MŠ nepřizpůsobivá maminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
19.6.18 17:43

nevím, jaký přesně má matka pro odmítání nadstandardních služeb důvod, ale pokud je nechce využívat, tak její povinnost to není. je problémem ředitelky školky, že si neumí zajistit chod školky v případě, že se některé děti nechtějí účastnit divadélka nebo kroužků. když do školky chodily moje děti (pravda, už je to pár let nazpátek), tak to nebyl žádný problém, taky jsme tam měly děti, které se neúčastnily divadélek a kroužků. mmch nějak v době, kdy moje děti se školkou končily, tak se řešily výtky z ČŠI, že dopolední program musí být přístupný všem a co je hrazené, musí probíhat v odpoledních hodinách po odchodu dítěte ze školky (jako že nejdřív si rodiče dítě ze školky vyzvednou, pak ho předají na odpolední kroužek, ze kterého už dítě nejde zpátky do školkové třídy, ale rodiče si ho opět vyzvednou). pakárna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
19.6.18 17:44

Ne, ne opravdu to neni tim, ze je autista, maminka se nepohodla s asistentkou, ta konci a mamtka dela problemy. Je to matkou, syn je autista shodou okolnosti, ale ona se s tim zastituje na obci a vsude, kde si stezuje… Skolka ji ustupuje a tyhle dva krouzky, co delaji pro vsechny deti zrejme asi nebudou, protoze je na to potreba souhlas vsech rodicu. A ja jsem chtela zjistit, jestli to jde nejak „obejit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
19.6.18 17:45

dítě je zdravé, ale nemusí zůstat zdravé napořád. Může přijít nemoc, úraz… A zjistíš, že ty řeči o specce jsou mimo. A nevím jak ty, ale mně mnohem víc omezujou lidi hloupí, zlí a netolerantní než lidé s postižením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
19.6.18 17:45
@Katche píše:
Ne, vyjadřuješ se o dětech s autismem poněkud pohrdavě. Moc ti přeju, aby Tvoje děti i blízcí zůstali zdraví.
Máš nárok na názor, byť sebevíc neempatickej (to ti nedochází, že to tady čtou i rodiče dětí s postižením?).
Z mého okolí jsou mnohem větším problémem než autíci, děti s poruchou chování nebo s rodiči, kteří vyznávají volnou výchovu. To je teprve mazec, kam se na to hrabou autíci.

děti s autismem za to nemůžou, vyjadřuju se tak k tomu systému který je nastaven, nelíbí se mi to a nepodporuju to, nevidím důvod proč bych měla mlčet…
a jinak rozmazlené děcka nebo to co popisuješ je taky děs, ale takové dítě může být v pohodě ze školky vyloučené a děje se to, ale že by někdo vyloučil autistické dítě to by asi nešlo, to už by byl za něho pochod v Praze :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9337
19.6.18 17:46

Já to nechápu, matka rozhoduje, ne učitelky, proč by musel na divadýlko a na keramiku? Je to autista, víte houby, jak to má. Třeba mu to nedělá dobře. Matka to ví asi nejlíp. A je nepřizpůsobivá, ale to je snad dobře, ne? 30 let po revoluci se snad už nemusíme přizpůsobovat všemu a chovat se stádně. Nebo je na to snad nějaká vyhláška? :lol: Ostatní děti klidně na divadlo a keramiku můžou, nechápu, proč by nemohly… To je tam jenom jedna učitelka? Jestli jo, tak je to divná školka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
@Doe_Jane píše:
nechápu proč to školka nějak nevyřeší kvůli jedné slepici snad nebudou trpět všechny děti, bych celou inkluzi zrušila, u nás naštěstí jsou zdravé děti, já nejsem zvědavá na nějaké autisty apod. ti ať si chodí do specky

Naprosto Tvůj názor respektuju a taky Ti přeju,aby si toho,co si napsala,nemusela nikdy litovat… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026

Holky ona dela problemy, je to matkou, ten chlapecek letos na ty krouzky normalne chodil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
19.6.18 17:48
@nada 17 píše:
Ne, ne opravdu to neni tim, ze je autista, maminka se nepohodla s asistentkou, ta konci a mamtka dela problemy. Je to matkou, syn je autista shodou okolnosti, ale ona se s tim zastituje na obci a vsude, kde si stezuje… Skolka ji ustupuje a tyhle dva krouzky, co delaji pro vsechny deti zrejme asi nebudou, protoze je na to potreba souhlas vsech rodicu. A ja jsem chtela zjistit, jestli to jde nejak „obejit“.

Já nechápu, v čem je problém. Už když já chodila do školky tak na různé kroužky chodil různý počet dětí. Například na angličtinu chodilo tehdy fakt pár dětí, zbytek si normálně hrál. Přijde mi to divné, buh vi, jestli se školka nezastituje udajnych odporem jednoho člověka, aby nemusela řešit kroužek :nevim:

• Citovat
  • Upravit
639
19.6.18 17:49

Už vidím, jak školka zvládne vyloučit nevychované dítě s rodiči bojovníky. Hele, já jich pár za život zažila a kam se na to hrabou autisti a další děti s postižením…
A vyloučenejch auti dětí a dětí s postižením je plno. Je vidět, že se v problematice neorientuješ a ani nemáš zkušensoti, protože vyloučení dítěte s postižením je mnohem snažší než vyloučení fracka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
19.6.18 17:50
@nada 17 píše:
Holky ona dela problemy, je to matkou, ten chlapecek letos na ty krouzky normalne chodil…

A není to spíš školkou, že neumí zařídit kroužek, pokud ne něj nechtějí všechny děti a ještě to svádí na matku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
19.6.18 17:50
@nada 17 píše:

Ale proč musi na kroužek.chodit všechny děti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
19.6.18 17:51

@Takyjedna No kdyby mu to nedelalo dobre, tak by to snad rekla hned a ne az kdyz by ji nevzali dite do skoly a nemusi se za to mstit ostatnim detem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
19.6.18 17:53

nada, to je divný. Spíš to vidím jako problém školky než tý matky. PRoč by musely všechny děti na kroužek? Pokud to je dopoledne v rámci výuky, tak přece může dělat něco jinýho, bez plácání. Ve školce jsou vždy nějaké děti, které se z různých důvodů nezapojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
19.6.18 17:54

Autorka píše naprostý nesmysl. Ta asistentka je tam právě proto, aby auti dítě nemuselo absolvovat vše společně s ostatními a nebylo nucené se přetěžovat věcma, které mu třeba mohou škodit. Je tam proto, aby když ostatní děti mají nějakou aktivitu, inkludované dítě nebo děti mohly s ní sedět třeba ve třídě nebo odpočívat, protože to potřebují. Nucení auti dětí do aktivit, které je mohou přetěžovat, může poškozovat jejich zdraví a způsobuje záchvaty. Navíc je samozřejmě nesmysl, aby do kroužku nebo kam musely všechny děti. Co když nějaké má třeba alergii na hlínu? Co když nějaká mamina to třeba prostě nechce platit? Na to mají přece právo a vždycky měly. Takže laskavě přestaň pomlouvat cizí mámu cizího dítěte, která chce nejspíš pro ně to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
19.6.18 17:54
@Katche píše:
Už vidím, jak školka zvládne vyloučit nevychované dítě s rodiči bojovníky. Hele, já jich pár za život zažila a kam se na to hrabou autisti a další děti s postižením…
A vyloučenejch auti dětí a dětí s postižením je plno. Je vidět, že se v problematice neorientuješ a ani nemáš zkušensoti, protože vyloučení dítěte s postižením je mnohem snažší než vyloučení fracka.

No a jak se teda mame branit, ostatni rodice jsou za jedno, krom tech co jdou nove, ty jsme jeste nekontaktovali…
A pani reditelka rikala, ze ho vyloucit nemohou naopak, jestli nebude asistentka, prijmou o 10 deti min a asistentku bude delat jedna ucitelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí