Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,takové jsem měla manželství..........utekla jsem z něj.Vím o čem mluvíš.Držím ti palce ať to nějak zvládnete a vyřešíte to.
A koho ne? A která z nás občas neštve svého chlapa?
Pokud se i před občasné naštvání umíte milovat a respektovat, tak můžete mít krásný život.
Ale urážky a neúcta do vztahu nepatří.
Neštvalo by mě,že má blbý kecy ohledně úklidu,to bych mu to oplatila,ale víc by mi vadily ty kejty.Ať hlídá a ty si běž zacvičit,ale to by zase bylo milion důvodů…
Chlapi jsou sobci.
@Jůlinka T. píše:
Neštvalo by mě,že má blbý kecy ohledně úklidu,to bych mu to oplatila,ale víc by mi vadily ty kejty.Ať hlídá a ty si běž zacvičit,ale to by zase bylo milion důvodů…![]()
![]()
Chlapi jsou sobci.
no mě štve že my to pořád opakuje a že prý já to vyběhám v práci ale ty jsi doma .. cvičím ale jde to pomalu
Můžeš mu oplatit stejnou mincí. Já jsem nekritický člověk, nerada říkám svým blízkým, že mi něco vadí, radši se přizpůsobím a beru to jako jejich součást. Ale když jsem neustále poslouchala, co všechno bych měla dělat a nedělám, tak jsem taky začla rýt a dožadovat se, aby dělal tohle, támhleto, něco málo jsem vylepšila na sobě, abych mohla říct „hele, já tohle udělala a co ty jsi udělal z toho, co jsem chtěla já“. Kritika i celkem ustala, jako nevymizela, ale dost jí ubylo. Taky jsem si začla víc stěžovat a víc podrobně líčit, jak se malej šíleně zes.al, jak velkej šíleně vřeštěl, jak mě bolela hlava, zkrátka to, co jsem si nechávala pro sebe, abych nebyla za věčnýho stěžovatele, jsem na něj hezky vyblila, aby neměl pocit, že to mám nějak extra jednoduchý.
Ale poznámky o kejtách, to by na mě bylo dost silný kafe… Jako když jsem před časem řekla, že mi nějak narostla prdel, tak neodporoval
, ale že by za mnou sám od sebe přišel a začal, že mám velkou prdel, to by řekl jednou dvakrát a pak bych na něj vysypala, co má on za vady na postavě a celkové vizáži, ne proto, že by mi to vadilo, ale zkrátka za trest.
můj přítel má občas taky takovýhle úchvatný názor na mé tělo.Tak mu vždycky dám tašku a řeknu:„nelíbí?Se zbal a jdi.Nikdo tě nenutí se na mě koukat!“A je klid.
Tohle dělal přesně můj bývalý.
Tak jsem mu na to vždycky řekla něco od plic. Ať si to uklízí sám, když je tak chytrý a na narážky na postavu jsem reagovala stylem: ,,Za to ty vypadáš jak anorektik."
Podotýkám, že jsem lehce plnoštíhlá,nikoliv tlustá.
@Gladys píše:
Můžeš mu oplatit stejnou mincí. Já jsem nekritický člověk, nerada říkám svým blízkým, že mi něco vadí, radši se přizpůsobím a beru to jako jejich součást. Ale když jsem neustále poslouchala, co všechno bych měla dělat a nedělám, tak jsem taky začla rýt a dožadovat se, aby dělal tohle, támhleto, něco málo jsem vylepšila na sobě, abych mohla říct „hele, já tohle udělala a co ty jsi udělal z toho, co jsem chtěla já“. Kritika i celkem ustala, jako nevymizela, ale dost jí ubylo. Taky jsem si začla víc stěžovat a víc podrobně líčit, jak se malej šíleně zes.al, jak velkej šíleně vřeštěl, jak mě bolela hlava, zkrátka to, co jsem si nechávala pro sebe, abych nebyla za věčnýho stěžovatele, jsem na něj hezky vyblila, aby neměl pocit, že to mám nějak extra jednoduchý.Ale poznámky o kejtách, to by na mě bylo dost silný kafe… Jako když jsem před časem řekla, že mi nějak narostla prdel, tak neodporoval, ale že by za mnou sám od sebe přišel a začal, že mám velkou prdel, to by řekl jednou dvakrát a pak bych na něj vysypala, co má on za vady na postavě a celkové vizáži, ne proto, že by mi to vadilo, ale zkrátka za trest.
to slýším pořád koukej ze sebou něco dělat jak budeš vypadat ve 30 apod.. jsem vysoká 176 a mám pořád 70 kilo …nejde to dolů a jiný keci pořád
@mamaterka píše:
můj přítel má občas taky takovýhle úchvatný názor na mé tělo.Tak mu vždycky dám tašku a řeknu:„nelíbí?Se zbal a jdi.Nikdo tě nenutí se na mě koukat!“A je klid.
@Paoloska píše:To je jediný možný přístup. Hlavně ne ustupovat a snažit se za každou cenu vyhovět. To nikam nevede.
no jasně až na to že to by musel vyhodit on mě
@Anonymní píše:
no jasně až na to že to by musel vyhodit on mě
Tady jde o přístup. Prostě něco se mu nelíbí, tak na to reaguj stejně. Nelíbí se mu, že není uklizeno? Tak ať si vezme hadr a uklidí. Nelíbí se mu tvá váha? A co on borec, jistě by se sebou mohl také něco dělat…atd. Prostě se nedej.
@Anonymní píše:
to slýším pořád koukej ze sebou něco dělat jak budeš vypadat ve 30 apod.. jsem vysoká 176 a mám pořád 70 kilo …nejde to dolů a jiný keci pořád
To je on sám tak dokonalý, že si dovolí tě takhle hnusně kritizovat?
Mě tohle manžel neřekl ani po porodu a že by měl pravdu - přibrala jsem dvacet kilo, jedenáct zůstalo v porodnici, zbytek na zadku a stehnech
(po půl roce naštěstí pryč).
Až tě zase bude takhle urážet, taky mu vytkni nějakou jeho fyzickou vadu, se kterou by mohl něco udělat. A jestli nechceš být konkrétní, řekni jen - už jsi se někdy pořádně podíval do zrcadla?
@Anonymní píše:
A to máš doma nějakýho 25letýho vlasatýho svalnatýho modela, že pořád takhle mektá? Bych byla taky netaktní, určitě má nějakou vadu, velký břicho, málo vlasů, nebo třeba naopak příliš tenký nohy, špatný zuby, zkrátka kadý má vadu na kráse, tak ať ochutná svoji vlastní medicínku…
Mě facinují tyhle keci,jako by oni byli dokonalý s pořádnou vysportovanou postavou. Tohle úplně zadupe sebevědomí. Snažila bych si s partnerem o tomhle pořádně promluvit, u nás to pomohlo( když mě manžel potkal měla jsem tak cca o 10 možná i víc kilo a on to rád předhazuje).
Ahoj potřebuju se vypovídat a nevím komu ..Je to hrozné můj chlap už mě strašně štve .. Jsem doma na mateřský s 1 dítětem a taky někdy nemám náladu něco dělat, ale jinak uvařím, uklidím , vyperu no prostě vše někdy se my nechce ale udělám co je třeba ..Nejhorší je že příjde domů můj přítel a říká co je třeba ještě udělat a že nic nedělám …Ještě k tomu my pořád říká jaký mám tlustý nohy cituji jeho kejty no hrůza že to chce chodit atd. Tak sakra co mám všechno dělat už mě se.re. Z malou nechodí vůbec ven
Píšu anonymně protože se za to stydím