Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
má někdo zkušenosti se separačními vložkami do papírových plenkových
kalhotek značky Promina a porodnickými vložkami téže značky ?
Neznám nikoho kdo tyto věci používá. Děkuji za radu.
Denis + mimísek 22tt
Musela jsem se jít kouknout které že to mám doma. Zrovna Promina separační vložky. Před tím léta jsem používala Anička. Jediný rozdíl je ve způsobu zabalení jo a cena je o třetinu větší. Promina jsou přeložené a špatně se vytahují z pytlíku. Technicky oboje funguje stejně, ani bych si nevšimla jiného názvu. Separační vložky jsou fajn. Používala jsem je i do látkových plen. Když je tužší stolička, zůstane bobík v separačce a většinou je plínka pořád čistá. Když je řidčí stolička, je to dobré pro látkové pleny, protože se perou jako by byly počůrané a nemusí se z nich to hovínko máchat, což je ble i když toho cvrčka nevýslovně miluju. Akorát mi nesedí to, že se mají spláchnout do záchodu. Omylem jsem ji jednou vyprala s počůranou látkovou plenkou a vlastně jsem ji mohla znovu použít. Co když si tím ucpu záchod? Co na to řeknou v čističce? Co by mi řekl manžel při vybírání žumpy nechci ani slyšet. Stefinka
Ahoj, já jsem u prvního dítěte také používala separační vložky Promina, ale až když byla stolička tužší, tedy když jsem začala dávat příkrmy. Teď u druhého drobka je budu dávat taky.(Tedy až nám po příkrmech ztuhne stolička.) Ušetří se tím nenačůrané plínky.
Ahojky maminy,přikláním se taky k separačním plenkám-hodně jsem je používala např. taky když jsem mazala malé dupku krémem nebo rybilkou,pak to šlo z plíny těžko vyprat. Jinak kdysi hodně dávno (kolem roku 1987-88) se jmenovaly Perlenky a bylo na nich přímo vyobrazeno,že se použité mají spláchnout do záchodu.Tak nevím jestli můžou nebo ne
.
Krásný večer přeje Anna+Eli
Ahojky holky,
já teda moc dobrý zkušenosti ze separ. plenama nemám. Lepily se malé na nožky a všude. Zdála se mi taková celá zapařená. Je fakt, že ušetřily plínky, ale stejně, pokud mělz mít nějaký význam, tak jsem těch separ.plenek musela dát víc a měnit častěji protože mi připadlo, že tolik nesají. Takže to vyšlo finančně asi na stejno a práce jsem měla víc. Tak už je nepoužívám.
Ahojky Radka a Sabinka 2,5m