Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@nada 17 Jistě to nevíte, že ne? Z vlastní zkušenosti vím, že když si někdo myslí, že ten druhý si myslí, tak je to většinou úplně mimo. Pak vznikají zbytečné drby a zlá krev. Vyřešte si to nějak i bez obcházení rozhodnutí rodičů. Na férovku. Určitě to půjde nějak zařídit, aby chodily na kroužky jenom ty děti, které mají požehnání od rodičů. Fakt jsme už jinde, žádná volnočasová aktivita v tomto státě už povinná není.
nada, ale to je problém ředitelky. Ona si musí zařídit personál, za to žádná matka nemůže. A čemu se chcete bránit? Co konkrétně dělá tak hroznýho to dítě a ta matka, že máte potřebu na ni útočit? Halt nechce, aby se dítě účastnilo nějakých aktivit. JTak nemusí, stejně jako vaše dítě. Představte si, že by byl kroužek ruštiny. Vy byste o něj jako jediná naprosto nestála a ostatní by o vás psali ajko o nepřizpůsobivé matce.
S tím kroužkem mi to přijde jako blbost. U nás ve školce musely být kroužky jen odpoledne a zdaleka na ně nechodily všechny děti. Na angličtinu např. chodila asi pětina dětí ze třídy a vedla to externí lektorka. Dopoledne je vzdělávací program, tam kroužek nemá co dělat. Nejvíc másla na hlavě má vedení školky, pokud to není schopno zorganizovat. A to nemluvím o školce v přírodě nebo lyžařském výcviku. Na školku v přírodě moje dítě taky nejelo a nikdo mi nenadával do nepřizpůsobivých matek
, prostě jsem to vyhodnotila jako pro moje dítě nevhodné a drahé.
@nada 17 píše:
No a jak se teda mame branit, ostatni rodice jsou za jedno, krom tech co jdou nove, ty jsme jeste nekontaktovali…
A pani reditelka rikala, ze ho vyloucit nemohou naopak, jestli nebude asistentka, prijmou o 10 deti min a asistentku bude delat jedna ucitelka…
Ježiš co je to za blbosti,jestli ředitelka tak trochu nebalamutí…Proč by měla přijímat méně dětí?Snad může najít jinou asistentku..
A pořád si tady nenapsala,jak jak je to s tím kroužkem??Ten je povinny?To těžko…
Pěkně to zavání…
Ja nevim, takhle nam to bylo receno na schuzce, ze MSMT ty krouzky moc nepodporuje a ze aby mohli byt, delaji to takhle se souhlasem vsech rodicu… Pak jsou samo dalsi sportovni, hudebni a jazykovy krouzky, tam uz chodi jen nekdo. Ale tyhle dva jsou v ramci skolky, jakoby denniho programu. Jako rodicum se nam to libi a tak jsem se tu zkusila optat??? Nevedela jsem, ze jsme takova vyjimka…
@Lalelale píše:
Já nechápu, v čem je problém. Už když já chodila do školky tak na různé kroužky chodil různý počet dětí. Například na angličtinu chodilo tehdy fakt pár dětí, zbytek si normálně hrál. Přijde mi to divné, buh vi, jestli se školka nezastituje udajnych odporem jednoho člověka, aby nemusela řešit kroužek
Myslím si, protože se s tím setkávám, že školka bohužel zneužívá asistentku na to, aby vedla kroužek místo aby pomáhala dítěti, ke kterému byla přidělená. Ona totiž klidně může pomáhat s čímkoliv, ale jen pokud ji inkludované dítě zrovna nepotřebuje. A pokud potřebuje, musí pracovat s ním. Bývá to někdy na dohodě s rodiči - my se třeba dohodli, ta naše dělá předškolní skupinku, na což tuším i studuje, takže pro školku výborný bonus, že má takhle zadarmo kroužek. Ale rodiče v našem případě si toho bonusu rodiče váží. Kdyby se tKhle jako autorka diskuze dožadovali, aby naše asistentka se věnovala jejich dětem a ještě z nás dělali nepřizpůsobivý, mohou jít jejich děti do třídy bez asistentky i bez kroužku, to zas naše ředitelka by jim to navrhla hned!
Moc tomu nerozumím. My jsme nikdy ani u jednoho syna neměli ve školce kroužky pro které byl nutný souhlas všech rodičů. A ani ve škole to tak není, vždycky minimálně třetina třídy se některých aktivit neúčastní, buď nemůžou do bazénu nebo nechtějí platit nebo z jiných důvodů. Přece ten systém nemůže být nastaven tak nesmyslně, vždyť právě kvůli inkluzi jsou ve třídě děti s nějakou diagnózou a potřebou asistence, to by ta třída nezrealizovala nic.
@Takyjedna Nevim, co myslite, ze nevim jiste, matce samo do hlavy nevidim, ale s ostatnimi rodici jsme vsichni za jedno, to vim jiste.
@pst007 Ten krouzek nevede asistentka ani ucitelky na keramiku za nima chodi pani ze ZŠ a divadelnici prijedou cca 1× za dva mesice
@Doe_Jane píše:
já zase nevím proč by nemocné děti měly být zároveň se zdravými, zbytečně se kvůli nim nějak omezovat
Zdrave deti se neomezuji. Naopak nemocne dite pro ne muze byt prinosem. Empatie,pomoc druhym,kamaradstvi,tolerantnost..... Muzou si toho navzajem dost dat. Tobe to treba chybi
@pst007 asistentka se venuje jenom tomu chlapeckovi, je zase docela narocnej, mam o jeho stavu svoje domnenky, ale nepisu je sem… Potrebuje hlavne hlidat, protoze bije ostatni deti.
@nada 17 píše:
@pst007 Ten krouzek nevede asistentka ani ucitelky na keramiku za nima chodi pani ze ZŠ a divadelnici prijedou cca 1× za dva mesice
No tak proč je teda problém, aby ostatní děti byly na kroužku a tenhle se svou asistentkou jinde? Proto ji přece má, ne?!?
No nic asi to bylo jen placnuti do louze, budu hledat pomoc jinde…
@nada 17 píše:
No nic asi to bylo jen placnuti do louze, budu hledat pomoc jinde…
Ty jsi fakt praštěná.
Víš, co, pošli mi na ní do SZ telefon, já jí překecám.
Aby společnost fungovala, je potřeba výchova obyvatelstva a taky trošku tý propagandy. Správný ovčan se přizpůsobí společnosti. Jakýpak individualismus.
Přijde mi to jako provokace proti inkluzi. Buď zakladatelka lže záměrně, nebo nezná mapu, není to vůbec pravděpodobný.