Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Z genetického vyšetření vím, že mám MTHFR homozygot. K IVF vždy beru Anopyrin. Je prosím někdo se shodnou diagnozou a píchá si miniheparin? Nebo stačí Anopyrin?
ahojky mám stejnoumutaci aprej mám brát jen femibion
..byla sem i na hematologii a taky říkalaže není potřeba píchat nic..ted čekám na další výsledky
a anopirín se používá kčemu taky k ředení jak dlouho a kolik..přemíšlím že až se zadaří že si ho nasadím už nemám co stratit
já dávala na totoi dotaz tady do poradny
https://www.emimino.cz/…tehotenstvi/
Ahoj VeKo,taky mám tu samou mutaci a taky mi řekli na hematologii,že stačí Femibion.A nemáš to napsáno ve zprávě,co ti doporučují?
tak já jsem heterozygot a přesto mi ho dali ,ale ležela jsem tak možná i kvůli tomu omezenému pohybu
ja mam MTHFR C677T homozygot. a picham si miniheparin a aj minule tehu som si pichala..
teraz hovorili, ze netreba, ale nejak som si vydobila.. ja som to bez neho 2krat nezvladla..tak hadam sa s nim podari..
Tak jsem to popletla,omlouvám se..jsem taky MTHFR heterozygot.Došlo mi to,až jsem přečetla příspěvek od Pavlak5..
já si upřímne myslím že tím že to nepíchám tak proto to neudržím jenže všude mi tvrdí že není potřeba už nevím co stím
..a přitom hodne čtu že se píchá
to Leidenská mutace má větší podíl na předčasných porodech či pozdních potratech .U té naší formy se vyzkoumalo ,že to pravděpodobně vůbec nesouvysí ,ale v těhotenství se sklon k trombozám obecně zvyšuje takže možná ,když máš opravdu omezený pohyb tak je to slovo pro píchání .Ale jinak si určitě nemyslím ,že bys kvůli tomuto měla mít nějaký problémy extrémní,to už je doktor od doktora jestli dá nebo nedá.podívej mě řekli ,že můžu brát normálně antikoncepci na gyndě a pak jsem šla na neuro a tak se doktorka děsila ,že to s tou mutací vůbec jím . ![]()
to je stejne desný jak ti doktoři nejsou jednotní, a řekla bych k tomuto problému dost lakční..třeba dr.koutský v te jeho poradne u teto mutace doporučuje píchat..já sem tam ted taky napsala ..tak uvidíme,
no to jo a pak má člověk ke všemu ještě stresy jakoby nestačilo ,že je zmutovanej
![]()
JÁ bych to chtela skusit píchat a třeba by se povedlo to udržet ale kam jít a kde mi to daj když nikde nikdo nechce ![]()