ja mam cislo 197735387
Mam spoustu dotazu ohledne kocarku, obleceni na mimi a tak podobne.
Ja jsem mela jet v dubnu na dovcu na KUBU, plaz Varadero, ale taky me to vicemene zakazali. Nakonec jsem to uznala taky, ale uz jsme videla ve vlnkach pod palmou. :cry: Pak jsem chtela do Parize, ale behat s briskem po pamatkach cely den by asi taky nebylo to prave orechove, zlast autobusem 12 hodin cesta. No, tak snad pojedeme aspon nekde na jare tady po ceskych luzich a hajich. Nez se zahazime pokakanyma plinkama doma :lol:
Ale tak pred 14 dny jsem lyzovala, sice opatrne, ale prece. A reknu ti, ze clovek se ukoji jen parkrat sjetim svahu, ale pak ma klid, ze aspon jednou za zimu si zalyzoval. Jsme rebel, jak mi neco prikazujou a zakazujou, tak najust udelam to, co nesmim. JA na to musim prijit sama.
Tak se mej a uzij si relax.

Jasmine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
11.2.05 12:14

Ahoj Elosho!
Já mám stejný termín porodu! :D
Odkud jsi?
 Elli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.2.05 13:04

Ahoj Elli,

já jsem z Brna. Podle měsíčků mi to vychází na 11.8., ale podle UTZ na 10.8. A ty jsi odkud?

Elosha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
11.2.05 14:44

Já jsem z Prahy, podle měsíčků TP 10.8., podle UZ jsem pochopila, že o 4 dny dřív, tak to je malý rozdíl, tak se nic neměnilo. Stejně kdo ví, jak to bude… :D
Tak holky, hezký víkend!
 Elli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
15.3.05 12:00

Ahojte holky, podle toho jak moc prispivame, tak nasich miminek sprnatek 2005 teda moc nebude. :o Musime se spolu delit o krasne pokroky a zkusenosti. Ja pohyby teda jeste nemam, ale uz se na ne moc tesim. Co vy? A jake to je? Nekdy kdyz lezim a citim co se deje uvnitr, tak si rikam, ze treba uz je to ono. Ale asi to budou nejspis streva. :cry:
Tak se ozvete, co je u vas noveho.
Zatim cauky a at rosteme do krasy. A nase miminka taky
Jasmine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
15.3.05 16:27

Jasmine,
právě jsem psala do srpňátkového denníčku, že na to, že je nás v seznámku přes 30, tak se vůbec nikdo neozvývá :? . Tak jsem si tam trochu vylila srdce…
Já snad porodím o měsíc dřív nebo později, abych se mohla připojit k těm aktivním maminkám :) (myslím tím těm, co hodně píšou a přispívají).
Pohyby minulý týden takové moc nejisté, spíš pocity a přání, ale tento týden už jsem o nich přesvědčená, zrovna včera v noci, když jsem nemohla spát, se mi klokánek předváděl :wink: . Takhle mi střeva ještě nikdy nepracovala a bylo to opakovaně, takové vrnění, tak to musí být ono! Ale cítila jsem to jen v leže na zádech s dlaní položenou nad stydkou kostí…
Tak maminy, kde jste???
Elli a klokánek 19+0tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí