MŠ nepřizpůsobivá maminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Doe_Jane
19.6.18 21:30
@Kassor píše:
@Markéta80 to neni tak uplne pravda. Moje mama je asistentkou dvema autistickym detem v normalni tride a neni tam zadny problem, ba naopak. Deti se uci pomahat, jsou empaticke, rozviji to jejich osobnosti. Ony autis.deti se posunuly milovymi kroky dopredu. Ale jak uz jsem psala, je to o jednotlivych detech ( mire postizeni). Nekdy to opravdu neni vhodne, ale to by meli zjistit odbornici ve spolupraci se skolkou. Rozhodne se to neda pausalizovat. A ta pani psychologa potrebuje, treba ji pomuze objevit empatii a socialni citeni, kdyz si sama uvedomuje, ze ho postrada.
:mrgreen: ty jsi fakt divná …
  • Citovat
  • Upravit
15814
19.6.18 21:43
@nada 17 píše:
@pst007 Letos to problem nebyl, na pristi rok nam maminka rekla, /ze je svet zlej???/ze neda souhlas s krouzkama. Protoze ji kluka nevzali do skoly a asistentka odchazi. Meli spolu konflikty…

aha. takže je to tak, že vaše ředitelka obchází legislativu (jak jsi sama psala) a maminka autisty ji doteď vycházela vstříct. ovšem ta teď narazila u zápisů do školy (jak vůbec došlo k tomu, že jí nepřijali dítě, pokud je předškolák? leda by nešla do spádové školy?) a zároveň ve školce s asistentkou a nepochybně se každý zaštiťuje legislativou. tou, kterou nikomu doteď nevadilo obcházet. takže naprdnutá mamina si nejspíš řekla, že když ostatní prdí na ni, protože zákony, tak ona začne prdět na ně a taky pojede podle zákonů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
19.6.18 21:44

@Regina Hero Vzdyt o tom pisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.6.18 21:57
@Doe_Jane píše:
nechápu proč to školka nějak nevyřeší kvůli jedné slepici snad nebudou trpět všechny děti, bych celou inkluzi zrušila, u nás naštěstí jsou zdravé děti, já nejsem zvědavá na nějaké autisty apod. ti ať si chodí do specky

Problem neni autista, ale chovani jeho matky. Mam dva sverence (pravda jsou uz na zs, takze obe deti jsou starsi). Jedno ditko je autista a je to fantasticky kluk. Ma vetsi potencial nez ti rozmazleni, namistrovani kluci ve tride. Tady mama dobrovolne skodi vlastnimu synovi. Brani v rozvoji, separuje ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.6.18 22:07
@nada 17 píše:
Ne, ne opravdu to neni tim, ze je autista, maminka se nepohodla s asistentkou, ta konci a mamtka dela problemy. Je to matkou, syn je autista shodou okolnosti, ale ona se s tim zastituje na obci a vsude, kde si stezuje… Skolka ji ustupuje a tyhle dva krouzky, co delaji pro vsechny deti zrejme asi nebudou, protoze je na to potreba souhlas vsech rodicu. A ja jsem chtela zjistit, jestli to jde nejak „obejit“.

Ja nechapu, kde je problem, proc musi vsechny deti chodit na krouzek? Bude mit asistentku, tak v dobe krouzku diteti da individualni praci. Neni spis problem v reditelce a celkove organizaci? Reditelka by mela sama vysvetlit matce.
Skolka mojich deti ma deti, ktere maji asistenty a presto maji dost krouzku.
Delam ve skole a mame nabidku krouzku, jakoze zadny neselhal, protoze nejake dite ma problem. Dekuji vsem svatym, ze obe mamky, kterych deti mam ve skole, ze jsou naprosto normalni a duvera nam funguje, jako asistent bych tez dala vypoved, kdybych vychytala stejnou mamku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.6.18 22:16
@hanka.br. píše:
Přijde mi to jako provokace proti inkluzi. Buď zakladatelka lže záměrně, nebo nezná mapu, není to vůbec pravděpodobný.

Pripada mi to stejne, ale teprve docitam. Nezda se mi, ze by musela cela trida na krouzek, jaky je duvod. To je nesmysl.
Dite ma asistenta, kdyby se nemohlo/nechtelo ucastnit, tak si AP udela pripravu, aby melo dane nebo i jine dite indiv. program v dobe krouzku, kde je problem :nevim: . Aby jedno dite polozilo celou akci nebo krouzek? Neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12577
19.6.18 22:52
@Katche píše:
Ne, vyjadřuješ se o dětech s autismem poněkud pohrdavě. Moc ti přeju, aby Tvoje děti i blízcí zůstali zdraví.
Máš nárok na názor, byť sebevíc neempatickej (to ti nedochází, že to tady čtou i rodiče dětí s postižením?).
Z mého okolí jsou mnohem větším problémem než autíci, děti s poruchou chování nebo s rodiči, kteří vyznávají volnou výchovu. To je teprve mazec, kam se na to hrabou autíci.

Dite s poruchou chovani je des, ale agresisivni autista, ktery si libujje ve sprostem napadani spoluzaku, nebo ve stalem vyrusovani a narusovani vyuky je taky vyhra..jsem uprimna jeden podobny chodil s dcerou do skoly, vyuka stala za pendrek a stejne skomcil ve specce, protoze stale propadal..inkluze je dle me vhodna jen pro pohybove postizene, a smyslove vady..ostatni at chodi v te skole do specialni tridy..proste ve tride kdyz jsou dva tri asistenti tak to ostatni zaky rusi..zadny prinos to neni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
19.6.18 23:21
@Kassor píše:
@Doe_JaneA co cekas? Mas mindraky a myslis si, ze te tady za ty radoby chytry nazory pochvali? Tvy pulmozkovy prizpevky pobouri hodne lidi. Rikas si o to sama, radeji bys mela mlcet.

Nadávat někomu kvůli tomu, že nemá dostatek empatie a nazývat ho půlmozkem… To je poměrně komické, nepřijde ti ? PS příZpěvek se píše se S. Zkus tu češtinu někdy probrat s maminkou. Pak tě lidi možná začnou brát i trochu vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
20.6.18 05:19

@vilda1 rozhodne na tom komickeho nic neni a myslim to vazne. Pulmozek je konstatovani, ne nadavka. A jasne budeme tu resit z a s, at si taky ulevis :palec: Ze by dalsi potetefena h…? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
20.6.18 05:33
@Kassor píše:
@vilda1 rozhodne na tom komickeho nic neni a myslim to vazne. Pulmozek je konstatovani, ne nadavka. A jasne budeme tu resit z a s, at si taky ulevis :palec: Ze by dalsi potetefena h…? :potlesk:

Někdo má půl mozku, jiný místo mozku maggi kostku. To si nevybereš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30945
20.6.18 05:49

@nada 17 zakladatelko, jsi jak malé dítě. Zlobte se na skutecneho viníka, tedy na toho, kdo obchází předpisy a ne na toho, kdo nenechá sebou orat. Ať je tedy kroužek odpoledne a bude po problemu. Na mne někdo naběhnout, že dítě musí povinně placat hlínu, tak se mně to také nelíbí. Navíc místo jaké aktivity ten kroužek je? Pokud by například jakkoli zkracoval pobyt venku, tak nejen, že bych nedala souhlas, ale řešila bych praktiky ředitelky s rizovatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
20.6.18 06:50
@Kassor píše:
@vilda1 rozhodne na tom komickeho nic neni a myslim to vazne. Pulmozek je konstatovani, ne nadavka. A jasne budeme tu resit z a s, at si taky ulevis :palec: Ze by dalsi potetefena h…? :potlesk:
:mrgreen: budes nadavat všem, kdyz s tebou nesouhlasi? Pulmozek neni nadavka jo? To snad znamena neco?
  • Citovat
  • Upravit
1208
20.6.18 08:49
@Kelsey píše:
Problem neni autista, ale chovani jeho matky. Mam dva sverence (pravda jsou uz na zs, takze obe deti jsou starsi). Jedno ditko je autista a je to fantasticky kluk. Ma vetsi potencial nez ti rozmazleni, namistrovani kluci ve tride. Tady mama dobrovolne skodi vlastnimu synovi. Brani v rozvoji, separuje ho.

Proč brání třeba tam kluk nechtěl chodit tak to matka jednoduše zatrhla. Ona zakladatelka neví co řeší pak ta mama doma. U autistů je to individuální a navíc se to vyvíjí, takže na začátku školního roku chodit chtěl a teď prostě ne.

Navíc to že ředitelka porušuje předpisy není chybou té matky. Podle mě vás ani informovat neměla kdo s tím nesouhlasí.

Co se týče chození autistů do škol. Souhlasím s tím, že agresivní autisté tam nemají co dělat. Ale setkávám se bohužel s tím, že mnohdy to ta škola nezvládne nebo nechce spolupracovat a dělá i naschvály aby dítě nakonec skončilo v té speciálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
20.6.18 09:27
@nada 17 píše:
Ne, ne opravdu to neni tim, ze je autista, maminka se nepohodla s asistentkou, ta konci a mamtka dela problemy. Je to matkou, syn je autista shodou okolnosti, ale ona se s tim zastituje na obci a vsude, kde si stezuje… Skolka ji ustupuje a tyhle dva krouzky, co delaji pro vsechny deti zrejme asi nebudou, protoze je na to potreba souhlas vsech rodicu. A ja jsem chtela zjistit, jestli to jde nejak „obejit“.

to se mi zda divne, ze by na krouzky museli chodit vsichni, nebo nikdo. Vzdyt tech duvodu, proc to nekdo nemusi chtit, muze byt hodne. Ja jsem teda treba nedala syna na skolu v rpirode, protoze se mi to jevi jako naprosto ohavna msnacka akce neodpovidajici zivotnimu stylu nasi rodiny…a kdyby mi rekli, ze ho musim dat, nebo nepojede nikdo, z toho by me asi mohlo trefit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.6.18 09:30

@Vosma29
Je velky rozdil, jestli dite nechce nebo by chtelo, ale nemuze, protoze mamka nedovoli.
Pravdu nezjistime, protoze nezname verzi druhe strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí