Chtěla bych zpátky těhotenské bříško
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
"mrtvé bříško"???
Ahoj maminky ![]()
Pravda,nadpis zní opravdu hrůzostrašně,ale neděste se.Jde jen o můj zřejmě ne moc dobře fungující mozek… Řada z vás už mě dobře zná,ale stejně…V lednu jsem porodila krásnou,zdravou holčičku.
Jenže posledních pár týdnů mívám přímo děsivé stavy…Vidím těhulku,závidím…Najdu svoje těhu oblečení,je mi smutno,sprchuji se gelem co jsem používala v porodnici,chce se mi brečet…Mám prostě pocit,že moje bříško zemřelo..na věci kolem něj se koukám jako na vzpomínky po „mrtvém“…Myslela jsem,že je to jen stesk po bříšku…konec konců,bylo se mnou dlouho ![]()
Ale už se začínám bát,že to není jen o tom,že by mi chybělo…Chtěla bych ho zpátky ![]()
Jen chci zdůraznit,že na můj krásný vztah s dcerkou tohle nemá žádný vliv ![]()
Chci vás tedy tímto poprosit o radu…
Zažila jste některá po porodu až takové „stýskání“???
Předem vám všem děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zažila. Možná i to byl jeden z důvodů, proč jsem si druhé miminko pořídila tak brzy po narození první dcery (věkový rozdíl byl ve finále 13 měsíců a 4 dny). Hrozně se mi stýskalo po tom vrtění bříška, po tom souznění, kdy jsem jen já a mimi, kdy vnímáš každičký pohyb prcka.
Bylo to zvláštní .. ale hrozně hezké. Po narození třetího prcka jsem to stýskání zažila znovu .. a trvalo to snad půl roku, často se mi to promítalo i do snu.
No, my ženy jsme občas zralé na psychiatra ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky znam. Prvni tehu jsem si neuzila. Druhe bylo uplne jine a i kdyz byl od narozeni do pul roku malej krikloun, tak i presto uvazuji nad tretim. Mozna se jednou dockam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tohle sice neznám (živě si pamatuju, jak jsem se těšila až malej vyleze a moje tělo bude zase „moje“, protože mi bylo celých 9 měsíců hrozně blbě) ale zase se teď hrozně rozněžňuju nad malýma miminkama
. Zkusila bych se s tím břichem buď „rozejít“ - schovat těhotenské oblečení někam z očí, nekoukat na fotky, vyhodit sprcháč…a nebo si potom pořídit druhý a už teď se začít těšit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se mi stýskalo po bříšku a těhulkám jsem strašně záviděla… řekla bych, že hodně intenzivní to vydrželo tak půl roku. Teď jsem bez bříška víc jak 9 měsíců a zasteskne se mi, když si vemu na sebe něco co jsem nosila i v těhu anebo potkám těhulku. Myslim že už to nepřejde a tak to bude stále, protože těhotenství jsem měla super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jejda, zas tak moc jsem to neprožívala a neprožívám, ale někdy se mi zasteskne, to je pravda…teď je těhotná moje nejlepší kamarádka, tak si říkám dost často, že bych to chtěla zažít znova, těhotenství jsem měla naprosto bezproblémové a hlavně to s manželem nemáme ještě dořešeno ohledně druhého dítěte.......
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, normální to je, asi v nějaké míře, ale to co popisuješ je už asi hodně…
Vím, že na to existují homeopatika / sy. prázdného břicha po porodu / a nebo bych pak doporučila konzult. s psychologem - nějaký důvod to mít bude, že bys chtěla tak moc bříško zpět.
Držím pěsti ať je brzy líp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jů to mám taky! Šahám si na břicho občas (nevědomky) a nic tam nekope
teď si uvědomuju jak krásných bylo těch 9 měsíců krásných.
- Citovat
- Upravit
@Navli píše:
Ahojky, normální to je, asi v nějaké míře, ale to co popisuješ je už asi hodně…Vím, že na to existují homeopatika / sy. prázdného břicha po porodu / a nebo bych pak doporučila konzult. s psychologem - nějaký důvod to mít bude, že bys chtěla tak moc bříško zpět.
Držím pěsti ať je brzy líp.
Psychologa? Není to trochu moc? ![]()
- Citovat
- Upravit
@levmah28 píše:
Psychologa? Není to trochu moc?
Já nevim, proč všichni při slově „psycholog“ řeší, že je to „moc“… Člověk se vykecá někomu nezaujatýmu, na tom přece nic není? ![]()
Jinak občas mě to taky přepadne, zvlášť když vím, že dalších minimálně 5 nebo 6 let (a kdo ví jestli někdy vůbec) není další mimčo „v plánu“…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jee a jak mě se stýská po bříšku…a to už dlouho…
Těhu bylo v pohodě,bylo mi dobře moc jsme si to užívala.....a na bříška těhulkám koukám fakt závistivě…
Moc bych chtěla „těhupupík“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě se po těhotenství a hlavně po bříšku taky děsně stýská a doufám, že ještě jednou tenhle stav zažiju i když zatím to na to nevypadá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zažila… moc to drásalo a sladkobolně bolelo…
pomohl čas, nedostatek peněz a deziluze z manželství. Dneska bych už hejbací břicho brala jako reálnou tragédii.
Je to drsná léčba syndromu prázdného břicha, ale nesmírně účinná…
Ovšem neříkám, že mě to někdy nepopadne, ta lehkost, růžovost těhu ( i když to mám dvakrát za sebou a vím, že těhu rozhodně není růžová zahrada ), tak někdy odlítnu na snech a představách, kdy je vše ideální a já jsem těhotná…
pomůže ti čas,… ![]()
- Citovat
- Upravit
@kate02 píše:
Já nevim, proč všichni při slově „psycholog“ řeší, že je to „moc“… Člověk se vykecá někomu nezaujatýmu, na tom přece nic není?Jinak občas mě to taky přepadne, zvlášť když vím, že dalších minimálně 5 nebo 6 let (a kdo ví jestli někdy vůbec) není další mimčo „v plánu“…
![]()
Myslím si,že kdyby to mělo vliv na holku,tak teprve psycholog
ale jinak na bříško se postupem času zapomene ![]()
- Citovat
- Upravit
@levmah28 píše:
Myslím si,že kdyby to mělo vliv na holku,tak teprve psychologale jinak na bříško se postupem času zapomene
Mně právě přijde, že když někdo někomu doporučí psychologa, spousta lidí reaguje, jak kdyby ho už zavírali do blázince… Podle mě pokud jí to leží v hlavě a trápí ji to, psycholog jí určitě neublíží… Spíš naopak… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit