Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to taková hrůza, to dvouleté děťátko, svírá mi to u srdce.
Neptám se na nic, jen jsem chtěla víceméně povzdechnout, myslím na to od včera, ani jsem nemohla spát. Vím, že tím nikomu nepomůžu, ale představa umírání v uzavřeném autě, horko, žádná voda, strašné. Chudáci děti, chudáci všichni ti mrtví.
@Lenka002 taky me to porad lezi v hlave, takova hruza,…strasny jak nekdo muze takhle obchodovat s lidskymi zivoty
@Lenka002 Byly tam tuším 4 děti…2-10 let. Nestavím se k utečencům kladně, mám z nich strach, přiznávám…ale toto je špatné, moc špatné…
Tahle okolnost, která se stala není o nic horší než ty ostatní na celém světě. Momentálně zemřelo dalších možná xtisíc dětí a možná ještě horší smrtí.
@Lady Bee píše:
Tahle okolnost, která se stala není o nic horší než ty ostatní na celém světě. Momentálně zemřelo dalších možná xtisíc dětí a možná ještě horší smrtí.
Ano, víme že jsou denně zneužívány, znásilňovány, týrány a zabíjeny stovky, možná tisíce dětí…
By la to jejich volba se tam nacpat, ted se utopila taky 100 běženců. Musí asi počítat že ta cesta nebude ok, těžko jim někde budou dávat prostor na pauzy během jízdy
. Je to risk zůstat ve své zemi a pak risk jak budou cestovat
kdyby nebyla takováhle vlna tak by to ani nezkoušeli a těch převaděčů je hodně, samo že jim jde jen o prachy a jelikož jich převáží velký počet tak je tam namačkali a bez vzduchu a ve vedru je to síla ![]()
@Lady Bee píše:
Ano, dalších x dětí se utopilo v moři, ale to není útěcha.
Nechci se vůbec bavit o uprchlících, ale děti nemohou za to, kam je rodiče vezmou a je mi líto každého mrtvého, ale toto je prostě čerstvé a leží mi to v hlavě.
@Markéta80 píše:
By la to jejich volba se tam nacpat, ted se utopila taky 100 běženců. Musí asi počítat že ta cesta nebude ok, těžko jim někde budou dávat prostor na pauzy během jízdy. Je to risk zůstat ve své zemi a pak risk jak budou cestovat
kdyby nebyla takováhle vlna tak by to ani nezkoušeli a těch převaděčů je hodně, samo že jim jde jen o prachy a jelikož jich převáží velký počet tak je tam namačkali a bez vzduchu a ve vedru je to síla
Volba rodičů, děti jsou v tom naprosto nevině.
@Lenka002 píše:
Volba rodičů, děti jsou v tom naprosto nevině.
Pravda…
@SIMONA1234 píše:
Nestavím se k utečencům kladně, mám z nich strach, přiznávám…ale toto je špatné, moc špatné…
S dovolením se podepisuji pod Tvá slova.
Víc mě snad ani nenapadá, co napsat. ![]()
@Lenka002 děti se nikdy nemůžou rozhodnou, v jejich zemi kdo ví jak by žili. prostě to riskli, opět ale velká převaha chlapů
. Asi jo člověk by to risknul pokud by mě tady hrozila smrt tak asi ano, s ohledem na lepší budoucnost pro děti. Ale zase vidět kam mě tlačí kde budu stát x hodin
Ani novorozenec nemá na výběr pokud se ho vlastní „matka“ chce vzdát násilně ![]()
@Lenka002 píše:
Ano, dalších x dětí se utopilo v moři, ale to není útěcha.
Nechci se vůbec bavit o uprchlících, ale děti nemohou za to, kam je rodiče vezmou a je mi líto každého mrtvého, ale toto je prostě čerstvé a leží mi to v hlavě.
Já to taky nepovažuji za útěchu. Nic neutěší takovou bolest případných blízkých, ale takových dětí je na světě X jak jsem již psala a zakládat na to diskuzi je zbytečné a o ničem a smysl diskuze? Čerstvé to je jen proto, že to média dělají čerstvým.
Teď jsem dočetla o tříletém chlapečkovi, kterého matka škrtila a nakonec utopila ve vaně. Dostala za to nejnižší možný trest
To je skoro každý den něco…
@Lady Bee píše:
Já to taky nepovažuji za útěchu. Nic neutěší takovou bolest případných blízkých, ale takových dětí je na světě X jak jsem již psala a zakládat na to diskuzi je zbytečné a o ničem a smysl diskuze? Čerstvé to je jen proto, že to média dělají čerstvým.
Ale já vím, jen na to tak pořád myslím, tak jsem to založila, uznávám, že nikomu tím nepomůžu.
Je to hrozne. Je mi na bliti z tech prevadecu, je mi na bliti z tech vsech Konvicek, hysterickych radoby vlastencu apod. Je mi taktez na bliti z tech vsech, kdo tvrdi, ze se nas to netyka, kdo tyto problemy zlehcuje.
Jednou jsme v Evrope, tak se to nas sakra tyka a mame se na tom taky podilet, sakra!
Furt melou o tom, jak nedovybrali dotace z evropskych fondu a jak prijmout spoluodpovednost, tak jsou ihned vsichni zas*ani vlastenci.
Z uprchliku strach nemam.