Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Burj Chalifa píše: Špatná výchova. No hlavně, že si takové drzé smrádě válíte při bondingu hned po porodu ve víře, že bude nadílek.
Koukám, kolik rodičů má nevychované a drzé spratky.
@xxprincesscz píše:
Naše dcera 2.5roku nás je schopna poslat do prde…, když by dostala, vrátila by nám to. U nás tresty nejsou řešením a nezastavam názor, že by dítě mělo hned dostat. Většina malých dětí jen kopíruje to, co někde viděly nebo slyšely. Vysvětlovat, eliminovat a pokoušet se jít nejlepším příkladem. To je podle mě lepší řešení než v 6 letech dostat hned přes hubu. Samozřejmě pokud to dítě začne dělat naschvál nebo se neponauci, tak je na místě začít něco řešit jinak.
![]()
To jako vážně? Co přijde příště? Jak píší ostatní, máš pěkného spratka. Ve výchově si selhala. Samozřejmě i otec tvé dcery.
@topazio píše:
To jako vážně? Co přijde příště? Jak píší ostatní, máš pěkného spratka. Ve výchově si selhala. Samozřejmě i otec tvé dcery.
A nektere deti zase maji nevychovane spratky rodice, ze ![]()
@topazio píše:
Soudit 31mesicni dítě kvůli tomu, že říká něco, čemu vůbec nerozumí mi přijde hodně mimo. Neříkám, že jsme dokonalí rodiče, ale sprosté děti fakt neučíme a snažíme se vysvětlovat. Pro mě by bylo selhání dávat takhle malým dětem přes pusu.
myslím si že holt nejde v životě děti ovlivnit úplně všechno. Jezdíme busem, skoro každý den hřiště apod., neovlivnim co kde kdo řekne nebo dělá a čeho se moje dítě zrovna,,chytne".
@xxprincesscz píše:
Naše dcera 2.5roku nás je schopna poslat do prde…, když by dostala, vrátila by nám to. U nás tresty nejsou řešením a nezastavam názor, že by dítě mělo hned dostat. Většina malých dětí jen kopíruje to, co někde viděly nebo slyšely. Vysvětlovat, eliminovat a pokoušet se jít nejlepším příkladem. To je podle mě lepší řešení než v 6 letech dostat hned přes hubu. Samozřejmě pokud to dítě začne dělat naschvál nebo se neponauci, tak je na místě začít něco řešit jinak.
To tedy nevím, jaký příkladem ji jdete, ale když vám to nevadí, vaše věc.
@xxprincesscz píše:
Soudit 31mesicni dítě kvůli tomu, že říká něco, čemu vůbec nerozumí mi přijde hodně mimo. Neříkám, že jsme dokonalí rodiče, ale sprosté děti fakt neučíme a snažíme se vysvětlovat. Pro mě by bylo selhání dávat takhle malým dětem přes pusu.myslím si že holt nejde v životě děti ovlivnit úplně všechno. Jezdíme busem, skoro každý den hřiště apod., neovlivnim co kde kdo řekne nebo dělá a čeho se moje dítě zrovna,,chytne".
@topazio 31 měsíční
Mamynka jak vyšitá. Tady nemá už cokoli smysl komentovat. ![]()
Jako vážně? To budu mlátit dvouletý dítě za to, že zopakovalo něco co někde slyšelo? Mám 3 děti a za to co někde jako dvouletý zopakovaly jsem je nemlatila fakt nikdy..a sprostě teď když jsou starší nemluví vůbec. ![]()
@Buba mara píše:
Tak ony to dneska ty děti nepovažují za nic neslušného. Takové „ty v…e“, „d…e“ (zde zasáhla cenzura)
další skot a části těla, to už mají místo oslovení. Bohužel, i slečny. A bohužel od školky. Nezbývá, spíš než trest, vysvětlovat, že takto se doma a na veřejnosti mluvit nebude. Ať si tak mluví s kamarády, když jim to nevadí, ale doma a před lidmi se bude chovat slušně. Ano, a doma, pokud by neposlechl, bych na něj nereagovala, jako by tam nebyl.
Ja jsem vcera potkala slecnu, kraska s tvari Madony, ale kdyz otevrela pusu a cosi vykladala kamosce tak mi spadla celist. Slovnik jak stetka fakt. ![]()
@DaM2 píše:
Jako vážně? To budu mlátit dvouletý dítě za to, že zopakovalo něco co někde slyšelo? Mám 3 děti a za to co někde jako dvouletý zopakovaly jsem je nemlatila fakt nikdy..a sprostě teď když jsou starší nemluví vůbec.
Fyzicky trestat ani ne tříleté dítě za to, že něco po někom opakuje, to je samozřejmě kravina - na druhou stranu ale ani není dobré nad tím jen tak mávnout rukou, to je zase druhý extrém.
Jinak řečeno, @xxprincesscz - jestli tvoje dvouapůlleté dítě opakuje a běžně slýchá, že někdo někoho posílá do p….e, tak tedy máte opravdu dost svérázný přístup k vzájemnému chování a komunikaci.
@DaM2 píše:
Jako vážně? To budu mlátit dvouletý dítě za to, že zopakovalo něco co někde slyšelo? Mám 3 děti a za to co někde jako dvouletý zopakovaly jsem je nemlatila fakt nikdy..a sprostě teď když jsou starší nemluví vůbec.
Moje dítko občas ve školkovém věku doma jako každé zkusilo, v rámci nudného cvičení logopedie mělo i výslovně povoleno nevhodná slova s R. I tak rychle pochopilo, že přede mnou nic takového používat nebude jen na základě vysvětlení a teď pro jistotu matku výslovně varuje, že bude citovat nevhodná slova ![]()
Dítě to někde slyšelo, tak právě testuje, co to s tebou udělá. Já bych mu, zvlášť tomu šestiletému, vysvětlila, že se to neříká, že je to neslušné. A když to jiné děti říkají, tak jsou hloupé a nevychované. A že to již od něho nechceš nikdy slyšet. Pokud by dělal, že to nepochopil a říkal to i pak schválně, tak je ta facka na místě.
@BohunkaP píše:
Fyzicky trestat ani ne tříleté dítě za to, že něco po někom opakuje, to je samozřejmě kravina - na druhou stranu ale ani není dobré nad tím jen tak mávnout rukou, to je zase druhý extrém.Jinak řečeno, @xxprincesscz - jestli tvoje dvouapůlleté dítě opakuje a běžně slýchá, že někdo někoho posílá do p….e, tak tedy máte opravdu dost svérázný přístup k vzájemnému chování a komunikaci.
No tak jasně, že nad tím nemavnu rukou, musím jim to vysvětlit, že se to neříká..ale je pravda, že do pdele mě ani jedno z dětí nikdy neposlalo..spíš jen opakovaly slova, která někde zaslechla.. nejoblíbenější bylo asi hono..
ale i to je rychlé přešlo ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Nikdy by mě nenapadlo, že tenhle typ diskuze budu zakládát já..
Mám téměř 6 letého syna( předškolák)Cca rok byl drzejší, z milého s velice hodného kluka se stal trošku divočejší ďáblík
Nic hrozného- prostě kluk.
Jelikož mám starší děti pouze dcery, neumím srovnat…
Ale dnes mi řekl, že jsem blbá.
Poslední asi týden se absolutně neumí chovat, jakoby se neovládal a ruka to, co nemá i když je to škaredé.
Byl na příměstskem táboře a prý tam kluci nadávali.
Ok.Ale jak mu vysvětlit, že mne to vadí?
Mám mu dávat na zadek? Tresty?
Mám mu zakázat jezdit na kole?
Telku ani mobil nemá, takže to mu brat nemůžu. Jsem sklamaná.
A hlavně- nevím, jak to změnit.
Domluva( což je můj nejosvědčenější recept) nezabírá.Zakládám si na tom aby byly děti slušné, neubližovali a nebyly drzé
PROSIM ANONYMNE, NEBO SMAZAT..DĚKUJI
Práci! Za trest jsem musela rovnat dřevo, uhlí, vytírat, vysávat, mýt kotelnu. hrabat seno, listí, trávu. Nesnášela jsem to. Místo s kamarády jsem musela dělat „něco“. Nikdy nebylo jen u jednoho trestu. Byli třeba dva a večer se učit! Za jeden špatný výsledek dva příklady navíc. Příště jsem si rozmyslela jestli něco provedu.
@lilith1 píše:
Ja jsem vcera potkala slecnu, kraska s tvari Madony, ale kdyz otevrela pusu a cosi vykladala kamosce tak mi spadla celist. Slovnik jak stetka fakt.
lůza, co jiného
@BohunkaP píše:
Fyzicky trestat ani ne tříleté dítě za to, že něco po někom opakuje, to je samozřejmě kravina - na druhou stranu ale ani není dobré nad tím jen tak mávnout rukou, to je zase druhý extrém.Jinak řečeno, @xxprincesscz - jestli tvoje dvouapůlleté dítě opakuje a běžně slýchá, že někdo někoho posílá do p….e, tak tedy máte opravdu dost svérázný přístup k vzájemnému chování a komunikaci.
Nikde jsem nenapsala, že to slýchá běžně a nebo že to říká každý den nebo několikrát denně. Není to dítě, které by jen zopakovalo slovo, mluví v souvetich, zpívá texty písniček, básniček apod. Řekla bych že mluví lépe než kdejaký předškolák.
Příklad je třeba sousedka, která na písku učila svého vnoučka že bábovka se nepovede, tak pojede do prd*le. A je to taky normální hodná slušná ženská. Děti to nemusí slyšet zrovna od nějakých povelů u piva, nebo nevím co tím chcete říct že máme svérázný přístup.
Za tohle fakt nikoho fackovat nebudu. Holt některým dětem se to musí vysvětlit vícekrát.