Chtěla bych zpátky těhotenské bříško
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Taky se mi děsně stýská, každé těhulce závidím a nejradši bych jim to břicho vzala. Říkala jsem si, že se mnou hážou hormony, teprva budem končit šestinedělí, ale stýská se mi víc a víc. Už jsem manžu začala přemlouvat na druhé, bohužel nám momentálně finance druhé nedovolí. Takže říkáte, že ten stesk s ukončeným šestinedělím neskončí? Bude to na delší dobu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky jsem to zazila a styskalo se mi moc. ja jsem treba nevedela jestli cekam holcicku nebo kluka, tak jsem miminku rikala Kulisek, najednou Kulisek nebyl a byla Sofinka. Me se styskalo i po Kuliskovi a trvalo par tydnu, nez se to srovnalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem měla ten pocit „prázdného bříška“. Stýskalo se mi hodně, chybělo mi to kopání. Srovnalo se to asi po 3 měsících. Ale často se mi ten pocit vrací, protože jsem si těhu moc neužila (chodila jsem individuálně na VOŠ do 38tt) a vím že malá bude jedináček
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Susanna píše:
@VeronikaNel A je u Vás vše v pořádku? Promiň, že se takto ptám, ale mám pocit, že jsem Ti jednou odpovídala v diskuzi, kde jsi psala o poporodním blues, vyčerpání, o tom, že přítel moc nepomáhá. Urovnalo se to? protože pokud ne, tak si myslím, že takové velké těsknění po bříšku by mohlo být odrazem psychiky. Prostě se chceš vrátit do doby, kdy všechno bylo fajn, s přítelem jste se na miminko těšili atd. V tom případě bych se určitě nebála nějakého psychologa kontaktovat a prostě se z toho vykecat. Přeju Ti, ať se s tím popereš co nelépe
A jinak- mně se taky po bříšku stýskalo, po těch šťouchancích od miminka
Ahoj,no dlouho to v pořádku nebylo…Skončilo to tak,že v půlce února otec Nelinky odešel,byla jsem moc ráda,už kvůli jeho chování…Pak jsem se bála,kde budeme s malou a pejskama bydlet,to bylo hodně nervů,ale už je vše vyřešeno,dnes jsem opravdu šťastná ![]()
Nemám ale pocit,že by to s tím souviselo,upřímně řečeno,během těhu mi právě díky němu hrozil předčasný porod a to už někdy od 28tt a porod také nebyl nijak úžasný…
A k dalším příspěvkům ![]()
Další mimi zatím určitě nechci,vždyť malé je 11Týdnů ![]()
Ale pravda je,že těhu pupík bych si přála moc…sama nevím čím to je ![]()
A s psychologem,klidně bych tam šla,jenže můj největší problém je,že bych to nebyla schopná říct ani jemu…Proto to píšu sem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám tři týdny po porodu a bříško mi moc chybí… Jak tady někdo psal, takový sladkobolný pocit, umocněný i tím, že nevím, jestli ještě někdy těhotná budu. Až mi z toho někdy vhrknou slzy do očí. Zároveň jsem šťastná máma krásné holčičky a říkám si, že i tyhle první dny si musím užívat, co to dá, plnými doušky. Zažívám takovou „opravdovou skutečnost“, nevím, jak líp to napsat, po mnoha „prázdných“ letech, a tahle doba začala právě těhotenstvím, proto si myslím, že mi bříško chybí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VeronikaNel píše:
Ahoj,no dlouho to v pořádku nebylo…Skončilo to tak,že v půlce února otec Nelinky odešel,byla jsem moc ráda,už kvůli jeho chování…Pak jsem se bála,kde budeme s malou a pejskama bydlet,to bylo hodně nervů,ale už je vše vyřešeno,dnes jsem opravdu šťastná
Tak to mě mrzí, že to takhle dopadlo. Přeji už jen štěstí a samou radost z Nelinky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě se stýská akorát po tom, že jsem věděla kde malá je ( v tom bříšku ) a nemusela jsem za ní neustále pobíhat a kontrolovat ji, taky po tom klidu a nerušeném spánku i 12 hod
jinak jsem ráda, že už je venku a užívám si s ní každou chvilku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskuzi..
Vyhledala jsem si toto tema sama zamerne. Mam 25 dnu po porodu krasneho druheho syna a uz od porodu me neopusti pocit stesku a smutku po tehotenstvi. Podobne jak psala zakladatelka…
Tehotenstvi jsem si moc neuzivala, kvuli permanentnimu stresu, ale presto si na to vzpominam s pocitem nehy a laskou.. Ted kdyz se divam na sebe do zrcadla, je mi z toho smutno, ze uz je brisko prazdne a mozna uz nikdy nezaziju ten duverny pocit kdyz miminko v brisku kope, skyta a ja jsem cela stestim bez sebe vedomim toho, ze ve me je novy zivot, nekdo, koho jeste neznam a na koho jsem moc zvedava a moc se na nej tesim..Ted jak je venku, je to krasne, ale jinak..
A nejvice ze vseho me mrzi, ze se na ty pocity z tehu se nejak rychle zapominaji, ze treba u prvniho tehu jsem si po pul roce uz nemohla vzpomenout na ten pocit, kdyz se miminko vrti v brise a mnoho dalsich..
Take podobny pocit stesku a smutku me doprovazi kdyz si uvedomuji jak rychle miminko roste, kdyz si uvedomim, ze uz tak male nikdy nebude, jakoby me neco utikalo skrze prsty a ja neumela to zastavit.. Proto si ted strasne moc uzivam toho cerstveho miminka, tu jeho vuni, ty jeho zvyky se choulit do polohy jakoby bylo porad v brisku, neustale se na nej divam kdyz spi, pusinkuji jeho malicke paticky, prohlizim si jeho malicke prstiky, ocuchavam jeho vlasky… porad jeste voni jako cerstve narozeny, ale vim, ze za chvili uz nebude… moc rychle vse utika..
KDyby to slo, sla bych brzy do tretiho mimca.. ale u nas byl problem s tim druhym, manzel se nechaval dlouho premloivat a ted vypada, ze pro nej je to konecna..
Vim, ze mi s tim nikdo nepomuze, jen jsem se chtela tu vypsat, vim, ze nas takovych je vice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katty6
Je zřejmé, že máš peníze na to, aby jsi to vychovala dvě děti. Já bych taky byla ráda těhotná, ale musela bych být pěkná blbka, abych do toho teď šla, pěkne bych si na…la do bot. Takže na tehotenský bříško si musím nechat zajít chuť hodně dlouho, a možná - ktoví jestli… Takže holky, co uvažujete o druhém dítěti, nebo jste ho čerstvě porodili - přeji vám to.
- Citovat
- Upravit
@katty6 Bohužel musím říct, že to samé, co jsem psala v úvodním příspěvku mám do dnes…Ne tak silné, ale když slyším, že je některá těhu nebo vidím bříško, jednoduše závidím…Závidím jí ten nádherný pocit
I když, hned na to, mě z mé závisti vytrhne moje malá ![]()
Přeji ti, aby tě „smutno po bříšku“ brzy přešlo. Však, kde je psáno, že nebudeme mít další děti a že si těhu tentokrát neužijeme tak jak máme
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VeronikaNel tak to uz te dlouho drzi, ten stesk? kolik uz je male?
Poku planujete, tak urcite budes znovu tehu a uzijes si to, moc ti to preji..ja uz mam druhe mimco a manzela, co chtel jedinacka..je jasne, ze nikdo nevi jak se to obrati..
Take si myslim, ze podobne nalady jsou asi soucasti poporodniho blues, zkratka hormony davaji o sobe vedet..Celkem ted pozoruji stridave nalady a obcas i splin..po prvnim porodu bylo neco podobneho, ale ne tak silneho..nakonec pak po roce a pul od narozeni mimca to prerostlo v nezkrotnou touhu po dalsimu diteti..
Snad se to nekdy zastavi, jelikoz me samotnou nekdy desi to prani po detech
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katty6 Ano,občas se mi zasteskne
Možná i tím, že momentálně nemám možnost ani o dítěti uvažovat, od dubna jsem s malou sama…Na druhou stranu si říkám, že s tou mojí dračicí bych asi ani druhé zatím nezvládla
Malé budou v lednu dva a stále vidím živě celý porod. Nejraději si vybavuji ty chvilky, kdy jsem jí hrdě představovala rodině v porodnici ![]()
Takže druhé, to je krásné…Už zase závidím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VeronikaNel Tak to me mrzi, ze jste zustali bez tatinka.. Snad se objevi nekdo, kdo si vas zaslouzi..
jsem v tom presvedcena..
A pak prijde i to druhe..
Ja zase ti tak trochu zavidim holcicku
![]()
Mam dva kluky, jsem za ne vdecna, ale odjakziva jsem si predstavovala holcicku..
Mozna je to jeden z duvodu, proc jeste premyslim o detech.. Pro me ale deti byly vzdy tim nejvetsim zivotnim darem
, takze zastavam nazor, ze cim jich je vice, tim lepe..
Skoda ale, ze se musime omezovat i kvuli financim a zajisteni.. nezbyva, nez se krotit.. ![]()
Je zajimave, ze v tom smutku si take vybavuji porod, a tak trochu i po nem se mi styska, ackoliv objektivne to nebyla prochazka ruzovym sadem..
Nejcastejic si vybavuji kdyz mi maleho dali na bricho a on zacal broukat, byl cely mokry, od krve, ale muj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katty6 Naprosto souhlasím! Já viděla malou prvně jako fialové cosi a pak až to teplo, kdy mi jí dali do náruče
Rozhodně ale není důvod mi závidět holčičku, stále říkám, že bych holčičku chtěla, na otázky okolí „Vždyť jí ale máš, ne?“ odpovídám jen „Mám, holku s klučičí povahou“
Ocenila bych klidnou princeznu, namísto toho mám divošku, která, pokud nespí, nevydrží minutu v klidu - doslova
Ale jsou chvíle, kdy mě překvapí a rozbrečí
Když přijde od babičky, sama si mě chytne za tvář a dá mi pusinku, to bych brečela jak želva
S financemi to chápu, kdybych mohla(ne jen kvůli tatínkovi),měla bych mimi hned…i když, zase si chci pořádně užít malé
Takže teď už jen čekat a časem snad přijde malý Adámek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to naprosto souhlasím
. Teda až na ten sport, na ten mě moc neužije
.